Fem lærere på mentorkursus

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

LEAN Akademy.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Når lærere samarbejder med forældre
Kunnskapsløftet i fag- og yrkesoplæring Vibe Aarkrog IUP, Aarhus Universitet 31. oktober 2012.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
mangfoldighedens søgelys
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Tietgen Erhverv HG Erhverv HG Erhverv 1½ år (tidligere HG FLEX) HG Erhverv 2 år (tidligere FIVU) Ny Mesterlære Afklarende / kombinerede forløb 10. Handel.
LENA LINDENSKOV LEKTOR AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) 5. FEBRUAR 2014 UNDERVISNINGSFORSØGETS RESULTATER LENA LINDENSKOV.
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Relationer – børn imellem
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Elevtrivselsundersøgelsen 2013 Gl. Hellerup Gymnasium Svarprocent: 99% (965 besvarelser ud af 978 mulige)
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Gymnasierne Erhvervsskolerne Aars Handelsgymnasiet Teknisk Gymnasium Rektor/uddannelseschef Gert Husum.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Elevtrivselsundersøgelsen 2012 Århus Akademi Svarprocent: 80% (661 besvarelser ud af 829 mulige)
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
UU-centre på kort og liste se også Kommuner 2007Kommuner 2007.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
En samlet strategi for hele skolen giver bonus Struer Statsgymnasium.
Elev- og Kursisttrivselsundersøgelsen 2010 VUC Vestsjælland Nord Svarprocent: 63% (347/555)
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Kursisttrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Nordvestsjællands HF og VUC Svarprocent: 498 besvarelser.
Om indsatsteori.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Søren Løkke Konsulent på Ungeområdet Jobcenter Frederikssund Kommune LBR projekt.
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland workshop A4 Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Konferenceoplæg om frafald på efterskoler
Fem lærere på mentorkursus
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet
Februar 2017 PKU-konference
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Ansættelse af to mentorer
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Unges udsathed i forandring?
Ungestrategiens ledergruppe
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Fem lærere på mentorkursus Indsatsteori for indsatsen: Nedbringelse af frafald gennem opkvalificering af fem lærere på et mentorkursus Fem lærere på mentorkursus 15 af de 20 elever i målgruppen gennemfører uddannelsesforløbet Eleverne kommer i skole De fem mentorer ændrer adfærd og bliver bedre til at ”se” eleverne Elever i målgruppen får gode voksenrelationer til de fem mentorer Der etableres plan, mål, rammer og struktur for hvordan de fem mentorer skal virke på skolen. Fx: Samarbejde med vejleder, kontaktlærer, forældre Mentornetværk og videndeling. Ledelsesfokus Mentor og elev afklarer forventninger indbyrdes Det defineres ved hver enkelt elev hvor behovet er. Indikator: Elevgruppens frafaldsprocent Dataindsamlings-metode: Frafaldsregistrering De fem mentorers vurderinger og holdning Interview med mentorer Succeskriterium: De fem mentorer er tilfredse eller meget tilfredse med elevkontakten Elevgruppens vurdering af og holdning til voksenrelationen Elevtilfredshedsundersøgelse eller interview med elever Succeskriterium: 80% af eleverne er tilfredse eller meget tilfredse med voksenrelation til mentor Elevgruppens fraværsprocent Fraværsregistrering Fraværsprocent falder for de 20 elever i målgruppen i løbet af forløbet Mindst 15 af de 20 elever i målgruppen gennemfører Antal deltager der gennemfører kurset Optælling Kursus gennemført for fem lærere Forhold om plan, struktur, mål og rammer for mentorordning Spørgeskema blandt mentorer og andre aktuelle personer Plan og rammer for mentorordningen er implementeret Betingelser for indsatsteorien: Spotte gruppen af unge der har behov for mentorordningen tidligt (samarbejde ml. UU-vejledere, kontaktlærer mf Finde egnede og motiverede lærere Være sikre på at der er fælles mål og værdigrundlag for mentorordningen på skolen Klart defineret hvad mentorens rolle skal være

Lærere har opnået en øget kulturforståelse Indsatsteori for indsatsen: Nedbringelse af frafaldet gennem opkvalificering af skolens lærere på kurset ”Familiesamarbejde og etniske minoriteter” Lærerne er motiverede til at bruge metoder og aktiviteter lært på kurset / tilfredse med kurset Lærere har opnået en øget kulturforståelse Der foretages flere hjemmebesøg til elever med etnisk minoritetsbaggrund Opbakning til og forståelse for elevens skolegang fra familien Elever med etnisk minoritetsbaggrund får en øget gennemførelsesgrad så den er på niveau med majoritetsunge Samtlige lærere deltager i kurset ”familiesamarbejde og etniske minoriteter” Der foregår en bedre kommunikation mellem lærere og elever med etnisk minoritetsbaggrund Lærere kender og bruger konkrete værktøjer fra kurset til Kommunikation Konflikthåndtering Skole-hjemsamarbejde Elevgruppen får bedre relationer til andre elever og til lærere Lærerne er med til at løse konflikter mellem eleverne Indikator: Antal lærere der gennemfører kurset Indikator: Lærernes tilfredshed med kurset Indikator: Frafaldsprocent for elever med etnisk minoritetsbaggrund Indikator: Læreres kendskab til og viden om værktøjer Indikator: Fremmøde Socialt miljø Dataindsamlings-metode: Tælle Dataindsamlings-metode: Spørgeramme med fokus på lærernes motivation og tilfredshed med kursets indhold Dataindsamlings-metode: Frafaldsregistrering Dataindsamlings-metode: Test efter tre måneder – viden om og brug af værktøjerne Indikator: Antal gennemførte hjemmebesøg Lærere og elevers vurdering af samvær, socialt miljø, konflikthåndtering og indbyrdes kommunikation Dataindsamlings-metode: Elevtrivsels-undersøgelse Succeskriterium: Samtlige lærere gennemfører kurset Succeskriterium: Gennemførelsesgrad for gruppen på niveau med majoritetsunge Succeskriterium: Lærere der er motiverede for at arbejde med problemstillingen Succeskriterium: Forbedring på 25 % i forhold til før test Dataindsamlings-metode: - Opsamling og registrering af hjemmebesøg - Elevtrivsels-undersøgelse - Observation af undervisningen

Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her … Skriv tekst her … Skriv tekst her … Skriv tekst her… Skriv tekst her … Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Skriv tekst her… Indsatsteori for projekt …