Kvalitetsrapport 2007 BKF januar 2008. Politikernes behov: ”Value for money!” Brugernes/borgernes behov: ”Hvad er bedst for mig?” ”Hvad skal jeg vælge?”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Advertisements

Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Sundhedsaftaler Dialog og input
8. december 2010 på Egegård Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
A RBEJDSPAPIR, ALMENNETVÆRKSMØDE 12. SEPTEMBER Nu får du travlt!
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Årsmøde for alle forældre 8. marts 2007 ”Skolen sprænger alle rammer” Årsmøde for alle forældre Mårslet Skole Torsdag den 8. marts 2007 Klokken
Skolebestyrelsens brainstorm
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Folkeskole-reformen August 2014.
Årshjul Skolebestyrelse 2010/11
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Budget og regnskab Stenmagle skole
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Styringskrav for jobcentre
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
Ny skole. Møde d. 14. januar. 1 Ny skole – hvor er vi? Møde d. 14. januar 2013 Kl
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Målepunkter for den inkluderende skole?
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Skolestruktur på dagsordenen
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Sunds skole Evaluering
Målstyret læringsreform
Nye ældre – nye muligheder
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR SEMINAR 1 Seminar 2Tirsdag 8. marts Seminar 3Onsdag 6. april.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Randers Kommune Evaluering af Randersmodellen Kick off møde for med-repræsentanterne i Randers kommune.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Den røde tråd fra vision til handling
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Princip for udarbejdelse af principper
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Kvalitetsrapport 2007 BKF januar 2008

Politikernes behov: ”Value for money!” Brugernes/borgernes behov: ”Hvad er bedst for mig?” ”Hvad skal jeg vælge?” De professionelles behov: ”Hvordan kan vi gøre det bedre?” Hvem har udbytte af systematisk evaluering?

Mål for arbejdet med kvalitetsrapporten Den skal blive et nyttigt redskab for politikere, administration og skoler Styring via dialog Skolerne skal involveres i processen, men det er forvaltningen der udarbejder selve rapporten Det skal sikres, at der følges op på anbefalinger Der skal bygges bro mellem tilsyn og kvalitetsrapport Rapporten skal have et omfang så den bliver læst.

Rapportens opbygning Alle kapitler er opbygget efter samme struktur: 1.Lovkrav og nationale og kommunale målsætninger, 2.Status der med tal og fakta beskriver den aktuelle praksis 3.Vurderinger og anbefalinger indeholder en vurdering af status og anbefalinger til det videre arbejde.

Liniefagsdækning FagIshøj Skole Vibeholm - skolen Gildbro- skolen Strandgå rd- skolen Vejlebro- skolen Ishøj 10. Klass Center Da10/ % 8/7 88 % 35/33 94 % 20/15 75 % 25/21 84 % 4/4 100 % Eng5/4 80 % 13/ % 14/12 86 % 11/6 55 % 8/7 88 % 3/2 66 % Ty2/2 100 % 3/3 100 % 5/5 100 % 3/3 100 % 2/1 50 % Hi6/3 50 % 13/ % 15/12 80 % 7/5 71 % 7/6 86 % Kri9/3 33 % 15/11 73 % 20/19 95 % 9/4 44 % 7/6 86 % Samf2/2 100 % 4/3 75 % 5/3 60 % 2/1 50 % 4/3 75 %

Kvalitetsrapport 2007 Overordnede anbefalinger: Øget fokus på processerne i skolerne, herunder den løbende evaluering af såvel elevernes udbytte som selve undervisningen Intensivere indsatsen for at forbedre elevernes resultater ved afgangsprøverne.

Kvalitetsrapporten Ved at arbejder systematisk med den årlige kvalitets- rapporte og handleplan har vi mulighed for: At arbejde systematisk med mål, dokumentations indsamling og opfølgning At skabe gennemsigtighed i forhold til de krav og forventninger, der stilles fra det politiske- og administra- tive niveau og fra det centrale til det decentrale niveau At sammenligne input, output og outcome for sammenlignelige institutioner og processer At reducere antallet af dokumentations- og evalueringsdokumenter At sikre kvalitet og udvikling

Kvalitetsrapport 2007 Hvilket udbytte fik Ishøj Kommune? - det politiske niveau - det administrative niveau Hvilket udbytte får skolelederne? Hvilket udbytte får lærerne? Hvilket udbytte får eleverne? Hvilket udbytte får forældrene?

Evaluering- et dobbelt formål Politisk dokumentation  dokumentation der skal danne grundlag for politikeres og lederes prioriteringer og beslutninger. Pædagogisk dokumentation  dokumentation der skal danne grundlag for prioriteringer og beslutninger i samspillet mellem elev, forældre og lærer.

