Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Krav til informationsformidling
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Alexander V. Breum, Emil Rotzler og Christian Peter Berg.
Prøveform B Prøven i læsning
Metode i AT Religion.
Det Internationale Område Studieområde 3/
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Opgaver og svarark – til individuel brug
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Folkeskolens Afgangsprøve
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
HISTORIE Den mundtlige prøve
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
MUNDTLIG FREMSTILLING
Engelbert H – og den sidste chance
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Eksamen og eksamensbilag :
FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
MUNDTLIGT krav – form – indhold
Synopsis VIP3/2012.
Udarbejdelse Af Fysikrapport
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Simulering af en plenarforsamling. Din opgave i 6 etaper 1.Læs udtalelsen 2.Vælg en gruppe (hver elev vælger én gruppe), udarbejd og fremsend dine ændringsforslag.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
ROMANTIKKEN Eksistentialismen.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Formalia ved opgaveskrivning
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Synopsis VIP13 HH3.
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Et mærkeligt skib.
Af Tobias Lund, Line, Omid og Tobias Funder
Folkeskolens afgangsprøve
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
SKABELON.
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
De nye prøver i dansk Velkommen Eftermiddagens program –Prøven i retskrivning (fb) –Prøven i læsning –Prøven i skriftlig fremstilling, herunder vurdering.
Harald Herdal Novellen Kolonihaven 1933.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
Beskrivelse af krav og procedure ved mundtlig eksamen
Guide – Siden skal slettes
Guide – Siden skal slettes
SSO - Større skriftlig opgave
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
MUNDTLIG FREMSTILLING
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
PRØVEN I MUNDTLIG TYSK FP9 Sidst redigeret februar 2019.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013 En synopse er en disposition for den mundtlige fremlæggelse.

Synopsens indhold Krav til synopse: En synopse er en disposition for den mundtlige prøve, den skal være kort og i oversigtsform. Synopsen tjener som fælles oversigt for elev, lærer og censor. Synopsen er udelukkende af orienterende karakter, og den skal ikke indgå i den endelige vurdering. Den bør normalt indeholde: En forside med: Dit navn, klasse og prøveniveau Titel på fordybelsesområde Præsentation af prøveoplægget og en begrundelse for valget af oplægget og sammenhængen med fordybelsesområdet En side nr. to med: Disposition for den mundtlige prøve: Præsentation af analyse og fortolkningspunkter (opstil gerne i punkter eller som spørgsmål) Præsentation af perspektiveringsområder Angivelse af det udvalgte oplæsningsstykke - obs demokratiugen Kildefortegnelse over læste tekster og andre oplysninger, der er anvendt i fordybelsesarbejdet

Et eksempel på en synopse Demokrati Dansk februar 2012 Navne: Børge Børgesen og Olga Poulsen Klasse: 10. Y Fordybelsesområde: Arv og miljø    Vi har valgt at arbejde med novellen ”Ørneflugt”, skrevet af Henrik Pontoppidan i 1894 . Novellen handler om den tamme ørn Klaus, der en dag forlader de trygge omgivelser i præstegården for at begive sig ud i verden og føle sine oprindelige drifter og længsler, men Klaus opgiver og vender hjem. Ved hjemkomsten bliver ørnen ved en fejl skudt ned af gårdskarlen og dør. Vi har valgt at arbejde med denne tekst, da den tager fat i et af de store spørgsmål, der blev debatteret i slutningen af 1800 tallet, nemlig hvilken betydning arv og miljø har i vores liv. Novellen giver et indtryk af, hvordan Henrik Pontoppidan interesserede sig for de nye tanker i perioden, der bl.a. knyttede sig til Darwins teorier. Novellen ”Ørneflugt” er interessant bidrag til datidens debat om betydningen af arv og miljø og repræsenterer et andet og nyt menneskesyn, end det som tidligere har været gældende. Disse forskellige menneskesyn og strømninger har også betydning, når vi skal diskutere og forstå hvordan det enkelte menneske, den enkelte borger kan bidrage til samfundet og være en del af et demokrati. Underskrift elev: Børge Børgesen og Olga Poulsen Underskrift lærer: Tina Hejsel Et eksempel på en synopse Forside

Et eksempel på en synopse Disposition for fremlæggelsen A: Præsentation af analyse og fortolkningspunkter  Kort resumé og herunder brændpunktet Ørnen Klaus Hvad betyder det ”at være stækket”? Hvad betyder ”at finde sig selv”? Hvorfor vender Klaus tilbage? Miljø Hvordan er miljøet henholdsvis i præstegården og i hønsegården? ”Ørnedriften” Komposition Hvordan er novellen opbygget? Passer Ørneflugt ind i kontraktmodellen? Hvilket sprog bruges der i novellen? Eksempler på ældre sprogbrug Beskrivelser og brugen af tillægsord Billedsprog Skift mellem fra nutid til datid Symboler  B: Præsentation af perspektiveringsområder Arv og miljø Identitet Menneskets ønske om at tæmme naturen Tekster fx H.C. Andersens ”Den grimme ælling” Oplæsningsstykke: side 231 linje 4-23 Kildefortegnelse : Dansklærerforeningen……. Litteraturhistorie……… Hjemmesider adr: www……………. Et eksempel på en synopse Side 2

Gode tips og tricks til en synopse En god fremlæggelse indeholder/kræver: - At der bliver gået i dybden med tingene - En god perspektivering til flere ting - Argumentation og begrundelse - Man kender sin tekst fra mange vinkler og har øvet sine ting igennem (måske kan man det næsten udenad) - Brug din oplæsning til noget - Gode stikord skrevet på synopsen - Start måske med det vigtigste og prioriteret det man gerne vil sige - Øv det igennem så det passer med tiden - Tal tydeligt, ikke mumle - Vær klar til eventuelle spørgsmål