Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Ny Førtidspension og fleksjob reform
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Udsatteområdet i Aarhus
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Hvordan kan samarbejdet mellem kommuner og boformer styrkes? Erfaringer fra Frederiksberg kommune Søren Romar Forstander, Lindevangen og Lærkehøj Dialogmøde.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Det nye Socialtilsyn.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
Et alternativt til en institutionsanbringelse
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Rejseholdet - Grønland
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Hjørring kommune Vejlederteamet.  Præsentation af vejlederteamet  Definition af gruppe C borgere  Hvorfor vejlederteamet  Statistik  Henvendelsesprocedure.
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
Informationsmøde vedr. PAS. PAS Odense Baggrundstal*: Odense har knap indbyggere (heraf er i alderen år) Der er ca studerende.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense

Sammenhæng

Baggrund og faktuel viden Viden fra tælling, udsatte, fagfolk, politikere, litteratur, forskning og tal Hjemløsetællingerne Lokalt baggrundsnotat med definition af faktorer for udsathed, målgrupper, kompleksitet, tal og tilbud

Politikken Vision – den røde tråd Fire temaer Sammenhæng, helhed og retssikkerhed Bolig og byens rum (herunder hjemløseplanen) Misbrug Sundhed Mål og konkrete handlinger Fra 2009 til 2013 Dynamisk og fleksibel Vision Odense samt politikker og strategier

Hjemløsestrategiens fire målsætninger Ingen borgere skal leve et liv på gaden Unge bør som udgangspunkt ikke opholde sig på et forsorgshjem, men tilbydes andre løsninger efter serviceloven eller almenboligloven Ophold på forsorgshjem eller herberg bør ikke vare mere end 3-4 måneder for borgere, der er parate til at flytte i en bolig med den fornødne støtte Løsladelse fra fængsel og udskrivning fra sygehus eller behandlingstilbud bør forudsætte, at der er en løsning på boligsituationen

Hjemløseplanen en del af udsattepolitikken Hjemløseplanen er indarbejdet som et tema i udsattepolitikken. De konkrete målbare handlinger er: Etablering af opsporings- og udredningsteam CoachingCenter for unge Kompetenceudviklingsprojekt Etablere sociale viceværter mv. i boligområder for at fastholde bolig Udslusning fra fængsler, behandling

Tal unge på forsorgshjem i Odense Antal

Forløb Base Coachingcenter 12 pladser + 4 akutte 32 årlige indslusningsforløb med afklaring Afklarings- og udredningsforløb 66 % af målgruppen bor i egen bolig et år efter udslusning 40 % er i gang med beskæftigelse eller uddannelse efter et år Døgnkontakt til de unge der bor i egen bolig efter forløb

Hvad ved vi Relationer (gode) er afgørende At den professionelle hjælp er tilgængelig på den unges præmisser og at der gives hurtig hjælp når der er brug for det

Forudsætninger 360 graders syn på den unge Udgangspunkt i konkrete livssituationer Fast mentor/støtteperson som koordinerer indsatser Opgangsfællesskab/bolig med individuel botræning i nærheden af andre unge Sociale viceværter Særlige tilrettelagte beskæftigelsestilbud Sundhedsinitiativer og misbrugsbehandling Træk på personaleressourcer til særligt afklaringsteam Døgnbemanding Ombygning