Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Skolebestyrelsens opgaver
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Vi gennemførte en række interview ifm
Erfaringer fra felten – det lykkes når vi samarbejder Med udgangspunkt i nogle konkrete projekter sættes der spot på vigtigheden af konstruktiv dialog.
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Analyse- og udviklingsmodel
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Undersøgelse af lærernes behov for faste arbejdspladser på Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen København Nord.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
NOEA/Aalborg Universitet
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Styring af styregrupper
Per Gravgaard Hansen Per Gravgaard Hansen Faglig sekretær Søfartens Ledere Forhandlingsteknik samarbejde og gode råd.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
Frivillighed på kommando findes ikke
Ledelse i forskellige retninger
Projektstyring dag 2.
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Kort demo af processen BA Leisure Management BA International Sales
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Læreren som læringsleder
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Læsning giver livsglæde Formål: At tydeliggøre biblioteket og litteraturen som middel til at skabe et øget positivt indhold i tilværelsen hos borgere med.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Boligsociale projekter 23 projekter 130 mio. kroner 47 boligsociale medarbejdere.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
Præsentationsteknik Hvorfor skal I lære præsentationsteknik? Hvad kan I bruge det til i hverdagen? Det med præsentationer, er det ikke bare noget man kan.
2 gode nyheder - og et referat. 2 gode nyheder - og et referat.
Kultur Idræt Bevægelse
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
GTS Årsmøde 2017.
Hvordan får jeg indflydelse?
Sådan nedsættes følgegrupper . . .
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Survey Organisering og styregruppehåndtering

Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen ikke er optimal, er det så fordi jeg ikke har handlet i tide?

Spørgsmål 2 Ca. 75 % mener at rollefordelingen fungerer tilfredsstillende eller meget tilfredsstillende. Handler det bare om, at styregruppen ikke blander sig?

Spørgsmål 3 Ca. 73 % mener, at de rette interessenter er repræsenteret i styregruppen. En stor andel mener, at de mangler repræsentation fra enten kommune eller drift

Spørgsmål 4 65 % mener, at styregruppens medlemmer er middel eller dårlige til at sikre fremdrift i dagligdagen. Her er et paradoks. 73 % mener, at de rette interessenter er repræsenteret i styregruppen, men kun 31 % synes, at interessenterne er gode til at skabe fremdrift. Hvordan kan det være…??

Spørgsmål 5 Over halvdelen af projektlederne mener, at styregrupperne i mindre eller ringe grad medvirker til at bygge bro til baglandet og skabe nye muligheder. Hvorfor forholder det sig således og hvad kan vi gøre ved det?

Spørgsmål 6 42% mener, at kvaliteten af styregruppemøderne er enten middel eller utilfredsstillende. Der er således plads til forbedring! Hvis ansvar er det?

Spørgsmål 7 41 % mener, at de enten er middel eller dårlige til at bruge styregruppen til planlægning og afvikling af styregruppemøderne. Kan det være en af årsagerne til, at kvaliteten af styregruppemøderne er for lav jf. foregående spørgsmål?

Spørgsmål 8 Ca. 33% vurderer, at de er middel eller dårlige til at bruge styregruppen til at sikre brobygning. Hvad skyldes det?

Spørgsmål 9 Der er en tendens til, at projektlederne i mindre grad eller slet ikke bruger deres styregruppe ift. til den daglige drift (65%). Er styregruppen ikke relevant at inddrage i hverdagen eller er der ikke behov for det på daglig basis?

Spørgsmål 10 ”At fungere som brobygning mellem beboerne/beboerdemokratiet og den professionelle indsats i et område” ”For mig er det ret nyt med en styregruppe. Det har jeg været "lykkeligt forskånet for" i de første ca. 8 år af mit boligsociale virke...” ”Jeg synes det mest er et orienteringsforum dog med nogen sparring” ”at forme de strategiske rammer og visioner for nuværende og kommende helhedsplaner, godkende rammer og økonomi, bygge bro til kommunale strategier og visioner.” ”At sikre beboernes opbakning, at bringe beboernes synspunkter og ønsker på banen. Udvikling af projektet.” ”At stå sammen som en stærk "kerne" og sætte fundament for indsatser og aktiviteter."

Spørgsmål 11 25% ved det ikke?

Spørgsmål 12 - Mange projektledere angiver, at de står for det meste ift. Styregruppemøderne. - I relativt få styregrupper præsenterer andre medlemmer punkterne. - Kun omkring 20% af projektlederne angiver, at man forbereder dagsordenerne med andre medlemmer af styregruppen.

Kommentar: ‘’Lejerbo København har med de nye helhedsplaner indført en ny struktur med en fælles styregruppe for alle de boligsociale indsatser. Denne har den boligsociale koordinator og ikke projektlederen som sekretær. Dvs. projektlederne informerer boligsocial koordinator op til møderne og deltager efter behov i behandling af punktet om egen helhedsplan’’. ‘’Styregruppen udstikker ikke handlinger og retninger, men forholder sig til mine konkrete forslag på de udstukne retningslinjer, hvilket betyder at styregruppemødet er et forum, hvor jeg skal forsvare og forklare og argumentere for mine tanker og ideer’’ ‘’Det har taget lang tid at afvænne repræsentanterne i styregruppen til at forholde sig til vores aktiviteter og den enkeltes deltagerantal m.m.. Fokus er dog gået fra fokus på den boligsociale helhedsplans fremdrift på aktivitetsniveau til nu netop at være i feltet samspillet mellem indsatser og drift - hvilket efter min holdning er det rette fokus i en styregruppe. Fremdriften er ikke i den daglige drift, med fremdriften er på det boligsociale felt...’’