Kompetenceudvikling af mellemledere Erfaringer fra Erhvervsskolen på Selandia.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Advertisements

Overordnet målsætning:
Sikkerhedskultur - lærlinge
Lene Vestervang Olsen Direktør
Roskilde Tekniske Skole
i Ungdomsuddannelserne
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Pædagogikum for ungdomsuddannelsesbibliotekarer værktøjer, viden eller ny identitet? Lise Alsted Henrichsen Bibliotekar DB og stud.cand.pæd.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin
Lærerprofessionen - en definition.
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
Syddansk Erhvervsskole Odense – Vejle og Center for Sundhed & Teknik
Hvis digitalisering er svaret, hvad var så spørgsmålet?
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
Hhx – Handelsgymnasium Htx – Teknisk gymnasium
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Workshop 1: Innovative kompetencer i voksen- og efteruddannelse
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Strategisk kompetenceudvikling
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Groupware – et socialt eksperiment Eller: Det sku’ være så godt, men.. Præsentation af artikel 15 og 16.
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
1 ProLeague - High performance leadership BEDST …når det gælder.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Noget om refusioner.
DUBU Superbrugerrollen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Hvordan spørger man anerkendende?
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Gruppevejledning på tæt hold
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Selandia Medarbejdere: Martin Dilling-Hansen,
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
Pædagogisk Grundlag og Response
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Instruktion til mødeledere
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
3-timersmødet 2018.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kompetenceudvikling af mellemledere Erfaringer fra Erhvervsskolen på Selandia

Præsentation af Michael Bang En årrække i erhvervslivet 10 år som underviser på merkonom 9 år på Næstved Handelsskole, sidst som kursuschef 5 år som områdedirektør på Selandia Nu direktør for CEUS Censor på handelshøjskoleuddannelser Cand.merc. og MBA

Baggrund 2 fusioner Teknisk skole Slagelse og Slagelse Handelsskole, samt senere den udspaltede Slagelseafdeling fra AMU-center syd- og vestjælland 7 afdelinger med 6 chefer –4 fra TSS –1 fra SH (senere endnu en merkantil chef) –1 fra AMU 1400 EUD elever og AMU-kursister 7 forskellige adresser

Karakteristika for ledergruppen Meget forskellige baggrunde –En ingeniør –En el-installatør –En lastvogschauffør –2 humanister –En civiløkonom (senere 2)

Karakteristika for ledergruppen 6 ledere til møde ”hver for sig” – ikke et team Ikke strømlinet enighed om hvor vi skulle hen Alle blev hurtigt udstyret med faste ”bijobs” – dette virkede dog ikke Vi gennemførte hvert år udviklingssamtaler

Kontekst Gennemført værdiproces TS kultur oplevedes som fremherskende Startvanskeligheder i aftalegrundlaget med SU, hvilket dog blev omvendt til succes sidenhen. Gamle – især TS – erfaringer med organisationsudvikling som ikke var fremmende i begyndelsen

Målsætning på Erhvervsskolen Samlær på Erhvervsskolen havde til formål at udvikle evnen til eksternt og internt at indsamle og dele viden imellem afdelingerne, ved hjælp af især ildsjæle For at sætte ledergruppen i stand til at sikre dette, blev det aftalt at gruppen gennemgik et fuldt PD-program i skoleudvikling.

Hvad gjorde vi i regi af SCKK- projektet Implementering af tiltag som skulle sikre vidensindsamling og –deling i afdelingerne Vi udførte en 360-graders undersøgelse af lederne, efter dialogrunder om væsentlige emner at måle på Ledergruppen gik på PD sammen i et eksklusivt hold – altså kun ”os”, idet jeg tilstræbte at deltage de fleste gange, hvilket vel i praksis var halvdelen af tiden.

Hvad gjorde vi i regi af SCKK- projektet Opgaver som skulle løses af lederne på studiet, var alle med udgangspunkt i egne lederopgaver. Først ved 2.sidste og hovedopgaven gik jeg ind som konkret co-vejleder. Det skulle jeg have gjort ved alle opgaver – det var meget givende for alle, incl. for underviseren.

Hvad fik ledergruppen og Selandia ud af SCKK-projektet Ledergruppen blev til et team –(mere) fælles sprog –Man kunne og ville påtage sig projektopgaver, såvel enkeltvis som i mindre arbejdsgruppe –Beslutningsarbejdet blev dermed lettere i ledergruppen, idet der oftere blev fremlagt færdig beslutningsoplæg –Kommunikationen med og dermed inddragelsen af medarbejdere lettedes

Hvad fik ledergruppen og Selandia ud af SCKK-projektet Deltagelsen i uddannelsen virkede som rollemodel for medarbejderne Pædagogisk ledelse kom mere og højere på dagsordenen, idet evnen til at tænke pædagogisk og ledelsesmæssig blev forbedret De pædagogiske kolleger oplevede at ledelsen interesserede sig mere for deres pædagogiske arbejde.