Ved Lars Mikkelsen NVR konference den 5. november 2012 Samspillet imellem uddannelsesinstitutionerne i et projektperspektiv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
IKV i den politiske kontekst
5 IT-didaktiske principper
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Fredag den 23. august 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 8 24/
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
EU Socialfondsprojektet
Job & Uddannelse i Øresundsregionen
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Realkompetencevurdering i Danmark
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Brug af udviklingsfonden BAI konference Mål med udviklingsfond Skabe en efteruddannelseskultur i bygge – og anlægsbranchen – Styrke branchen – kvalitet,
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Hvad er realkompetencevurdering?
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Uddannelsesafklarende samtaler
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Uddannelsescenter Holstebro
TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest
Konference om Grøn Transport DI – den 25. november 2009 CO 2 -tiltag her og nu Center for Grøn Transport v/direktør Henning Christiansen, Færdselsstyrelsen.
Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Elevplankonference september
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Noget om refusioner.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Velkommen til forældremøde
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Center for Regional Udvikling
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Erfaringer med RKV. Hvad er RKV? Real Kompetence Vurdering Alle kurser, uddannelser, erhvervserfaringer, frivilligt arbejde, foreningsarbejde osv. tæller.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Vejlederkonference Arbejdsmarkedet i Østdanmark v. Gert Jørgensen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
VEU Center Syd. Udfordringer Ny Erhvervsuddannelsesreform ufaglærte vil i 2020 være uden job! Vi vil mangle faglærte i 2020! Vi mangler.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Lars Thore Jensen Mulighed for tekniske- og produktionsrettede akademiuddannelser i Frederikssund Lars Thore Jensen
Præsentationens transcript:

ved Lars Mikkelsen NVR konference den 5. november 2012 Samspillet imellem uddannelsesinstitutionerne i et projektperspektiv

Lidt om mig Jeg er driftschef på en større kombinationsskole, og tænker kun på penge Jeg er Styregruppeformand for projekt UFFA ( og tænker kun på resultatopnåelsewww.uffa.dk Jeg er ”GVU fanatiker” Jeg er IKKE vejleder, så I er sikkert mange som kan hjælpe mig

Kontekst Projekt Ufaglært til Faglært – på rekordtid er: - et 3 årigt projekt finansieret af EU’s socialfond med 15. mio. kr.+ 6 mio. kr. fra Region Hovedstadens vækstfond - et samarbejde imellem SOPU, Erhvervsskolen Nordsjælland, KVUC, VUC Nordsjælland og CPH WEST - Vi samarbejder med 22 jobcentre, 5 fagforbund og en række virksomheder - ikke et uddannelsesprojekt, men har til opgave at understøtte vækst i regionen frem mod 2020 Målsætninger: - At udvikle turbo GVU, max. 6 måneder - At udvikle RKV modeller som virker, alle steder - At inddrage FVU, der hvor der er behov - at få 2000 personer opkvalificeret igennem GVU - at påbegynde yderligere 500 på GVU

RKV er nøglen RKV er ”elastik i metermål” eks. - kan, i høj grad være, dokumentation, fra arbejdsgiver, og gennemføres på meget kort tid (Merkantil) - kan være forløb på op til 10 dage hvor kandidaten skal vise sine kompetencer (SOSU) Der er mange vejledninger, men få regler De gælder alle steder, men der findes ikke standarder

Udfordringer Er det muligt at skabe en fælles standard for RKV? Er det muligt at skabe en fælles standard for GVU planer? Skal GVU laves med afsæt i AMU eller EUD, eller både og? Hvem laver RKV og/eller GVU planer, en studievejleder eller ? Er GVU, AMU’s redning?