TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 8 24/
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
Arbejds- og Udviklingsgruppe Udviklingsseminar 1
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 6 26/
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Hvad er realkompetencevurdering?
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Arbejds- og Udviklingsgruppe Seminar 2
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Velkommen til Udviklingsdag 2 TUP Maj 2013.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Præsentationens transcript:

TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest VEU Center-Syd

TUP 2012 Fra Plan til Udvikling Program for dagen Praktiske detaljer

HVORFOR Er I her?

Mon det afstedkommer mere arbejde? Gad vide hvad min rolle er?

konsulenter, administrative, faglærere, vejledere Projektorganisation Styregruppe Projektejer SE Projektledelse SE & VEU FYN konsulenter, administrative, faglærere, vejledere Reference-gruppe Arbejds- gruppe Udviklings-gruppe Projektet gennemføres med VEU-Center Syd, VEU-Center Trekantområdet, VEU-Center Vest og VEU-Center Fyn. VEU-Center Fyn står for den overordnede projektledelse.  Projektet gennemføres i perioden 3. september 2012 og 30. juni 2014.

Udfordringen Set med UVM’s øjne… Tilbuddet om RKV/IKV i AMU har ikke tilstrækkelig høj kvalitet og relevans for deltagere og virksomheder RKV/IKV fungerer forskelligt fra institution til institution og der mangler standarder og retningslinjer for arbejdet Det er et kompetenceudviklings- og professionaliseringsbehov if. alle aspekter af RKV/IKV arbejdet Der mangler en helhedsorienteret tilgang til arbejdet med RKV/IKV, der tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger og behov if. til job- og uddannelsesønsker Der savnes et mere etableret tværinstitutionelt samarbejde mhp. at kvalificere RKV/IKV-indsatsen

Tema 2 – Styrkelse af AMU-udbydernes arbejde med IKV i AMU TUP2012 Tema 2 – Styrkelse af AMU-udbydernes arbejde med IKV i AMU Det overordnede formål med projektet er følgende: For det første at videreudvikle og forankre en IKV-praksis, som tager udgangspunkt i individuelle job- og uddannelsesønsker, men som samtidig også knytter an til udviklingsmuligheder på virksomhedsniveau og på det regionale arbejdsmarked For det andet at skabe en bedre sammenhæng mellem IKV-indsatsen på tværs af institutioner og uddannelsesområder og dermed sikre en ensartet regional praksis på IKV-området.

Projektets MÅL at videreudvikle og forankre en IKV-praksis, hvor der er fokus på det individuelle kvalificerings- og uddannelsesperspektiv; samtidig med at dette individuelle fokus kobles til et virksomhedsniveau og et regionalt udviklingsplan. at udvikle og implementere ensartede standarder/procedurer for den regionale IKV-indsats, og derved også skabe sammenhæng til en IKV-praksis på tværs af regionens uddannelsesinstitutioner. at styrke faglærergruppens faglige og pædagogiske kompetencer i forhold til at gennemføre en sådan ensartet IKV-indsats i en stadig udvikling af egen praksis. at opsamle og formidle de opnåede projektresultater.

Projektets realisering Afdækning af eksisterende IKV-praksis og præcisering af fremadrettede udviklingsbehov ud fra 3 perspektiver: Individ Virksomhed samfund Udvikling af nye faglige og pædagogiske metoder/redskaber nye standarder og procedurer Fokus på udviklingsmuligheder på virksomhedsniveau og på det regionale arbejdsmarked ensartet IKV-indsats på tværs af udbydende uddannelsesinstitutioner Forankring

Tidslinje for TUP 2012 Fra plan til udvikling November 2012 Februar 2013 Marts April Maj Juni 2013 Fase 3 Udviklingsarbejde Udvikling af procedurer og standarder mhp. at opnå en fælles referenceramme for VEU-Centre og uddannelsesinstitutioner Fase 1 Opstartsseminar 16. november Projektets indhold, mål og succeskriterier. Fase 2 Behovsafdækning 3 arbejdsseminarer; Præcisering af hvilke metoder og værktøjer, der skal udvikles. Statusseminar Formidling af projektets status og videre forløb Fase 4 Kvalificering af standarder, procedurer, faglige og pædagogiske metoder og redskaber, herunder: Etablering og forankring af én fælles indgang Opkvalificering af 40 konsulenter, vejledere og faglærere Afprøvning af de udviklede projekter i 20 regionale virksomheder herunder Jobcentre Statusseminar Formidling af projektets status og videre forløb 2013 Oktober September August November December Kvalificeringshold 1 Fase 5 Resultatopsamling og formidling Evaluering og spredning af de opnåede resultater/erfaringer. Formidlingsdelen vil desuden foregå løbende bl.a. på projektets hjemmeside mm. Maj Januar Februar Marts April Juni Afslutning af TUP2012 Præsentation af projektet: Faglige og pædagogiske metoder og redskaber Standarder og procedurer Tak for nu! 2014 Kvalificeringshold 2 /kari 20. November 2012

Hvorhen? Hvordan? Sådan! Fra TUP10 over TUP11 til TUP12 TUP10 - Fra kurser til længerevarende uddannelsesforløb: Hvorhen? TUP11 - Fra Panik til Plan: Hvordan? TUP2012 – Fra Plan til Udvikling Sådan!

