Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/11-2009 Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/11-2009 Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om."— Præsentationens transcript:

1 ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/11-2009 Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om hvilken forskel vi kan gøre som forældre, og hvorfor det er så vigtigt. 19:30Hvad har vi, der kan bygges videre på? 19:45Arbejde i grupper 20:15Fælles opsummering 20:30Tak for i aften

2 Hvilken forskel vi kan gøre som forældre, og hvorfor det er så vigtigt ? Et par videoklip: • Glem mig nu Glem mig nu • Forældre på Banen Forældre på Banen Trivsel og tryghed giver bedre læring. Mobning skal forebygges og bekæmpes. ….det er alle enige om. De fleste skoler har lavet strategier for deres arbejde med trivsel og bekæmpelse af mobning. Men det er de færreste af disse planer, der systematisk involverer forældrene i trivselsarbejdet. Dette er et stort minus, fordi forældrene spiller en væsentlig rolle for arbejdet med bekæmpelse af mobning og fremme af trivsel i folkeskolen. De fleste forældre interesserer sig levende for deres eget barns trivsel i skolen – det ved man fra talrige undersøgelser. Mange involverer sig også i klassens trivsel – f.eks. ved at deltage i klasseråd o.l. Men det er de færreste forældre, der involverer sig i hele skolens trivsel, simpelthen fordi det som enkelt forælder er vanskeligt at danne sig overblik over, hvordan en sådan opgave kan gribes an. Skole og Samfund mener ikke, trivslen blandt skolens elever kan blive optimal, hvis ikke forældrene aktivt inddrages og tager medansvar.

3 Skole og Samfund lancerede som en del af kampagnen ”Sammen mod mobning” et helt nyt og landsdækkende tiltag: Forældre som trivselsambassadører på den enkelte skole. Trivselsambassadørerne skal være nøglepersoner i en strategi for at involvere skolens forældre mere aktivt i skolens trivsels- og Antimobbestrategi. Trivselsambassadørerne skal danne et underudvalg eller en arbejdsgruppe under skolebestyrelsen, og skolebestyrelsen opfordres til at udnævne ét af sine medlemmer til koordinator for trivselsambassadørerne. Det bliver koordinatorens opgave at sikre, at trivselsambassadørernes arbejde bliver forankret i skolens trivsels- og antimobbestrategi, og at de holder den nødvendige kontakt til skolebestyrelsen, hvor alle skolens parter er repræsenteret. Opgaven for trivsels- ambassadørerne er først og fremmest at forebygge mistrivsel og mobning på skolen i samarbejde med forskellige parter Forældre som ”Trivselsambassadører”

4 JULIAUGUSTSEPTEMBEROKTOBERNOVEMBERDECEMBER SommerferieRamadan startRamadanfestMotionsløbÅrsfestJulehygge SFO SommerferieEfterårsferieJuleferie JANUARFEBRUARMARTSAPRILMAJJUNI TrivselsdagBørnenes dagForårskoncertDimissionsfest VinterferiePåskeferie Eksempel på overordnet Trivsels-kalender for 2009/2010 De enkelte klasser / klasseråd kan så tage denne kalender, og udfylde med egne arrangementer. Hvad har vi, der kan bygges videre på? (1/2) På SkolePorten: Postlister:SkolePorten: Klasseråd på tværs - om og til Trivselsambassadører - om og til Rå ideer til et kommende idekatalog.

5 Opdeling i grupper: Indskoling (0.-3.), Mellemtrin (4.-6.), Overbygning (7.-9.) Arbejde i grupper (30 min.) Snak i grupperne om: Behovet Udveksling af gode erfaringer, hvad der fungerer, hvad der er af udfordringer, ideer, osv. Hvad kan der være af barrierer for at jeg som trivselsambassadør kan få succes og hvilke opgaver og udfordringer kan jeg forvente? Hvilke udfordringer ser du, dels for selve trivselsambassadørarbejdet, dels for skolen / klassen / den enkelte elev? Hvad skal der til i netop din klasse, for at der efterfølgende kan mærkes en forskel? (Hvem kan få dette til at ske?) Vores rolle Hvilken rolle kan vi som ambassadører for trivsel udfylde? Udveksling af ideer og synspunkter omkring hvem der har hhv. ansvar og medansvar omkring en klasses trivsel Strukturen Hvordan skal dette arbejde organiseres på Østervangsskolen fremover? Ideer til fremtidig struktur for Trivselsambassadør-arbejdet Hvad vil være hjælpsomt for trivselsambassadørerne (format, indhold, stil,...) ?

6 Fælles opsummering Hvordan får vi samlet de fælles erfaringer? Hvad kan vi i fællesskab gøre, for at hjælpe hinanden? Hvordan kan vi hver især bidrage til det videre forløb? (i den enkelte klasse eller måske på tværs?) Hvad så nu og fremover? Gensidig forventningsafstemning, så der er klarhed over dels, hvad vi hver især har påtaget os og dels, hvad vi forventer af andre. Det er vigtigt, at dette arbejde er baseret på reel velvilje fra den enkelte! Vi kommer ikke i mål med at skabe øget trivsel for børnene, hvis vi som forældre ikke trives med opgaven 

7 Kontakt og informationskanaler Liste over klasseråd og trivselsambassadør i hver enkelt klasse. Opdateres af klasselæreren. Status: Postlister på SkolePorten Tilmeld dig selv. Personer fra listerne der udfyldes i aften bliver ført på af kontoret. Registrering af trivselsambassadører hos ”Skole og Samfund” Personer fra listerne der udfyldes i aften bliver registreret og får tilsendt login. ABCDAB 0OK 1 2 -opdatOK 3-opdat OK 4-opdat -delvis opdat 5-listet OK 6-opdat 7OK 8 -opdat-listet 9-opdat OK-opdat Vækst -listet

8 Hvad har vi, der kan bygges videre på? (2/2) Relevante links: Den nationale antimobbeportal: www.sammenmodmobning.dkwww.sammenmodmobning.dk Iværksat af Undervisningsministeriet og Skolestyrelsen i samarbejde med BUPL, Børnerådet, Børns Vilkår, Danmarks Lærerforening, Danmarks Radio, DCUM, Danske Skolelever, KL, Mary Fonden, Red Barnet, Red Barnet Ungdom, Skolelederne og Skole og Samfund. Bl.a: Video: ”Forældre på Banen”, der forklarer ideen med Trivselsambassadører. Musikvideo: Glem mig nu, projektopgave - lavet af 3 elever Trivselsambassadører: www.skole-samfund.dk www.skole-samfund.dk Samme sted findes også Intranet for trivselsambassadører ( Du får login når du er registreret som trivselsambassadør) Inspirationshæfte til trivselsambassadører: (SkolePorten -> Skolebestyr. -> Trivsel)(SkolePorten -> Skolebestyr. -> Trivsel) På Sortedamskolen i København har man udarbejdet et stort idékatalog som kan ses under menupunktet Kontaktforældre på Sortedamskolens hjemmesideKontaktforældre på Sortedamskolens hjemmeside


Download ppt "ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/11-2009 Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google