v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Reform af førtidspension og fleksjob
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Netværk af forebyggende sygehuse
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Centrale initiativer vedr. stofbrugernes helbred Sundhedsministeriet by proxy.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Den Danske Kvalitetsmodel
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Lone Tonsgaard, Projektleder
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Målsætninger på psykiatriområdet
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
PROJEKT MISBRUGSBEHANDLING
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Hvad vil det sige at arbejde evidensbaseret og hvordan kan Socialstyrelsen understøtte arbejdet i kommunerne? Psykiatrikoordinatorerne den 30. januar 2014.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Sundhedsaftale III status
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Handleplaner for Mad og måltider
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for psykisk sårbarhed.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri Aktuelle initiativer – 19M og satspuljeaftalen på psykiatriområdet for 2014-2017 v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri

19M puljen 19 M Fremrykningspuljen – Kvalitet i den kommunale indsats overfor borgere med svære psykiske lidelser Der er afsat i alt 57 millioner til afprøvning af to evidensbaserede metoder i den kommunale indsats overfor borgere med svære psykiske lidelser – for perioden 2013-2016. I efteråret 2013 blev alle landets kommuner inviterede til at tilkendegive, hvilke to ud af fire evidensbaserede metoder de ønskede at afprøve. Social færdighedstræning og Åben dialog blev valgt. 9 kommuner, der afprøver Social færdighedstræning : Jammerbrugt, Ålborg, Silkeborg, Norddjurs, Esbjerg, Fredericia, Høje Tåstrup, Rudersdal og Halsnæs 5 kommuner, der afprøver Åben dialog: Århus, Herning, Frederiksberg, Ballerup og Fåborg-Midtfyn Projektbeskrivelser har været forelagt det politiske niveau i alle kommuner

Status 19 M Formål: Virker metoderne, hvad koster de, hvordan implementeres de Evaluator: Region Midts Center for Forskning og Kompetenceudvikling (CFK). Metodeleverandører: Uddannelse, løbende opkvalificering og supervision af medarbejdere i projektet SF: Merete Nordentoft forskningschef på Københavns psykiatriske center og psykolog Allan Fohlmann Åben dialog: CSU, Center for socialfaglig udvikling, Århus kommune Rambøll udvikler i samarbejde med CSU og CFK manualer for Åben dialog

Status 19 M Tidsplan: Udarbejdelse af to overordnede metodeforandringsteorier Procesmodning næste tre måneder hvor Socialstyrelsen sammen med kommunerne udarbejder 14 lokale implementeringsplaner for, hvordan de to overordnede metodeforandringsteorier omsættes til kommunal lokal praksis. Grunduddannelsen i Social færdighedstræning afvikles tre gange i februar/marts for i alt ca. 50 gruppeledere Manualer til Åben dialog udarbejdes på to workshopsdage med en række eksperter på området i februar. Undervisning af medarbejdere starter først derefter Afprøvning starter i forlængelse heraf Resultater: Forventes efterår 2016

Satspuljeaftalen på psykiatriområdet Opfølgning på psykiatriudvalgets rapport fra oktober Afsat i alt 410 mio. kr. i årene 2014-2017 Formål: Sikre en samlet indsats, der både løfter kvaliteten i forskellige indsatser og tilbud på sundheds- og socialområdet, og som har fokus på bedre sammenhæng i den enkelte borgers forløb Initiativer: Forsøg med ambulante akutteams i den regionale psykiatri (32 mio. kr.) Forløbsprogram for mennesker med psykiske lidelser (13 mio. kr.) Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen udvikler i fællesskab generisk model Midler til kommuner og regioner på baggrund af fælles ansøgning om udvikling og implementering af lokale forløbsprogrammer

Satspuljeaftalen på psykiatriområdet 3. Udbredelse af sociale akuttilbud (71 mio. kr.) Modelbeskrivelse Evaluering: effekt og økonomi Ansøgningspulje: 20-25 kommuner – vægt på samarbejde med andre kommuner 4. En koordineret indsats for dobbeltbelastede (6 mio. kr. årligt/blokken) Kommuner og regioner skal udarbejde koordineret indsatsplaner for borger med en sindslidelse og samtidigt misbrug Psykiatriske behandlingsindsats, misbrugsbehandlingen og øvrige indsatser (sociale, beskæftigelsesrettede, mv. ) Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen udarbejder en vejledning 5. Udbredelse af tværfaglige, udgående teams i børne- og behandlingspsykiatrien (23 mio. kr. ) Ansøgningspulje til regionerne

Satspuljen på psykiatriområdet 6. Forsøg med ansættelse af medarbejdere, brug af frivillige og brug af mentorer med brugerbaggrund i den kommunale og regionale indsats (35 mio. kr.) Uddannelse og inddragelse: Ansøgningspulje til regioner og kommuner Ansøgningspulje til brugerorganisationer Kriterier for udmøntning , herunder en model for ansættelse af medarbejdere med brugerbaggrund fastlægges af SST, SOS, DR, KL, patientforeninger og andre relevante parter 7. Koncept for systematisk inddragelse af pårørende (9,6 mio. kr.) KL, DR og bruger- og pårørende organisationer udvikler nationalt koncept Kommuner og regioner udarbejder en plan for systematisk inddragelse – ansøgningspulje 8. Forskningsstrategi og pulje til konkrete forskningsprojekter (19 mio. kr.) Styrket evidensbaseret indsats

Satspuljeaftalen på psykiatriområdet 9. Dokumenterede metoder i bostøtteindsatsen (25 mio. kr.) Afprøve to metoder med dokumenteret effekt – CTI og WRAP Evaluering af effekt og økonomi Ansøgningspulje – op til 9 kommuner 10. Forsøg med bæltefriafdelinger (73,6 mio. kr. ) 11. Forebyggelse af magtanvendelse i botilbud (4 mio. kr. ) Afprøve Low Arousal i et antal botilbud i tre kommuner 12. Regionale tværfaglige teams vedr. medicin (40 mio. kr. ) 13. Sundhedsfremme målrettet mennesker med psykiske lidelser (28 mio. kr. ) Ansøgningspulje til udviklingsprojekter i kommunerne, herunder i samarbejde med frivillige og foreningslivet 14. Partnerskaber om mental sundhed på arbejdspladser (7 mio. kr. ) 15. Uddannelsestilbud vedr. spiseforstyrrelser 5,8 mio. kr. )