Lærerprofessionen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læring i bevægelse - hvorfor?
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hierarki for styringsredskaber
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Verdens vigtigste profession * Navn * Læreruddannelsen * Linjefag * Årgang.
Kladde til informationsdias
Forældremøde X årgang.
DANS OG DANNELSE ULLA GAD.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Lærerprofessionen - en definition.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Konference: Sproget skaber virkeligheder, Foreningen for 2-sprogede småbørns vilkår, Vejle den 20. marts 2012 ”Når alle er forskellige er ingen anderledes”
Uddannelsesparathed - hvad er det
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
DANS OG DANNELSE ULLA GAD. ”Jeg elsker at danse kantede bevægelser, men cirkler er kedelige.” Jakob, 1. klasse.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Informationsmøde på Byvangskolen
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Sociale kompetencer Og Undervisning i fag
Hvilket arbejde udfører AKT-læreren
Kursus for kontaktforældre
Konfliktforebyggelse
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
Pædagogens univers.
De seks bedste billeder fra gruppen
Hvor er vi? Hvem er vi? Vores uddannelse Hvad bliver vi uddannet til? Demokrati Ligeværd Faglighed CKF’er Alsidig udvikling Almen dannelse Pædagogik.
Læreruddannelsen Silkeborg
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
Vision mission værdier handleplaner
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Uddannelse for bæredygtig udvikling Randers Kommune den 19. oktober 2015.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Søren Peter Dalby Andersen
Evaluering.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
professionsideal for lærere
Didaktiske planlægningsmodeller
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Lærerprofessionen

Læreruddannelsen Linjefag/fagfaglige fag Pædagogiske fag Praktik Specialisering Pædagogiske fag Psykologi Pædagogik KLM Almen didaktik Praktik

Folkeskoleloven § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

Dannelse Eleverne skal ikke bare blive til noget, de skal også blive til nogen Politisk dannelse Dannelse til demokratisk livsform og folkestyrets principper Social dannelse Individet skal fungere i et fællesskab. Fællesskabet skal acceptere individet

Uddannelse Undervisning Mål Evaluering (Formativ/summativ)

Faghæfte Faghæfte for alle fag Trinmål og slutmål Læreren er forpligtet på faghæftet

Samarbejde Børn og unge. Kollegaer. Forældre. PPR (Pædagogisk psykologisk rådgivning) SSP (Skole, socialforvaltning og politi) AKT (Adfærd, kontakt og trivsel)

Forældresamarbejde Læreren vil indgå i ligeværdigt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene om det fælles ansvar for den enkelte elevs udvikling, undervisning og opdragelse. Kommunikation og information. Skabe fælles forståelsesramme.

Lærings vejleder Tilrettelæggelse af undervisningen Ikke tankpasser Rejseguide Man kan ikke tvinge eleverne til at lære Man kan tilrettelægge undervisningen så de har mulighed for at lære.

Klasserumsledelse Rammer for klasserummet, er lærerens evne til at skabe et positivt, samarbejdende og inkluderende klasserum. Der er tre centrale perspektiver der er vigtige i klasseledelse , det relationelle, det didaktiske og det etiske.

Relationskompetence Anerkendelse Kommunikation og sprog Lærer-elev relationer Elev-elev relationer Det handler om at kunne vise respekt, tolerance og empati

Didaktisk perspektiv Faglig viden Planlægning Undervisningsform Læringsform, hvad skal læres, hvem skal lære. Mål indhold og metode Evaluering

Etik ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd” – K.E. Løgstrup Etisk dannende Læreren som etisk rollemodel og formidler Læreren som etisk formidler Moral Mening

Hjælpemidler Bogsystemer IT Ipad Smartboard Mobiltelefoner Etc.

Kommunikationskompetence Alt kommunikation er læring Kommunikation er ikke kun verbalt Bruge forskellige hjælpemidler hvis situationen kræver det

Motivation Engagement fra læreren Elevernes interesser Elevernes for-forståelser Relevante emner Inddragelse af medie og IT

Undervisningsdifferentiering Forudsætning for at alle elever kan lære mest muligt Elever skal ikke nøjes med at lære lidt Individuelle læringsstile

Refleksion Over egen praksis Over elevernes reaktion

Den autentiske lærer Personlig intention, vise hvem man er. Engageret i det budskab der skal leveres. Respekt for eleverne som med mennesker Samarbejder tæt med kollegaer. Tillid til eleverne og kollegaer

Lærerprofessionen Ikke to dage er ens Nye udfordringer hver dag Mange glæder med børnene