Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Januar 2014 / MG & RO AT-EKSAMENSOPGAVEN UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres Vejledning om valg af emne og fag 6Arbejd selv.
Advertisements

Innovation i AT - Autentiske problemstillinger
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Innovation i samfundsfag og AT
Læringscentret og nye vejledningsformer
Almen studieforberedelse
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Religion og Oldtidskundskab
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Fagdidaktisk kursus i religion
Innovation i AT Dorte Gade og Henrik Rasmussen Egaa Gymnasium 2013.
Efteråret 2014 / MG & RO AT UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 35IntrolektionVejledning om valg af emne og fag 36Frist for valg af emne og.
Perspektiver for Nordisk Postgraduate Master i Arkitektonisk Kulturarv v/Professor Gert Bech-Nielsen, AAA.
Procesværktøjer.
SRP 2014.
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Kodeks for offentlig topledelse
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Generel introduktion til EC
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
AT eksamen ”Mad og mennesker”
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Innovation i AT/SO.
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Almen studieforberedelse
Praktikum med innovativt aspekt.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
SKABELON.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2012 februar 2012 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres Introlektion 6Vejledning om valg af.
Kommunikation – Muligheder og begrænsninger
PARTNERSKAB Struer Museum & Struer Statsgymnasium.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
Teori og metode i AT?. AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Skriv hver især jeres tanker på post it… Hvad tænker du om Innovation? I har 5 min.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
AT AT AT AT AT Tell me, I’ll forget Show me, I’ll remember
Udkast til justering af KS
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Innovation i AT Frederiksborg Gymnasium og HF januar 2014
AT og innovation Hvorfor innovation? - eksempler
Studieretningsprojektet
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
AT: Havet - livgivende, dødbringende, legendeskabende.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT

Begrebsafklaring Innovation er, når viden fra forskellige vidensdomæner kombineres på nye måder og fører til en ny og værdifuld praksis (fx produkt, service, proces). (EMU) Ved innovativt løsningsforslag forstås, at forslaget har værdi for andre og tilfører den konkrete sammenhæng (kontekst) noget nyt. Forslaget behøver dermed ikke være nyt i absolut forstand, men det bidrager med noget nyt i den konkrete sammenhæng. (…) Ved vurdering af løsningsforslaget forstås, at forslagets relevans og konsekvenser vurderes.

UVMs oplæg til udviklingsprojektet Sager i innovationsprojekter 1. Sagen er autentisk 2.Det kræver faglighed fra de indgående fag at arbejde med sagen frem mod en løsning 3.Sagen giver mulighed for at fremkomme med noget nyt, eller anvende kendte elementer på nye måder set fra elevens perspektiv

Eksempel på opgave 1 Fremtidens by Du skal vælge og undersøge en sag, der rummer et problem i relation til fremtidens byudvikling. Du skal udarbejde en problemformulering og et innovativt løsningsforslag, hvor nyskabelse i forhold til byens liv og/eller funktioner spiller en væsentlig rolle for løsningen. Løsningsforslaget og dets relevans skal fagligt begrundes og vurderes. Det innovative løsningsforslag kan være et selvstændigt fremstillet produkt eller en beskrivelse af en mulig løsning. Dit løsningsforslag kan bygge på en undersøgelse med indsamling af ny viden eller med en ny sammenstilling af kendt viden.

Muligheder?

Akropolis Udfordring: Hvordan sikres Akropolis mod atmosfærisk forurening – eksempelvis syreregn? Hvorfor er det overhovedet vigtigt at bevare monumenterne på Akropolis? Hvilken rolle spiller monumenterne i vestlig kulturhistorie? Hvilken rolle spiller monumenterne på Akropolis i nutidens Grækenland? Turisme Som nationalsymbol Som symbol i vestlig kultur Hvordan skal man forholde sig til restaurering/bevarelse af monumenterne in situ?

Via dei Fori Imperiali

Udfordring: At søge løsninger i forhold til: Udgravning og bevaring Infrastruktur og turisme Er Via dei Fori Imperiali også et bevaringsværdigt monument? Hvilken værdi har Mussolinitidens monumenter i Italien i dag?

Pompeii – fremtidens by? Udfordring: At søge løsninger i forhold til: Bevaring af det udgravede – forurening vs. bevarelse in situ Udvikling af Pompeii som turistdestination vs.bevarelse

Eksempel på opgave 2 Branding Du skal afgrænse og undersøge en sag, der rummer et autentisk problem. Du skal udarbejde en problemformulering og et innovativt løsningsforslag, hvor branding spiller en væsentlig rolle for løsningen. Løsningsforslaget og dets relevans skal fagligt begrundes og vurderes. Det innovative løsningsforslag kan være et selvstændigt fremstillet produkt eller en beskrivelse af en mulig løsning. Dit løsningsforslag kan bygge på en undersøgelse med indsamling af ny viden eller med en ny sammenstilling af kendt viden.

Eksempel på opgave 2 Formidling af antikken

Eksempel på opgave 2 (branding) Faglighed og formidling (museer) Hvordan nytænkes formidling i forhold til bestemte målgrupper eller temaudstillinger? Undervisningsmateriale Informationsmateriale, QR-koder, augmenteret virkelighed Reklame, PR, imagepleje, hjemmeside ”Skjult faglighed” Inspirationen fra antikken som tema på moderne kunstmuseer

Eksempel på opgave 2 (branding)

Innovationsperspektivet i det daglige Skriv en kronik om civil ulydighed, hvor du inddrager en læsning af Antigone eller tag udgangspunkt i et andet af tragediens temaer, som du aktualiserer. Kronikkerne sendes evt. til dagblade, netmedier etc. Skriv et essay om hvad vi kan bruge det athenske demokrati til i dag. Hvilke aspekter kan vi lære af – og hvilke bør vi holde os fra? Skriv en kritik af et moderne teaterstykke/en film med inddragelse af Aristoteles´ Poetik. Hvad gør vi ved æresdrab? Skriv et essay/kronik om problemerne med æresrelaterede forbrydelser. Inddrag din forståelse af de homeriske helte. Lav undervisningsmateriale om et emne til folkeskoleelever/brobygning. Hvad kan vi bruge Aristoteles tanker om lykke til i dag?