Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
STU – lovgivning, bekendtgørelse og vejledning
Advertisements

UUV’s repræsentantskabsmøde den
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Elever i specialklasser og specialklasseelever
Præsentation til forældremøder
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sprogvurderinger af 3-årige
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Bo Ravn Temadag 26. januar 2006 Holstebro Kommune Unge uden uddannelse i centrum.
Uddannelsesparathed i Skive Kommune
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
Roskilde Produktionsskole
EGU – Erhvervsgrund uddannelsen ny lovgivning, nye muligheder
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Hvad er vi (bl.a.) optaget af i UVM?
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
specialpædagogisk støtte
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Forældremøde 7. klasse.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Den kommunale vejledning om STU
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Vejledning der gør en forskel Konference om vejledning af personer med handicap, Nyborg Strand den 26. marts 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Del af Unge på vej-serien. © Undervisningsministeriet og Integrationsministeriet 2007 Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (Lov 564 af 6. juni 2007)Lov 564 af 6. juni 2007 Lovens indhold, perspektiver og implementering.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Specialundervisningens rammer
Præsentationens transcript:

Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet

Ny lovgivning Vejledningsloven ( i kraft 1. august 2008)Vejledningsloven Folkeskoleloven (10. klasse) ( i kraft 1. august 2008)Folkeskoleloven (10. klasse) EUD-loven ( i kraft 1. august 2007)EUD-loven "L 96" EGU-Produktionshøjskoler ( i kraft )"L 96" EGU-Produktionshøjskoler "B51"," L196" Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov ( i kraft 1. august 2007) Lov 564"B51"," L196"Lov 564

Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv. (L 298 af , L 314 af ) STADIG GÆLDENDE § 1. stk. 2: Vejledningen skal i særlig grad målrettes unge med særlige behov for vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Bemærkningerne: Vejledningen skal sikre, at børn og unge med svage personlige forudsætninger og/eller med utilfredsstillende skolebaggrund modtager uddannelses- og erhvervsvejledning, der er særligt tilpasset denne gruppe.

Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv. ( 2 ) Bemærkningerne (fortsat): For at den unge skal opnå et realistisk billede af sin egen situation og egne muligheder, er det væsentligt, at vejledningen ikke alene fokuserer på uddannelse og erhverv, men for denne elevgruppe inddrager hele den unges livssituation.

Lov (nr. 564) om ungdoms-udd. for unge med særlige behov Retter sig mod unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte Retskrav på 3-årig ungdomsuddannelse efter afsluttet folkeskole eller fri grundskole Unge i 10. klasse skal først have tilbudet ved afslutningen af 10. klasse. Ej blot en videreførelse af undervisningen i folkeskolen, men udgøre et springbræt til voksentilværelsen

Lov om ungdoms-udd. for unge med særlige behov (fortsat) Adgang til uddannelsen sker gennem UU Uddannelsen erstatter ikke eksisterende tilbud, men supplerer disse Kommunalbestyrelsen kan selv tilrettelægge eller efter aftale overlade til en anden kommunalbestyrelse eller skole, herunder daghøj-, efter-, erhvervs-, høj-, håndarbejds-, husholdnings- eller produktionsskole mv., jf. lov om specialundervisning for voksne.

Lov om ungdoms-udd. for unge med særlige behov (fortsat) Uddannelsen kan indeholde elementer, der leveres af daghøjskoler, efter-, hus- og håndarbejdsskoler, højskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler, værksteder og andre institutioner Uddannelsen tilrettelægges individuelt og omfatter: Undervisning - i alt mindst 840 timer/år á 60 min. Heraf praktik højst 280 timer/år á 60 min. Dvs. i alt 2520 timer for hele forløbet

Lov om ungdoms-udd. for unge med særlige behov (fortsat) Ikke SU-berettiget, (erstatter ikke forsørgelsesmæssige foranst. eller andre soc. ydelser) Kommunalbestyrelsen Sørger for at de nødvendige undervisningsmidler stilles vederlagsfrit til rådighed for deltagerne Sørger for eller afholder udgifterne til fornøden befordring mellem hjem eller fast aflastningshjem og uddannelsesinstitution eller praktiksted Kommunalbestyrelsens afgørelser om tilbud eller afslag på tilbud om en ungdomsuddannelse kan af den unge indbringes for Klage- nævnet for den vidtgående spec.uv.