Systematisk evaluering Målsætte UdføreAnalysere Revidere Reflektion Krikterier Indsamle dokumentation

Hvis vi vil måle det vi værdsætter må vi først Sætte mål for det Beskrive tegn/indikatorer på at målene er nået vælge egnede målemetoder … og dernæst Beslutte os for aktiviteter der skal føre os frem til målene

Årshjulet oktober juli december april CBU: Udarbejder Kvalitetsrapport 200X på grundlag af dataindsamling og evaluering. august: Kvalitetsrapport 200X til høringer oktober: vedtagelse i Byrådet Handleplaner til høring Møder bestyrelser og Børne- og Undervisningsudvalget om målsætningerne i handlingsplanerne december: Handlingsplaner vedtages i Byrådet Arbejde med handlingsplanerne: Løbende på skole- og institutionsledermøder i CBU, i bestyrelserne, i SU, på personalemøder mv. Møder med bestyrelser og Børne- og Undervisningsudvalget om status på arbejdet med handlingsplanerne CBU udarbejdet forslag til handlingsplaner Politisk behandling i BU-U Her begynder ny en cyklus september august november januar februar marts maj juni

Handlingsplan til kvalitetsrapporten Forslag til handlingsplan som opfølgning på den vedtagne kvalitetsrapport for Handlingsplan 2007/2008 Handlingsplan 2007/2008 beskriver hvordan og hvornår der bliver fulgt op på anbefalingerne i Kvalitetsrapport Oktober 2007 Principper for efter- og videreuddannelse (1) (3) Konsulenter i Center for Børn og Undervisning udarbejder oplæg til debat om principper for fordeling af ressourcer til efter- og videreuddannelse. Oplægget drøftes på et skoleledermøde Sagen drøftes i alle skolebestyrelser, - se under november. Det er målet at alle skoler har skriftlige principper og retningslinier for fordeling af ressourcer til efter- og videreuddannelse. Overgang fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne (16) Center for Børn og Undervisning tager kontakt til UU-Center-Syd med henblik på samarbejde om at afdække unges overgang til og gennemførelse af ungdomsuddannelser. Undersøgelsens resultater indgår i kommende års kvalitetsrapporter. Registrering af overgang fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne Gennemførelse af en forløbsundersøgelse, der afdækker de unges evne til at gennemføre en ungdomsuddannelse, og mønstre for frafald. Det er målet at afdække årsager til frafald, således at der kan etableres en målrettet indsats for at understøtte de unge i gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Retningslinier for registrering af fravær (6) Center for Børn og Undervisning skriver fælleskommunale retningslinjer for registrering af elevfravær på grundlag af debatten på skoleledermødet i september. Definition af begreberne sygefravær, lovligt fravær og ulovligt fravær Fælles holdning til at imødekomme ønsker om lovligt fravær.

Kvalitetsrapport 2008? Det er svært at spå – især om fremtiden! En krystalkugle

Effekt af specialpædagogisk bistand Formål Arbejdsgruppen skal udarbejde en model der sikre at vi kan indsamle data, om elever der får specialpædagogisk bistand, således at vi i Kvalitetsrapport 2008 kan leve op til kravene i bekendtgørelsen.

Indsamling af data vedrørende elevers udbytte af specialundervisning – procedure for skoleåret 2007/08. A: Læseholdet B: Almindelig specialpædagogisk bistand C: Enkeltintegrerede elever D: Afgangsprøverne E: Evaluering og videre metodeudvikling

Læseholdet Hvem er eleverne, hvilke skoler og klasser kommer de fra. Inge Christiansen. November Interview med eleverne på læseholdet. Inge Christiansen og Peter Jensen. November Indsamling af testresultater i læsning på de berørte skoler. Inge Christiansen. Januar Testresultater på læseholdet fra skoleårets start. Jette Rasmussen. Maj Testresultater på læseholdet fra skoleårets slutning. Jette Rasmussen. Maj 2008.

Almindelig specialpædagogisk bistand Identifikation af elever, der i løbet af 2007/08 er indstillet til PPR på grund af indlæringsvanskeligheder særligt med henblik på læseudvikling. Kompetencecenteret på den enkelte skole. Maj Disse elevers resultater fra skolens normale læsetest i 2007 sammenholdt med det almindelige gennemsnit. Kompetencecentrene. Maj Disse elevers resultater fra skolens normale læsetest i 2008 sammenholdt med det almindelige gennemsnit. Kompetencecentrene. Maj : Materialet anonymiseres før aflevering i CBU.

Enkeltintegrerede elever Identifikation af enkeltintegrerede elever Kompetencecenteret på den enkelte skole Disse elevers resultater fra skolens normale læsetest i 2007 sammenholdt med det almindelige gennemsnit Disse elevers resultater fra skolens normale læsetest i 2008 sammenholdt med det almindelige gennemsnit Materialet anonymiseres før aflevering i CBU.

Afgangsprøverne Identifikation af de elever, der med skolestart i 1998 og 1999 har gået på læsehold. Jette Rasmussen, Inge Christiansen og Peter Jensen. Januar Disse elevers resultater ved afgangsprøverne i Januar Materialet anonymiseres før aflevering i CBU.

Metodeudvikling Arbejdsgruppen evaluerer processen og resultatet med henblik på metodeudvikling i forhold til kommende kvalitetsrapporter. Efterår 2008.

Kobling mellem mål og økonomi Mål/Økonomi Målet opfyldes ikke Målet opfyldes Målopfyldelsen er højere end målet Budgetoverskridelse 1. Behov for en analyse og for nye styringsredskaber. 2. Målene sænkes, eller budgettet udvides. 3. Styringssvigt. Behov for at ledelsen fokuserer på indsatsen. Budgettet overholdes 4. Øgede ressourcer eller lavere serviceniveau. 5. God planlægning! Det ønskede styringsfelt. 6. Budgettet reduceres, eller målene hæves. Budgettet ikke opbrugt/opsparing 7. Styringssvigt. Behov for at ledelsen fokuserer på indsatsen. 8. Budgettet reduceres, eller servicen og målene hæves. 9. Budgettet reduceres, eller servicen og målene hæves.