Velkommen til 20 min. om kostpolitikkens betydning for sundhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Virksomhedsforståelse og økonomi Pindene er kun eksempler – der skal indøves en tankegang – lad nogle af pindene være valgfrit. Det vil være individuelt.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Beboerdemokrati? Det er da en lukket fest!.
Usability og interaktionsdesign i en mindre IT virksomhed Infinit 13
Arbejdspladsudvikling
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Produktion og Logistik
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Det autentiske menneske
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Rekruttering og motivering
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Den attraktive arbejdsplads!
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Projektafslutning – Navision Attain
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Den røde tråd fra vision til handling
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Trivsel, livskvalitet og sundhedsfremme 15. april 2015 Temadag 2. nov Udviklingschef Gert Hosbond.
Metode til Konceptudvikling
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Omdømmeprojektet Fælles nordisk møde 13. Maj 2009.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Vision Vi er og bliver rige på natur i Danmarks største kommune.
SUF - gevinstrealisering
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER
Workshop 1: Parathed til forandring Teoriramme ved Søren Bie Bogh
Vidensbaseret praksis i botilbud
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Mad og måltidspolitik (kostpolitik)
Tag snakken – bryd vanerne
Mission, vision og forretningsidé
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Statens HR – Implementeringskoncept
Præsentationens transcript:

Velkommen til 20 min. om kostpolitikkens betydning for sundhed Af Birgitte Escherich, partner, cand. scient. pol., kok

Velkommen - og kort om Kostkompagniet Kostkompagniets arbejdsområder Vi skaber værdi igennem mad Vi arbejder med det gode liv

Hos Kostkompagniet ser vi kun en verden af muligheder – hvad gør din virksomhed? ELLER

En kostpolitk på måltidsniveau: Den kloge kalorie – hvad er nu det? Lyst-kalorier Eks. fed fredag Kagedag Flæsk m persillesauce Mængder frem for forbud Kostpolitik bestående af Kloge kalorier anbefalet af Kostkompagniet Mæthed Hele dagen Mellemmåltider Tilgængelighed Kvalitet De 8 kostråd Formidlet positivt Seriøs viden Eks: Ingen sukkersherif Smager godt Stor velsmag Overraskelser i munden Mæthed

Det der står på buffet’en hver dag, er resultatet af et samarbejde mellem ledelse, medarbejdere og kantine Medarbejdere Viden Smag Præferencer Sortiment Livskvalitet Virksomheds- tilpasset Kostpolitik & EMT Oplevelse Næring Kvalitet Kultur Uddannelse Kompetencer Image Infrastruktur Rekruttering Human ressource Kommunikation Ledelse Kantine

Forudsætninger for at skabe en sundere arbejdsplads Strategisk niveau Medarbejder niveau Køkken niveau Opbakning, rammer og retningslinier fra ledelsen Tilføre økonomiske og tidsmæssige ressourcer Professionelle samarbejdspartnere Vedligeholdelse af projektet i fremtiden Helhedsorienteret tilgang til projektet Deltagelse og engagement Evt. forfatte kravspecifikation til kommende samarbejdspartnere Udvælge og tilpasse kvalificeret kantine/catering samarbejdspartner Definere værdier om sundhed sammen med personale Kommunikation på alle niveauer Viden om projektets formål, rammer og retningslinier Viden om indsatsområder Håndtering af viden Omstillingsevne vedr. vaner Evne til at se muligheder i egen sundhed Omsætte information til viden til eget sundhedsformål Motivation og engagement Imødekomme kantine/catering-samarbejdspartner Lydhør overfor kommunikation Ernæringsrigtig mad tilpasset de ansattes behov og ønsker i forhold til bespisnings-strukturen: Kostpolitik Skabe tilgængelighed af måltider: Morgen, formiddag, frokost, eftermiddag, aften og nat Integrere kvalificeret kantine/catering-samarbejdspartner Kommunikation mellem kantine/cateringpartner, ansatte og ledelse (evt. et mad-udvalg der skal sikre løbende kvalitetskrav)

Hvad er en kostpolitik Kostpolitik er klare retningslinier for hvilket afkast kantinen skal give på sundhedsområdet – eks.: Måltidsudbud Sortiment: spise/ drikke Ernæringsniveau Råvarekvalitet Gastronomisk kvalitet Økologi: Helt, delvist, slet ikke Uddannelsesniveau Kommunikation Formålet er at optimere udbyttet af køkkenets produktion og øge effekten af forbedret sundhed   Det handler om at finde den rette balance Det er en balancegang at udforme en kostpolitik. Hvis den er for abstrakt og overordnet, er den svær at bruge i det daglige. Men hvis den er alt for detaljeret, kan den let virke snærende og formynderisk.

Proces for udarbejdelse og implementering af kostpolitik Indsamling af data Kostpolitik udarbejdes i udvalg Kostpolitik- Rapport udarbejdes Implementering Af kostpolitik Opfølgning og vedligeholdelse Kundeundersøgelse Datamateriale vedrørende bespisning Hvor mange og hvilke profiler Virksomhedens øvrige sundhedspolitik Aftaler med evt. cateringpartner Workshop med udvalg Alle forhold der vedrører bespisning defineres og besluttes Eventuelt afholdelse af supplerende møder i lokale kantineudvalg Retningsgivende politik for ernæring og bespisning (overordnet ramme + evt. delrapporter i forhold til evt. enkelte lokationer Fyldestgørende rapport med klare definitioner af alle relevante forhold Kan danne grundlag for kravspecifikation Målrettet Implementeringsplan Belysning af kompetencer til at efterleve kostpolitik Klarlægge relevante indsatsområder (kantineavis, foredrag, workshops, madlavning, plakater med info, quiz, nyhedsbrev, diætist etc) Kvalitetssikring Gennemgang af kostpolitikkens indhold Supervision Uddannelse Inspiration Evaluering Vedligeholdende indsatsområder L K Kommunikations plan Offentliggøre kostpolitikken Interessentanalyse/ målgrupper Målrettet kommunikationsplan Kommunikation på sigt Budskaber/ holdninger/ aktiviteter fra kantine Involvering L Ledelse M Medarbejdere K Lokale Kantineudvalg

Eksempel på tidsplan for udarbejdelse af kostpolitik 28.03.06 18.04.06 01.05.06 Indsamling af data Workshop Kostpolitik underudvalg Indsamle yderligere data Eventuelle møder med underudvalg og lokale kantineudvalg 1. udkast Kostpolitik Indsamle yderligere data Kostpolitik til høring Kostpolitik Klar til HSU Start udarbejde Kommunikations plan

For at en kostpolitik lykkes, anbefaler Kostkompagniet sundhedsstyrelsen at indføre den 9. Kostråd: Lær at lave mad Resultater Gennemskuelighed Drop skiltning Lidt men god mad koster det samme som megen dårlig Effektivisering af arbejdsgange Større udbytte af ressourcerne Sundere medarbejdere Bevidste medarbejdere Smittende sundhed Attraktiv arbejdsplads Innovation Naturligt med hæderlig mad Ansvar

Spørg løs