Teknologi i undervisningen Antvorskov Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Digitalisering og medialisering
Læringsstile og lektier
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
100 år er gået… Tag på historiejagt og lyt til fortællinger
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Klasseledelse og cooperativ learning
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Relationer – børn og voksne
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
- Hvad kan I forvente som forældre?
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Procesværktøjer.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Vejlederens kommunikation
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Lederseminar 2014 Varde Kommune
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Program Erfagruppen d. 2. februar Velkommen og introduktion til ”moodygrafen” Forbrugerstyrelsen tegner deres ”moodygraf” Interview.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Afslutningskonference på Campus Roskilde UCSJ 18. september 2014.
Læreren som læringsleder
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Onsdag 5. september 2007 Telefoni Telefoner i Gribskov - anvendelse - betjening – kultur 18. januar 2007 onsdag 5. september 2007.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Implementering af PALS
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Digitale læringsmidler – Ideer og udvikling
Præsentationens transcript:

Teknologi i undervisningen Antvorskov Skole v/ afdelingsleder Peter Brandt, Antvorskov skole September 2014 Antvorskov skole – lidt under gennemsnittet rent socioøkonomisk 1050 elever Sad og arbejdede og var i tvivl om hvad I skulle have ud af det her oplæg Jeg håber I i hvert fald kan bruge vores erfaringer med unge og teknologi og at I vil høre vores invitation til sidst…

Hvorfor teknologier i undervisningen? Studier har vist, at den traditionelle bogbaserede undervisningsform ikke er velegnet til at udvikle kompetencer, som bliver vigtige i det 21. århundrede, og at digitale læremidler i sig selv heller ikke skaber denne læring.

Antvorskov Skoles overordnede mål og ambitioner med EduTechLab Fremtidsorienteret kompetenceudvikling Udvikling af didaktik i samspillet mellem forskning, praksis og uddannelse Udvikle alle elevers talenter

Fordi: Fremtiden er baseret på teknologi Teknologier gør noget ved vores elever og os som undervisere Vi har set ”noget” særligt ske, når eleverne dykker ned i f.eks. Lego eller i andre projekter - Og det ”noget” er vi nysgerrige på!!! Hvorfor ved vi noget om unge og teknologi

Hm?!? Skal eleverne passe til skolen eller skal skolen passe til eleverne? Skal vi tvinge eleverne til at være i skole, eller skal vi lave en skole eleverne ikke vil hjem fra? Hvad er det egentlig vi skal lære eleverne, og hvem skal lære hvad på hvilket niveau? I jeres stol – vi har kunderne – the next generation– hvordan får vi åbnet døren op og gjort opmærksom på os selv.

Læring tænkes systemisk Læring og viden 1.0 → 2.0 Læring tænkes systemisk En anden didaktik En anden lærerrolle En anden elevrolle Hvis man inddrager teknologi sker der noget andet

EdutechLab er under tilrettelæggelse EdutechLab er under tilrettelæggelse. Arbejdet med pilot-undersøgelserne startede i skoleåret 13/14 og i januar 2014 blev lærerne introduceret.

Teknologi og digitale værktøjer som supplement Teknologi og digitale værktøjer som integration Teknologi og digitale værktøjer som udfordring Teknolgi og digitale værktøjer som kultur

Eksempel mobilen Tekst og billeder flyder sammen på snapchat Man tager et billede af lektierne på tavlen Man optager lyden af interviewofret Man slår op på fag-appen Man scanner QR-koden Man fildeler Den kan for øvrigt også bruges til at telefonere

App-shed Bambuser Prezi Google-docs eller andre onlinesamarbejde Apps på mobilen f.eks. Ordbogen.com eller regneregler.dk Legoprogrammering Scratch Tinkercad NAO Google Hangout Dataopsamling med PASS-PORT

’Fremtidens hus – et eksempel’ Eleverne skulle gennem en eller flere cases forholde sig til, hvordan vi som borgerne i fremtiden vil stille krav om smartere og mere teknologiske hjem. Eleverne blev opfordret til at tænke innovativt, opstille projektbeskrivelser og skitsere mulige veje at gå. De undersøgte, hvilke teknologier, der allerede er tilgængelige på markedet og lavede konkrete projektbeskrivelser af funktioner i hjemmet, de ønskede at løse på en smartere måde, end det findes i dag. Efterfølgende skulle de i mindre målestok udføre konkrete projekter med brug af teknologier som ’Humming Birds’ og ’Makey Makey’.

Kursusforløb Introduktion i brug af ”Væksthjulet” Kursus ”logbog” Kursus ”Google docs” Kursus ”Interview/kommunikation” Introduktion/øvelser i ”Stop motion” Design kursus Øvelser i brug af ”Hummingbird” Øvelse i brug af ”3D printere” og let modellering. Kursus i målestoksforhold samt arkitektur Kursus i rapportskrivning

Erfaringer med teknologiprojekter Eleverne inddrog teknologi, arbejde projektorganiseret og deltog aktivt i højere grad end normalt. Nogle elever oplevede, at de hurtigt blev eksperter i dele af projektet og derfor kunne fungere som sådan – en for nogle elever ganske ændret rolle i forhold til hverdagen. Vi har oplevet, at eleverne ser hinanden som ressourcer og ofte spørger andre ”eksperter” til råds, før de går til læreren. Da projekterne har været overvejende ”åbne” problemstillinger, har eleverne oplevet, at læreren ikke har været den primære ressource, men i højere grad projektleder, og at de har måttet søge flere andre kilder til hjælp og information. Undervisningsformen synliggjorde overfor både elever og lærere, hvem der var aktive og hvad de bidrog med, hvilket har givet gode refleksioner om læringsprocesser. Flere lærere giver også i interviews udtryk for, at elever er blevet mere bevidste om den styring, der ligger bag en vellykket undervisningslektion – flere elever giver udtryk for, at det er hårdt selv at skulle styre og planlægge – og endda i mange dage.  

Projekternes kvalitet Tog de fat i jer? Ved de I er der? Kan I give dem noget ? Og kan I gøre det på kort tid?

Et 3D-eksempel Løven i Halkevad (udenfor Slagelse) Hvorfor står den der? Hvad er historien bag?

Det er vores skole – hvad drømmer vi om? "At turde vove er at miste fodfæstet for en stund - ikke at turde vove er at miste livet." Vi har haft alle lærere ude at svømme – med den viden at vi som ledelse vidste at de ikke vidste hvad de gjorde…- Syndsforladelse på forhånd – men gør noget.. Og lærerne var fagpersoner og det lykkes!!!

Hvad skal der til: Vi skal stole på vores faglighed Vi skal turde arbejde sammen om udviklingen af den didaktiske og faglige praksis –og blotte os. Vi skal turde og være parat til at svømme på dybt vand

Hjælp os – og vi hjælper jer! Hvilke opgaver kan vi løse for jer? Hvilke elevprojekter kunne I bruge? Hvordan vil I gøre opmærksom på jer selv? Er I klar til næste projekt?