Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år."— Præsentationens transcript:

1 Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år siden. Gå ikke i gang før du har set alle billederne.

2 Hvis det skal være kan jeg sende live video over nettet
Hvis det skal være kan jeg sende live video over nettet. Kontakt mig via

3 Første punkt er at få æltet leret med 20% - 30% fint sand
Første punkt er at få æltet leret med 20% - 30% fint sand. Det skal æltes 3-4 gange, og man kontrollerer ved at skære det igennem og se om sandet er jævnt fordelt.

4 Hver gang man ælter en lille portion, klappes den flad – drysses over med sand og lægges i stablen.
Med ståltråden skæres lodret ned og på den måde blandes det hele effektivt. Her er 30 kilo, så meget behøver du dog ikke.

5 Her er så det æltede ler, der er 1750 gram i denne portion.

6 Klumpen bankes nu i form som en tresidet pyramide.
Det er det eneste tidspunkt, hvor du må bruge dine kræfter. Nyd det!

7 Hvert hjørne får et forsigtigt tryk.
Der må gerne være lidt forskel. Til sidst forsynes de nemlig med 4 forskellige størrelse huller.

8 Alle sider får også et tryk.
Hold den øverste kant vandret, ellers bliver det for skævt!

9 Hvert hjørne er nu en fin sekskant?
Hvis ikke - så ret det eller start forfra.

10 Den lille kniv er det vigtigste værktøj.
Der skal nu skæres en lille trekantet klods ud.

11 Kniven føres skråt ind, ellers kan man ikke få den lille klump fri.

12 Kulturhistorisk værksted Knudsgaard
Synes du denne præsentation er noget, du vil arbejde mere med, skulle du overveje at købe Cd’en med 3 powerpoint præsentationer HEST – STJERTPOTTE – TREKANTSTAGE for 150 kr. + porto. Den indeholder også en kopi af de enkelte anvendte billeder. Elever/lærere i folkeskolen kan frit anvende tekst og billedmaterialet til projekter o.l. Jeg vil da gerne nævnes og eventuelt have en kopi tilsendt, men det er ikke en nødvendighed. Jeg har tænkt mig at fortsætte produktionen af sådanne powerpoint præsentationer med anvisninger på, hvordan man selv kan lave jydepotter. Er der nogen der vil hjælpe eller blot sende en evaluering af deres brugbarhed og lidt om, hvad man har lavet, modtages det med tak. Man kan blive passivt medlem af foreningen KvK ( 50 kr/årligt - man får så f.eks. mail, når der er nyt og 10 % rabat på alt, hvad vi har at tilbyde af egne ”varer”, jydepotter, Cd’er, kurser m.m. ) Henvendelse: eller


Download ppt "Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google