TUP 2010 – ”Fra kursus til sammenhængende kursusforløb” Strategisk kompetenceudvikling skaber værdi for medarbejderen, virksomheden og den ledige

TUP 2011 – ”Fra panik til plan”

Strategisk uddannelsesplanlægning og livslang læring… MÅL Flere brugere gennemfører en individuelkompetencevurdering (IKV) og opnår formel anerkendelse med fokus på den enkeltes kvalificerings- og uddannelsesperspektiv Før-fasen (TUP10 og TUP11) Intern og ekstern markedsføring Fase 1 Forberedelse og tilrettelæggelse Fase 2 Afprøvning og vurdering Fase 3 Samlet vurdering og anerkendelse Uddannelses-planlægning FVU AVU AMU i forløb GVU Strategisk uddannelsesplanlægning og livslang læring… Før-Før-Fasen Kortlægningsværktøjet, Dialogværktøjet, Anbefalingsværktøjet Standard for Vejledning Standardtekst til hjemmesiden if. IKV Materialeoversigten Skabeloner: Vejledning til dokumentation if. realkompetencevurdering (Jørgen) Skabelon for vejledning til uddannelsesplan

Hvad vil projektet gerne nå? Samme forståelse af indholdet af IKV hos faglærere, konsulenter og andre ansatte på uddannelsesinstitutionerne Alle faglærer informerer om IKV som del af AMU-kurser og kan henvise brugerne til det rette sted Flere faglærere gennemfører IKV Alle faglærere anvender fælles metode (kvalitetsstandard) i gennemførelsen af IKV Ledelserne implementerer administrativ praksis/struktur for gennemførelse af IKV på de deltagende skoler Flere (brugere, virksomheder og jobcentre) har kendskab til værdien af og mulighederne i en IKV Hjemmesiden TUP12

MÅL-hierarki Hvordan Hvorfor Flere får grundlæggende- og almen voksenuddannelse med afsæt i IKV Skabe mere effekt af IKV for brugeren Sikre at IKV udføres iht. fælles fastsat standard Forbedre synligheden af IKV Etablering af fælles IKV-kvalitets- standard Etablering af fælles procedurer for IKV arbejdsgange Beskrivelse af ny IKV- praksis på hjemmeside Strømline og forenkle IKV processen   Hvorfor Hvordan

IKV i AMU ”Realkompetence omfatter, som tidligere nævnt, en persons samlede viden, færdigheder og kompetencer. Det gælder, uanset om de er erhvervet i det formelle uddannelsessystem, i arbejdslivet, ved højskoleophold, på aftenskole, ved frivilligt foreningsarbejde eller lignende.” Kilde: http://pub.uvm.dk/2008/ikviamu/kap03.html

IKV i AMU er en vurdering – og ikke vejledning eller undervisning IKV i AMU er et værktøj til at vurdere de af IKV-deltagerens realkompetencer, der svarer til beskrivelserne i de godkendte handlingsorienterede mål for arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag optaget i FKB. Det vil sige, at alle de realkompetencer, som personen i øvrigt måtte have, ikke er relevante at inddrage i en IKV i AMU. IKV i AMU er en vurdering – og ikke vejledning eller undervisning

Resultatet af IKV i AMU Resultatet af IKV i AMU bliver enten en ikke-anerkendelse eller en anerkendelse af deltagerens realkompetencer i form af: AMU-uddannelsesbevis(er) og/eller AMU-kompetencebevis samt en tilpasset AMU-uddannelsesplan, når deltageren ønsker en sådan.

Individuel Kompetence Vurdering IKV i AMU er altid et tilbud til den enkelte borger/person. Det gælder, uanset hvem der tager initiativ til iværksættelsen af en IKV i AMU. En IKV i AMU er altid et individuelt forløb, hvor den enkelte persons realkompetencer er i centrum, og som afholdes inden for AMU-lovens rammer.

Målgruppe Alle der har adgang til uddannelse inden for AMU-lovens rammer, har mulighed for at få foretaget en IKV i AMU.

Eftermiddag

Præsentation af projektets samlede produkter

Baggrund/benspænd – for produktresultater Innovations-spørgsmål Aktør-perspektiver ‘Bump på vejen’ Vi har været styret af: IKV-deltageren Virksomhedsledere Jobcentre, a-kasse og faglige organisationer Konsulenter og sekretærer Faglærere, undervisere og vejledere Skoleledere Kan vi få IKV volumen op Er der penge i s…. Hvordan øges/sikres registrering af IKV Vil et mere fancy navn for IKV hjælpe Er der incitamenter for at hjælpe IKV-deltagere til IKV uden for egen skole/ Er der incitamenter for at koordinere og arbejde sammen på tværs af skolerne Løse en opgave, der ikke er løst  øge IKV-volumen Afsæt i best practise  skabe next practise Hvordan skaber IKV muligheder og merværdi for både bruger, leverandør og aftager?

