Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lov om sygedagpenge Maj 2010 Tine Boesen Larsen Socialoverlæge
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Evaluering af Projekt Unge
Langvarigt sygefravær
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Sygefraværspolitikker
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Beskæftigelseskravet En del af forliget Ny chance til alle.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Beskæftigelseskravet
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Virksomhedsnetværksmøde 11. juni 2014
Kontanthjælpsreformen
Revurderingstidspunkt: 22 uger
Ny sygedagpengereform
Ny sygedagpengereform:
Klinisk Socialmedicin Når læger involveres i sygemelding Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin.
Temadag med fokus på samarbejde og sygefraværsområdet
Det Sociale Kapitel
1 © Copyright AK-Samvirke – juli 2009 L165 vedtaget 29. maj 2009 som lov 480 af 12. juni 2009 Bekendtgørelse 891 af 21. september 2009.
Sygedagpengereformen 2. september 2014
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
Regler og opgaver vedrørende sygefravær
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Lægesamarbejdsmøde Mandag d. 17. november Afdelingsleder Gitte Rønman 1 Sygedagpengereformen.
Håndtering af Sygefravær
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
Muligheder og rettigheder
Status for et moderne arbejdsskadesystem
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Tilknytning til arbejdsmarkedet har en sundhedsfremmende effekt – Hvilke muligheder er der for anvendelsen af virksomhedsrettet aktivering for personer.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Kontoret Job og Fastholdelse 1  Aktivitetsparate på kontant- og uddannelseshjælp  Job- og uddannelsesparate på kontant- og uddannelseshjælp  Sygedagpenge.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Introduktion til ny matchmodel Gitte Rønde - Beskæftigelsesregion Nordjylland 21. januar 2010.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Den nye matchmodel. Faglige udfordringer Arbejdsmarkedsfokus og rådighed med den aktuelle arbejdsevne (rådighedsbegrebet) Visitation alle født match.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Jobcenter Helsingør indsats i forhold til flowet mellem A – dagpenge og sygedagpenge Indsatsen begyndte i oktober 2012 Indsatsen blev iværksat da vi havde.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Sygefravær Dialogmøde, d. 13. november 2008, oplæg v. Karl Schmidt, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats 24. september 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Andre aktører - sygedagpenge v. Birger Stein Christensen.
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Præsentation til Arbejdsmarkedsudvalget Den 3. april 2017
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Refusionsreformen 12. november 2018.
Efterskoleforeningen
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
Grundbeløb 2018.
Ældrecheck På under 5 minutter.
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Udfordringer på sygedagpengeområdet i praksis
Tillægsprocent 2018.
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Præsentationens transcript:

Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune Underviser: Susanne Wiederquist Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune

Sygedagpengereformens indhold – principperne: Sygedagpengemodtagere skal have økonomisk sikkerhed under et sygdomsforløb Den offentlige forsørgelse skal ikke stoppe ved en bestemt dato, men når den sygemeldte er kommet på fode igen. Frem for at bekymre sig om økonomi skal sygemeldte i stedet bruge deres kræfter på at komme på benene og tilbage til arbejdsmarkedet. Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygeforløbet Den relevante indsats, der skal hjælpe den sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet skal igangsættes så tidligt i sygefor- løbet som muligt. Derfor er det afgørende, at kommunen så tidligt som muligt får de relevante oplysninger til at iværksætte en sådan indsats.

Reformens indhold – principperne: Indsatsen for sygemeldte skal i højere grad afspejle den sygemeldtes behov for støtte til at vende tilbage til arbejdsmarkedet De sygemeldte, der har intakt tilknytning til arbejdsmarkedet, skal have en minimal indsats. I stedet skal ressourcerne fokuseres på de sygemeldte, der er i risiko for længerevarende sygemelding. Disse skal have en støtte, der tager højde for alle aspekter af deres situation. Den virksomhedsrettede indsats skal styrkes Arbejdspladsen skal efter ønske inddrages i størst mulig grad, herunder igennem gradvis tilbagevenden til arbejdsmarkedet

Reformens indhold – principperne: Sygedagpenge og den nye ressourceforløbsydelse er midlertidige ydelser Målet er altid tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

SDPL §7 - uarbejdsdygtig: Stk. 1 Retten til sygedagpenge er betinget af, at en person er uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. Afgørelsen af, om en person anses for uarbejdsdygtig, sker på grundlag af en samlet vurdering af sygdommen og dens indvirkning på den sygemeldtes arbejdsevne……. Retten til sygedagpenge ophører ved raskmelding – når kommunen ikke længere finder, at borgeren er uarbejdsdygtig eller hvis tilstanden er stationær og der ikke skal sættes ind med en særlig indsats. Retten til sygedagpenge ophører ved udbetaling i 22 uger indenfor 9 kalendermåneder, hvis der ikke er et grundlag for at forlænge udbetalingen.

Afskaffelse af varighedsbegrænsningen – forlængelse af sygedagpenge…….

Generel varighed af SDP - §24: Stk.1. Udbetalingen af sygedagpenge ophører efter udløbet af en kalendermåned, når der er udbetalt sygedagpenge, herun- der nedsatte sygedagpenge eller løn under sygdom, i mere end 22 uger i de 9 forudgående kalendermåneder, jf. dog § 25. Forinden skal kommunen have foretaget en revurdering af sygedagpengemodtagerens situation, jf. stk. 2. Stk. 2. Hvis den sygemeldte ved revurderingen ikke er omfattet af en af forlængelsesreglerne i § 27, har pågældende ved fortsat uarbejdsdygtighed på grund af sygdom ret til at få et jobafklaringsforløb med ressourceforløbsydelse, jf. kapitel 12 b i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

Jobafklaringsforløb: Individuel tilpasset indsat for borgere der ikke har kunnet få deres sygedagpenge forlænget efter de 22 ugers udbetaling. Ressourceforløbsydelsen (den ydelse med modtager under et jobafklarngsforløb) udgør: 14.203 kr. Pr. Måned – for personer med forsørgelsespligt overfor mindreårige børn 10.689 kr. Pr. Måned – for personer uden forsørgelsespligt overfor mindreårige børn 3.324 kr. Pr. Måned For personer under 25 år, som er hjemmeboende OBS: Det er under hele jobafklaringsforløbet en betingelse, at borgeren fortsat er uarbejdsdygtig. Hvis borgeren bliver fuldt ud arbejdsdygtig, raskmeldes pågældende og ydelsen/indsats ophører.

Jobafklaringsforløb: Ressourceforløbsydelsen: Der lægges ved beregningen af ydelsen ikke vægt på ægtefælles/samlevers indtægt eller den samlede formue. Derudover beregnes ressourceforløbsydelsen som kontanthjælp – dvs. At arbejdsindtægter og hvad der træder i stedet modregnes i ydelsen. Hvis en arbejdsgiver udbetaler løn under sygdom, kan der udbetales refusion til arbejdsgiveren.

Jobafklaringsforløb: Sagen SKAL forelægges for kommunens rehabiliteringsteam og der laves en rehabiliteringsplan. Forløbet kan vare op til 2 år. Der kan gives flere forløb ved forsat uarbejdsdygtighed. OBS: Det er under hele jobafklaringsforløbet en betingelse, at borgeren fortsat er uarbejdsdygtig. Hvis borgeren bliver fuldt ud arbejdsdygtig, raskmeldes pågældende og ydelsen/indsats ophører.