ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Beskæftigelsesregion
Markant flere indvandrere i job
Bogens klasser   Klasserne i bogen er defineret sådan (tallene er deres andel af de årige, når studerende ikke regnes med): Overklasse.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Hvad viser de foreløbige progressionsdata på tværs af landet? Michael Rosholm Aarhus universitet.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Stor forskel i erhvervsdeltagelse Andel ikke-vestlige indvandrere i arbejdsstyrken årige, pct., 2007 Bedste rammevilkår Dårligste rammevilkår KILDE:
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
 87,4 % er i uddannelse (933)  59,0 % går i gymnasiet (629)  24,7 % er i erhvervsuddannelse (264)  1,0 % er i andre ungdomsuddannelser (11)  2,4 %
Vil de ledige gerne have et arbejde? SFI, 11. april 2007 Vil de ledige gerne have et arbejde? Temamøde om motivation.
”Vi når målet – men hvordan?”
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Kontanthjælpsreformen
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Hvordan kan samarbejdet mellem kommuner og boformer styrkes? Erfaringer fra Frederiksberg kommune Søren Romar Forstander, Lindevangen og Lærkehøj Dialogmøde.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Mandag d. 8. december 2014 CEPOS VÆKSTKONFERENCE 2014 Flexicurity, kriser, vækst og globalisering Torben Tranæs ROCKWOOL FONDENS FORSKNINGSENHED.
Matematik B 1.
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Grunde til at jeg elsker dig
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
10.mar. 15 Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Dansk Industri.
Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse.
Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland _fmdskab_LBR_Ringsted Jobcentrenes samlede placering, resultater i 1. kvartal 2008.
Beskæftigelsesregion
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesplanseminar den 24. marts 2014 Arbejdsmarkedssituationen i Østdanmark v. specialkonsulent Gert.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Uddannelsesdag om ungekampagnen 13. januar 2012 Kontorchef Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark i 2010 v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Beskæftigelsesregion
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy

FORMÅL MED OG INDHOLD I ANALYSEN Formål med analysen: At give overblik over ungebefolkningens situation og udfordringer efter 5 år med krise på arbejdsmarkedet At beskrive de unge i job­centerets målgruppe – kendetegn, job- og uddannelsesbarrierer og indsatsbehov Indhold: Hvordan udvikler antallet af unge borgere sig i kommunen? Hvilken udvikling er der i de unges geografiske bevægelsesmønstre? Hvad er de unges socioøkonomiske situation? Hvor arbejder de unge? Hvor mange unge får en kompetencegivende uddannelse? Hvordan klarer de unge sig i uddannelsessystemet? Hvor mange unge modtager offentlig forsørgelse? Hvilke kendetegn har de unge på DP, UDH og SDP? Hvilke resultater er der i ungeindsatsen?

UDVIKLINGEN I UNGEBEFOLKNINGEN I RINGSTED KOMMUNE

Ungebefolkningen i Ringsted vokser ANTALLET AF ÅRIGE I KOMMUNEN STIGER Ungebefolkning i kommunen er steget over de seneste fem år Udviklingen er udtryk for, at flere unge træder ind på arbejdsmarkedet Der er fortsat tale om en nettofraflytning af unge til andre kommuner, da mange går i uddannelse

MARKANT FLERE UNGE ER I UDDANNELSE END FOR 5 ÅR SIDEN

HVILKE UDDANNELSE VÆLGER DE UNGE I RINGSTED?

Flere unge går i uddannelseFlere får en erhvervsuddannelse STADIG FLERE UNGE I KOMMUNEN GÅR I UDDANNELSE

DE UNGES GEOGRAFISKE MØNSTRE

De årige flytter for at gå i uddannelseHver 10. af fraflytterne kommer tilbage MANGE UNGE FLYTTER FOR AT GÅ I UDDANNELSE

Knap halvdelen foretrækker bopæl i Ringsted KNAP HALVDELEN AF DE UNGE FORETRÆKKER BOPÆL I RINGSTED Ca. 40 pct. af de unge på offentlig forsørgelse ser sig selv som Ringsted- borgere om 5-10 år Andelen er højere for aktivitetsparate (42 pct.) end for uddannelsesparate (36 pct.) Hver femte finder det vigtigt at finde bopæl i Ringsted efter gennemførelsen af uddannelsen

ANTALLET AF UNGE PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE

Især flere unge på kontanthjælp ANTALLET AF UNGE PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE ER STEGET De seneste fem år er der især kommet flere unge på kontanthjælp i kommunen Der er fortsat mange unge, der starter voksenlivet på kontanthjælp (12 pct.). Det er lidt flere end i Østdanmark som helhed. Flere af 18-års debutanterne i Ringsted kommer i gang med job eller uddannelse (68 pct.) end i Østdanmark som helhed (57 pct.).

Optimistiske forventninger til job eller uddannelse inden for nogle måneder STOR OPTIMISME BLANDT DE UNGE - STORT POTENTIALE? De unge har optimistiske forventninger til den nære fremtid: Ca. 80 pct. af de uddannede forventer at gå i job inden for få måneder. Ca. 60 pct. af de uddannelsesparate forventer at gå i job inden for få måneder. Ca. 30 pct. af de aktivitetsparate forventer at gå i job eller uddannelse inden for få måneder.

RESULTATER AF UNGEINDSATSEN

Knap hver femte unge på kontanthjælp eller dagpenge i Ringsted kommer i gang med en uddannelse HVER FEMTE UNGE PÅ KONTANTHJÆLP ELLER DAGPENGE I RINGSTED KOMMER I GANG MED EN UDDANNELSE Knap hver femte af de unge på kontanthjælp eller dagpenge kommer i gang med en uddannelse inden for et år. Andelen har ligget stabilt i kommunen siden uddannelsespålægget blev indført i 2009.

Vurdering af barrierer hos de uddannelsesparate i Ringsted Kommune STYRKER OG BARRIERER HOS DE UDDANNELSESPARATE UNGE Vurdering af styrker hos de uddannelsesparate i Ringsted Kommune

Vurdering af barrierer hos de aktivitetsparate i Ringsted Kommune STYRKER OG BARRIERER HOS DE AKTIVITETSPARATE UNGE Vurdering af styrker hos de aktivitetsparate i Ringsted Kommune

INDSATSBEHOV HOS DE UDDANNELSESPARATE UNGE – IFØLGE SAGSBEHANDLERNE

INDSATSBEHOV HOS DE AKTIVITETSPARATE UNGE – IFØLGE SAGSBEHANDLERNE Indsatsbehov hos de aktivitetsparate ungeStøttebehov hos de aktivitetsparate unge

MPLOY A/S GOTHERSGADE 103,STUEN 1123 KØBENHAVN K TEL