Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler."— Præsentationens transcript:

1 Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler om ferie Lad vær med at raskmelde dig for at afholde ferie

2 Ferie og kontanthjælpe
Hvis du har modtaget enten kontant- eller uddannelseshjælp i de sidste 12 måneder, har du ret til ferie i 4 uger. Du må højst holde ferie i 2 uger af gangen.

3 Ferie og ressourceforløbsydelse
Du har ret til 5 ugers ferie, hvis du er i et ressourceforløb, og har modtaget ressourceforløbsydelse i 12 måneder. Evt. forudgående perioder med kontant- eller uddannelseshjælp tæller med i de 12 måneder.   Hvis du modtager ressourceforløbsydelse i jobafklaringsforløb følger du reglerne, som gælder for modtagere af kontant- eller uddannelseshjælp.

4 Placering af ferie og udrejse
Feriens placering skal i alle tilfælde aftales med kommunen Når du har opnået ret til ferie, skal den afholdes i løbet af de efterfølgende 12 sammenhængende måneder. Du må gerne rejse til udlandet, når du har aftalt ferie med kommunen.

5 BPA § 96 Du kan tage din hjælper med til udlandet og behøver ikke at ansøge kommunen om dette, når det er under en måneds varighed. Under særlige omstændigheder er der muligheder for at få en ekstra hjælper med, samt få dækket omkostningerne. Som udgangspunkt ydes der ikke tilskud til hjælperes rejse og opholdsudgifter ved ferieophold i udlandet. Udgiften til hjælperes rejse og opholdsudgifter kan ikke ydes som en merudgift.

6 BPA § 95 Hjælper kan ikke medtages på ferieophold i udlandet
Har du behov for ledsagelse udenfor dit hjem, kan du søge en ledsagerordning efter servicelovens § 97.

7 Ledsagerordning § 97 15 timers ledsagelse om måneden til personer med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevneunder Du kan opspare timer inden for en periode på 6 måneder

8 Hjemmehjælp og ferie Du kan få hjemmehjælp, når du er midlertidigt i en anden kommune Du har mulighed for at få hjemmehjælp, når du er på ferie i et af de andre nordiske lande. Det er Finland, Island, Norge og Sverige

9 Økonomi Er der mulighed for økonomisk støtte til ferie? Ex Legater

10 Økonomisk støtte i juletiden
Der findes forskellige fonde man kan søge


Download ppt "Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google