Ekspert i undervisning Efteruddannelse af læreruddannelsens lærere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
på seminariet Tankegange og indhold
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Progression i samfundsfag
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Lærerprofessionen.
Evaluering.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Lærerprofessionen - en definition.
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Uddannelse og profession i dansk læreruddannelse ’Ekspert i undervisning’ 29. sept Per Fibæk Laursen DPU.
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Formativ evaluering Januar Juni 2012 Karen Marie Hedegaard og Birgitte Lund Nielsen Oplæg til diskussion d. 1 juni, 2011, ved styregruppedag i Ry.
CUPP konference Roskilde 9. november 2010 Sundhedsuddannelserne Campus Næstved.
Forskningsprojektets grundideer
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Kompetent til at støtte livet med kræft
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Præsentation d. 11. maj Programteorien Anvendelse af cases kvalificerer lærerstuderendes teori-praksis analyser og fremmer deres lærerfaglige dømmekraft.
Lærerprofessionen.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Nordisk lærerutdanning - en komparativ gjennomgang
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Om brug af empiri i bachelorprojektet
implementering af sprogbaseret undervisning
Studiemetodik og teamarbejde
Pecha Kucha over: Lærer Læreruddannelsen Folkeskoleloven Innovation i lærerfaget Rene , Anne-Louise , Caroline
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Læremiddel.dk Nationalt videncenter for læremidler Læremiddel.dk – Nationalt videncenter for læremidler.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Specialisering 271 UMD.
Praktikforberedelse - på ‘seminariet’. Indhold Hvordan forstår vi arbejdsdelingen? – Forholdet mellem teori og praksis Hvordan arbejder vi med vores del.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Implementering af PALS
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Ekspert i undervisning Efteruddannelse af læreruddannelsens lærere

Kriterier for udarbejdelse af mål og centrale kundskabs- og færdighedsområder for de enkelte fag og kurser i den nye læreruddannelse Den faglige, den pædagogiske og den praktiske del af læreruddannelsen skal indgå i et nyt og forpligtende samspil, som skal styrke helheden og sammenhængen i udannelsen for de studerende. Samtlige fagbeskrivelser skal strammes op. – Den stærke sammenhæng mellem læreruddannelsens pædagogiske fag, linjefag og praktikken skal fremgå af mål og CKF for alle uddannelsens fag og kurser.

Integrativ faglighed gør en forskel Helmke et al.undersøgte, om det var muligt at identificere en klar sammenhæng mellem niveauet på lærernes faglige uddannelse og deres elevers præstationer. ”Im Projekt MARKUS gingen wir der Frage nach, ob sich fachfremde Lehrkräfte (die Mathematik unterrichten, ohne dieses Fach als Hauptfach studiert zu haben) im Hinblick auf das Leistungsniveau ihrer Klasse im Fach Mathematik… von einander unterscheiden. … Im keinen Bildungsgang zeigten sich statistisch bedeutsame Unterschiede zwischen fachfremden und nicht fachfremden Lehrkräften.” En meget bred vifte af forskningsresultater understøtter dette: en simpel styrkelse af fagene har ikke nogen positiv betydning for folkeskoleelevernes udbytte af undervisningen, snarere tværtimod. Konklusionen er uantastet den, at faglige og pædagogiske kundskaber først kan folde sig rigtigt ud, når de kombineres, (og i professionsuddannelser yderligere kombineres med praktikken)

Ekspert i undervisning Lærerfaglighed

Mål Det er kursets mål at udvikle seminarielærerens kompetence til at – analysere og vurdere egen og andres undervisningspraksis på grundlag af pædagogisk- didaktisk teori og forskningsbaseret viden – indgå i konkrete samarbejdsrelationer på tværs af læreruddannelsens fag – vejlede lærerstuderende sammen med kolleger og praktiklærere

Indhold Modul 1

Treklangene fag-pædagogik-praktik og forskning-udvikling-profession Introduktion af treklangene med fokus på praktikken som begreb Samspillet mellem linjefagene, de pædagogiske fag, KLM og praktikken Almen- og fagdidaktiske synsvinkler på praktikfaget Vejledning som metode Introduktionen til trepartsamtalen – teorier, begreber og ræsonnementer

Lærerprofessionalitet Iagttagelse, fortolkning og vurdering af undervisning og læreprocesser i klasserummet Empiri og erfaringsbasering som grundlag for lærerprofessionalitet Kvalitet i undervisning og læring

Vejledning som metode Praktikgruppen som team og læringsmiljø Kommunikations- og samspilsprocesser i og omkring faget praktik Vejledning som metode

Vejledning og rådgivning Vejledning som rådgivning Bedømmelse

Praktik Beskrivelse, analyse og vurdering af egen og andres undervisningspraksis Vejledning med lærerstuderende i praktik Trepartsamtaler

Organisering Kurset organiseres og koordineres regionalt, men undervisningen gennemføres lokalt Der etableres en regional database og lokale konferencerum til kommunikation Der etableres (evt.) fælles undervisning for deltagerne i kurset og praktiklæreruddannelsen Deltagerne gennemfører under supervision trepartsamtaler

Omfang og deltagere Kurset har et omfang af 40 lektioner Deltagere: involverede i projektet ”ekspert i undervisning”

Implementering Kurset knyttes tæt til de enkelte ”udviklingsarbejder” Da deltagerne i ”udviklingsarbejderne” er identiske med deltagerne i kurset, må udviklingsarbejderne bemandes først Kurset har fælles tematikker, men disse tematikker kan udfoldes forskelligt på de enkelte læreruddannelsessteder