Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Måltidssammensætning
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Surdej til rugbrød.
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
Da vores danske køkken turned into a global cuisine !! Indsendt af: Familien Gluud/Madsen Herlev Indhold: 1.Food is Culture 2.Opskriften på ”En ven for.
Slagterkurvens sensorik
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Hjertevenlig kost i praksis
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance

SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Hvordan kan julemaden blive sundere?
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Mette Riis, fitness.dk 4. december 2007
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Libanesisk mad.
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Kostberegning.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Oksekød kan vi ikke spise længere -
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Session 7 – Livsstil Undervisere:
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Koster 72kr Holder 1 uge.. Frokost Koster i alt 107kr Ret kylling i karry med kartofler og ris. Koster i alt 71kr Ret kyllinge-sandwich Holder.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Unge og overvægt.
Seks veje til din sundhed
HOTDOG.
HOTDOG.
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Præsentationens transcript:

Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer

60g Tortilla brød Er du kvinde, og har fået f.eks. havregryn til morgenmad, kan brødet fra morgen flyttes til frokost. Ellers må der foretages et ”frugt bytte” for at kunne spise 60g brød. Alternativ: Vælg den grove udgave Bag selv

100g wokmix Steg med løg på pande. Vend ikke for meget i blanding, da det giver kedelige kogte grønsager.

20g spidskål 30g Jalapenos (Ja, jeg kan godt lide den stærke udgave!!) Jeg bruger spidskål, hvidkål eller rødkål, da der er mange kostfibre i kål. Det er et super alternativ til den almindelige salat. Den kan nu også fint bruges. Her kan der tilføjes mange forskellige grønsager. Der kan dog ikke være meget mere end 200g grønt i rullen.

110g oksekød/løg Løg steges let og derefter tilsættes oksekød. Jeg bruger gerne 3 løg til 500g kød. Brug magert kød.

50 g DDV yoghurt DDV yoghurt kan købes i Føtex, Bilka , SuperBest og andre steder. Du kan også bruge en græsk yoghurt – max. 7% fedt. 1 kryds i mælk

Servering…..

Lækkert fastfood måltid Giver en meget ren smag i forhold til kebabrullen fra nærmeste pizzaria.

75g Cashewnødder Brug Jeres favoritnødder Pinjekerner Valnødder mm. Brug neutrale nødder Lav til en hel uge, eller server for gæster. 5g er et ekstra kryds

225 g olie + citronsaft 1 kryds i fedt = 5g olie Dvs. denne portion er til 15 portioner. Jeg har brugt ca. ½ dl citronsaft – men det er smag og behag.

Krydderurter Vælg Jeres favoritblanding Er gratis i forhold til kostprogram Øger forbrændingen I kan også bruge chili og hvidløg

Min krydderimix Basilikum Timian Et par blade rosmarin En smule koriander Alle friske……

Blend til ensartet pesto Minihakkeren er fra DDV – lille og handy.

Pesto Når I skal afveje ingredienserne, skal I på forhånd finde ud af hvor mange portioner I vil lave. F.eks. 75 g nødder 225g olie 15g citronsaft 15g krydderurter 330g i alt til 15 portioner Dvs. 22g svarer til: 1 kryds i ekstra 3 krydser i fedt Tips: 50g DDV yoghurt blandet med 22g pesto giver en lækker dressing til mange formål. 1 kryds i mælk 1 ekstra kryds

Søde kartofler Kan købes i alle fødevareforretninger

Skrællet og skåret i stave Vendt i olie Husk I må stege ”gratis” i 15g fedt hver dag. Her er der brugt 150g olie, da det er 1kg kartofler, og I må få 1/10 del. Tips: Ved servering til Jer selv, kan I fjerne overskydende fedt ved at suge fedtet fra på køkkenrullepapir.

Lækre kartoffelfritter

Aftensmad Forslag til mængder: 120g fint skåret spidskål 80g rodfrugter 100g søde kartofler (frugtbytte) 170g oksekød 20g pesto