Produktpakke 1 Intern organisatorisk Kvalitetssikring Sammenhæng på tværs – internt på skoler og på tværs af skoler (mål 2) Produktpakke 2 Kvalificering af konkret IKV-praksis Videreudvikle og implementere ensartede standarder/procedurer (mål 1 og 2) for centrale aktører (mål 3) Workflow – roller og kompetenceprofiler Standard for udarbejdelse af uddannelsesplaner Kortlægningsværktøj Branchespecifikke cases Standard for vejledning Skabelon for kvalitetssikring af IKV i AMU Standardtekst til hjemmeside Dialogmøde Anbefalingsværktøj

En iterativ proces sammen med os Du er inviteret til….. En iterativ proces sammen med os

TUP12 udviklingsarbejde og produktpakker Alle produkter samles i en Brugermanual Brugermanual forklarer, hvordan produkterne kan anvendes Vi lytter på jeres respons i løbet af dagen, fordi det giver pejlinger på, hvad der skal forklares………..

Strategisk uddannelsesplanlægning og livslang læring… MÅL Flere brugere gennemfører en individuelkompetencevurdering (IKV) og opnår formel anerkendelse med fokus på den enkeltes kvalificerings- og uddannelsesperspektiv Før-fasen (TUP10 og TUP11) Intern og ekstern markedsføring Fase 1 Forberedelse og tilrettelæggelse Fase 2 Afprøvning og vurdering Fase 3 Samlet vurdering og anerkendelse Uddannelses-planlægning FVU AVU AMU i forløb GVU Strategisk uddannelsesplanlægning og livslang læring… Før-Før-Fasen Kortlægningsværktøjet, Dialogværktøjet, Anbefalingsværktøjet Standard for Vejledning Standardtekst til hjemmesiden if. IKV Materialeoversigten Skabeloner: Vejledning til dokumentation if. realkompetencevurdering (Jørgen) Skabelon for vejledning til uddannelsesplan

Kortlægningsredskab til IKV praksis   Kortlægningsredskab til IKV praksis Vurder i hvilket omfang det pågældende forhold gør sig gældende på din skole (Sæt kryds) I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke 5 4 3 2 1 Spgm. Før-fasen Vores uddanelsesinstitution informerer om IKV på vores hjemmeside? Vores skole har anden form for markedsføring om IKV, f.eks annoncer, nyhedsbreve mv. ? Vores administration sikre at borgerne og virksomheder, der henvender sig med med behov for- eller spørgsmål omkring IKV, effektivt bliver sat i kontakt med den rette kontaktperson? Vores administration sikrer at borgere og virksomheder, der har efteruddannelsesbehov som vi på vores uddannelsesinstitution ikke selv kan opfylde, bliver henvist til den rette uddannelsesinstitution? Vores IKV-kontaktperson har kompetence til at lede virksomheder og borgere på rette vej igennem voksenuddannelsessystemet? 6 Vores IKV-kontaktperson sikrer, at borgere og virksomheder, der har efteruddannelsesbehov som vi på vores uddannelsesinstitution ikke selv kan opfylde, bliver henvist til den rette uddannelsesinstitution? 7 Vores opsøgende medarbejdere har kompetence til at informere og vejlede omkring mulighederne i IKV i AMU? 8 Vores opsøgende medarbejdere informerer virksomheder og borgere omkring mulighederne i IKV i AMU?

Anbefalingsværktøjet

HVEM gør HVAD - og HVORNÅR? Intern Kvalitets-udvikling

Lunch

Afprøvning Form og proces Brug af materialer Mødeleder Noter til opsamling og videndeling Mødeleder Deltagere / aktørroller 1 time

Afrunding Hvad har I hørt over hækken - om TUP 12’s produktpakke 1?

Næste gang Kvalificeringsdag 2 den 21. november på Innovationsfabrikken Hjemmeopgave; Afprøv Kortlægningsværktøj, Dialogmøde og Anbefalingsværktøj i egen organisation Behold scoringer og resultater internt på skolen Tag erfaringer, læring og refleksioner MED til kvalificeringsdag 2 Erfaringsudveksling Præsentation og afprøvning af produktpakke 2 Differentieret program målrettet jeres forskellige faggrupper Introduktion til virksomhedsbesøg/IKV af ‘rigtige’ borgere Afsløring af vinderen af konkurrencen

Inden du går… Besøg evt. projektets hjemmeside: www.tup12.dk Mailadresser  oversigt til alle Kort sammenfatning af dagen  mailes til alle Kom godt hjem 