Libanesisk mad.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Guds eget Apotek.
Måltidssammensætning
Slagterkurvens sensorik
Hjertevenlig kost i praksis
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole

Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
Slagterkurvens nordiske mad
Nem planlægning af børnemad
Menu teori.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Sandheden om Chocolade ﻙ. Chocolade er extrakt fra bønner fra cacaoplanten. Bønner er en grøntsag.
Velkommen!.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Alevisme.
Kostråd og sundhed.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Guds Apotek.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Hotel Thinggaard I Hurup ved Nationalpark Thy
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Tyrkiet. Tyrkiet Tyrkiet Tyrkiet er et stort land med ca. 80 millioner indbyggere. Staten Tyrkiet blev først oprettet i Tidligere hed det Det.
Chinchilla.
Hvordan bliver en 20’er til en kylling?
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Libanesisk mad

Mit mål at eleverne stifter bekendtskab med det Libanesiske køkken, og får indsigt i køkkenets mangfoldighed.

Fælles mål ”at sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet” ”undersøge danske og andre kulturers mad- og måltidstraditioner”

Tre vigtige aspekter Tid (historik) Rum (samfund) Miljø

Rum (Lotte Holm) Natur Kultur Samfund (Miljø)

Natur Historik Tyrkiet, bilat al sham Libanon frisættelse (med styring og regering) oktober 1948 Skolerne/sprog – fransk Inspireret af tyrkisk mad Fedt – tønder – sukker, tørret kød Margarine 100 år siden

Råvarer Bekaa-dalen frugt og grønt; mulukhyia, okrabønner etc. samt lækker lækker vin Sydlibanon frugt og citrontræer (selv presset) Sydlibanon blomstervand og rosenvand – blomster fra appelsin og citrontræer Vinteren små courgetter, mellemting mellem kusa og græsker, aubergine Tørrede frugter og grønt Plantage (bønner i bjergene) De lever af turister, frugt og grønt (arabiske lande) Havnebyer som, tripoli og saida, sardiner, ingen torsk og rødspætter Mange oliventræ, oliven og olie

Okra bønner

Mulukhiya

Kultur Drusser, armenier, shia, sunni, kristne, katoliker Østbeirut kristne, vestbeirut muslimer Svinekød sælges Mezza er berømt 60 små tallerkener (rå lever, hummus, falaffel) Saida-fisk Tripoli-sfiha Beirut-kebe

Mezze

Samfund ikke meget frysevarer (dyrt) vil hellere have friske (billigt) råvarer man fryser selv(lang tid på mad, dagen før) morgenmad sammen (youghurt, full, ost) samt te arbejde senest tre, spiser varm mad om middagen efter kl. 18 ligesom morgenmad køernes og gedernes mælk - til youghurt ovnbagerier – først med dejen

Traditioner fødsel-mukhle når man har født skal man passe på og spise noget varmt (kvinden er åben). Indeholder kanel og noget der minder om kommen(det varmer). Mandler, kokosmel,pinjekerner, valnødder er godt for den ammende. ved tænder – hvede (korn) de ligner tænder for at fejrer Eid baklawa, mamul (julekager)

Dagens retter Ris med allehånde, kanel, bouillon og kød Ris med fuglereder Tabulleh Dej med fyld( kød og pulveriseret timian)