Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Danehofskolens værdigrundlag
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Talentudvikling i skoleperioder
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Talentdefinition og praksis…
”Find talentet” - introduktion
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
”At finde og dyrke talenter - et opgør med Tordenskjolds soldater og opfattelsen af den erfarne, som den mest kompetente”. Talentudvikling 8.oktober 2013.
Læring om PV bremser Projektstyret Opgavestyret Talentforløb
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Talentinternat modul 3..
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
FRA ANNE VANG, NIELS BROCK TIL TALENT-DK TALENT. Den talentfulde belønnes – selv af de højere magter og især hvis han er modig og tør udfordre sit talent.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Tillykke, du er et talent!
Talentinternat modul 1.. Talentdefinition og udvikling Vi har som mål, at lave en dynamisk definition af talent, som kan hjælpe både virksomheder og erhvervsskoler.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Hva er god klasseledelse ?
VIRKSOMHEDSCENTER Skolestyret erhvervsuddannelse Herningsholm Erhvervsskole i samarbejde med Skovskolen og Erhvervsskolerne i Års.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Vilje, Engagement, Nysgerrighed, Innovativ. Overblik, Social Kompetent Mad til mennesker Talenttræning.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Forudsætninger for en god samtale
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
SCIENCETALENTER – de gode kan blive de bedste. HVORFOR SATSE PÅ TALENTERNE? ENHEDSSKOLEN ”hvad ikke alle kan lære, må ingen lære…”
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Spørgeskema som evalueringsværktøj for ledelsen Nordvestskolen Tommy Sørensen©
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Tillykke, du er et talent!
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Hvad er fremtidens efter- og videreuddannelsesbehov for eud- og AMU-lærere? Indfrier diplom i erhvervspædagogik fremtidens lærerkvalifikationer på eud/AMU?
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Talentudvikling SOSU elever.
Ændring i praktikmål 6 for SSH
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Præsentationens transcript:

Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!

Talentet i praktikvirksomheden

Vekseluddannelse Praktikperioden udgør en stor del af den samlede erhvervsuddannelse Praktikperioden spiller en afgørende rolle for at talentet udvikles. Talentet kan først for alvor spottes når eleven har været i praktik

”Mester lære” Udviklingen og læringen i virksomheden har en anden karakter end i skolen. Den er praksisrelateret og foregår under vejledning af erfarne udøvere. Virksomheden: Understøtter et talentudviklende læringsmiljø

Succesfuld praktik! Første fase: matchning mellem elev og virksomhed. Virksomhedernes præferencer: viser vilje og lyst og lyst til netop at være hos os i vores fag Viser interesse for det vi laver og er nysgerrige i forhold til vores produkt og arbejdsplads

Ser ud til at kunne begå sig på vores arbejdsplads Og på sigt mener virksomheden at talentfulde elever er: Med til udvikle måden vi producerer på og komme med forslag til innovation Får et godt overblik af hvordan virksomheden og omverdenen hænger sammen

Forudsætningerne Rummelighed Tryghed Ærlighed Faglighed Vejledning OK at være ambitiøs Accept af talenter

Praktik Skolerne siger: Når først eleverne har været i praktik kommer de tilbage som nogle helt andre mennesker. Så er de pludselig blevet tømrere eller kokke. Nogen har set deres kompetencer på en anden måde.

Talentarbejdet Få virksomheder – jo større – jo mere har formaliseret talentarbejdet. Men alle ved hvad de gør for at fremme de talenter de får: Udfordrende opgaver Voksende ansvar og nye opgaver Presse ud af komfortzonen Løbende tilbagemelding

Samarbejde om talentudvikling Tæt samarbejde med erhvervsskolen. Løbende dialog og evaluering af eleverne. Meget mere opsøgende kontakt og samarbejde med skolerne efterspørges. Ikke kun salgsmøder! Aktiv brug af logbogen - uddannelsesbogen