1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

De seneste ændringer af jord-forureningsloven Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Tilsyn med og samarbejde om borearbejde
Jordforurening i Region Nordjylland
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Jordvarmeboringer Jens.
Miljøstyrelsen Høringsmøde:
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Dias nr. 1V2 på tværs – ATV møde den 4. november 2009 V2 kortlægning Et kig ind i forskelle på tværs af regioner ATV-møde den 4. november 2009 Schaeffergården.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Status og nært forestående på jord- forureningsområdet Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Miljøskadeloven Miljøskader & overhængende fare for miljøskader
Forurenet jord hvad, hvorfor og hvordan
Morten Steen - Jord-Erfa-Midt
Modernisering af P-fondsreglerne
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Naturvurdering i forbindelse med revurdering af husdyrbrug Thomas Løkkebø Landbrugssagsbehandler v. Esbjerg Kommune Kolding d. 16. maj 2013.
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Undersøgelse af sediment i regnvandsbassiner
Advokat Anette Kusk Advokatfirmaet Abel & Skovgård Larsen
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Kloakering i den spredte bebyggelse
Jes Ryttersgaard GI Loven Lov om infrastruktur for geografisk information.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Affald til jordbrugsformål. Hvorfor fører vi tilsyn? ?
Gammel og ny forståelse af § 19 og § 33
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33
Kvalitetsstyring i kommunerne på jordforureningsområdet
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
EU-regler og regulering af jord i råstofgrave Møde i ATV Jord og Grundvand, 25. november 2009.
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Gebyrer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Kortlægning af asfaltklumper
Indsats overfor overfladevand §8….. hvornår og hvordan? Anja Melvej, Miljø Jord-Erfa Midt 11. december 2014.
Den gode § 52-ansøgning… Jens Lind Gregersen.
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Kommunens (nye) opgaver på jordforureningsområdet
Forsikringsvirksomhedens ophør Januar 2009 Malene Stadil.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Forurenet jord Indlæg ved Kloak-konference i Snaptun 14. august 2007 Hvornår anses jorden for forurenet ? Kvalitetskriterier og afskæringskriterier for.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af spildevandsslam.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Miljøstyrelsen Jordvarmeanlæg Mathias Mæhle Lasse Tellerup Møller
Jordflytning og jordtilførsel til råstofgrave - Kommunens høringssvar
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
JFL §52 Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt. Regionen kan dispensere fra forbudet. Vilkår.
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Tilførsel af jord til råstofgrave
Basistilstandsrapporter
Afgrænsning af miljøvurdering
Bekendtgørelse om deponeringsanlæg
Præsentationens transcript:

1ATV-møde – Jord i råstofgrave

2

 ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold til § 52 i lov om forurenet jord.  Stk.2 Regionsrådet kan dog meddele dispensation fra forbuddet, såfremt… 3ATV-møde – Jord i råstofgrave

4 Stk. 4. Dispensationen efter stk. 2 fra forbuddet mod deponering af forurenet jord kan indeholde vilkår, herunder om håndtering af jorden eller om opfyldelse af eventuelle dokumentationskrav. Yderligere forudsætter meddelelse af dispensation, at kommunalbestyrelsen i medfør af Miljø- beskyttelseslovens § 19 eller godkendelses- myndigheden efter miljøbeskyttelseslovens § 33 fastsætter vilkår for jorddeponeringen. Såfremt amtsrådet ved lovens ikrafttræden har givet tilladelse til jorddeponering i råstofgrave i medfør af miljøbeskyttelseslovens § 19 eller § 33, gælder denne tilladelse fortsat”.

5ATV-møde – Jord i råstofgrave  I jordforureningslovens § 2, stk. 1 defineres ”forurenet jord” som: …. ”Jord, der på grund af menneskelig påvirkning kan have skadelig virkning på grundvand, menneskers sundhed og miljøet i øvrigt”.

 Affald defineres i henhold til § 3 i affalds- bekendtgørelsen som: ” Ethvert stof og enhver genstand, som henhører under en af  kategorierne i bilag 1, jf. bilag 2, og som indehaveren skiller sig af med, agter at skille sig af med eller er forpligtet til at skille sig af med”. EAK-kode (Jord og sten indeholdende farlige stoffer),  og (Jord og sten, bortset fra affald henhørende under ) er begge opført på  bilag 2 i affaldsbekendtgørelsen. 6ATV-møde – Jord i råstofgrave

- Dansk praksis Jord der graves op og flyttes uden for ejendommen eller uden for et forurenings- kortlagt areal Affald er omfattet af en kommunal Anvisningsordning Affald er belagt med affaldsafgift 7ATV-møde – Jord i råstofgrave

 Når der er tale om forurenet jord skal der jf. jordforureningslovens § 52 stk. 4 yderligere fastsættes vilkår i medfør af miljøbeskyttelseslovens § 19 eller §33 9. januar 20158ATV-møde – Jord i råstofgrave

9  Deponeringsanlæg for ikke-farligt affald (Listepunkt K 105 og K 207) er omfattet af  godkendelsesbekendtgørelsens bilag 1 hhv. bilag 2. I henhold til § 1. fastsætter bekendtgørelsen ..”regler om godkendelsesordningen i lovens kapitel 5 for listevirksomhed samt om tilsyn med visse listevirksomheder”.

 I henhold til § 3 omfatter bekendtgørelsen ikke tilførsel af uforurenet jord til råstof- grave og tidligere råstofgrave  Bekendtgørelsen omfatter derimod forurenet jord  Jordtilførslen kan være omfattet af deponeringsbekendtgørelsen,  hvis det deponerede jord betegnes som affald 10ATV-møde – Jord i råstofgrave

Sagsgangen 1  Det er regionerne der afgør hvilket jord der kan modtages i en given råstofgrav.  Det er også regionerne der vurderer om der skal stilles vilkår om efter § 52 stk. 3 (uforurenet jord) eller § 52 stk. 4 (forurenet jord)  En dispensation til deponering af forurenet jord forudsætter at godkendelsesmyndig- heden fastsætter vilkår i medfør af miljøbeskyttelsesloven

Sagsgangen 2  Det er kommunerne der via anvisningspligten afgør om den anviste jord er at betegne som affald.

 I henhold miljøbeskyttelseslovens § 50 må ”nye anlæg for deponering af affald kun ejes af offentlige myndigheder”. Det kan i så fald kræve en dispensation fra bestemmelsen i miljøbeskyttelsesloven, hvis en ikke-offentligt ejet virksomhed skal drive et specialdepot for forurenet jord i en råstofgrav eller tidligere råstofgrav. 13ATV-møde – Jord i råstofgrave