Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Metode i AT Religion.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Almen studieforberedelse
Konferencer om AT Oktober 2007 Bjørn Grøn og Rene Bühlmann
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
(almene målsætninger)
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Eksamen og eksamensbilag :
Karl Henrik Flyums model
Almen sTudieforberedelse - AT
AT - Viden i spil.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Synopsis VIP3/2012.
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Almen studieforberedelse Konferencer sept. 2008
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Formalia ved opgaveskrivning
Udvidet problemformulering
Videnskabsteori & metode
Synopsis VIP13 HH3.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Videnskabsteori & metode
Synopsis.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
SKABELON.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
  Forside med navn, klasse, emne, fagkombination med niveauer, vejleder  En kort indledning, der fanger læserens opmærksom hed ift. problem/emne 
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Synopsen skal indeholde titel på emnet og angivelse af fagkombination problemformulering præsentation af de underspørgsmål, der er arbejdet med diskussion.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
SRO SKRIV!.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
Udkast til justering af KS
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
AT-eksamen 2018.
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
ATG Almen Studieforberedelse Grundforløb
Synopsen skal indeholde
AT-eksamen 2019.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer – forskellige fag og faglige hovedområder – forskellige metoder til komplekse problemer – enkeltfaglig viden i en sammenhængende verdensforståelse – emnet i historiske og/eller nutidige sammenhænge – fags og faglige metoders muligheder og begrænsninger – videnskabsteori og videnskabelige ræsonnementer til at formulere og reflektere over problemstillinger af enkeltfaglig, flerfaglig og fællesfaglig karakter.

Hvad er en synopsis? Synopsen afleveres før eksamen og er ikke en færdig tekst Fremlægger dit emne og viser, at du opfylder de faglige mål. Den skal: 1. give et overblik arbejdet i skriveperioden, og beskrive dine ideer har til det videre arbejde, efter aflevering 2. være en tekst, der ikke kan stå alene, men forudsætter en senere uddybning i en mundtlig præsentation og dialog. Synopsen = koncentreret udgave af besvarelsen. Den er åben for uddybninger og tilføjelser, og lægger op til dialog. Synopsen tæller ikke med i karakteren til eksamen. Men! Den er; a. en beskrivelse af indhold og metode og en skabelon for den måde, du skal arbejde tværfagligt på b. Et udgangspunktet for lærerens forberedelse til den mundtlige eksamination Husk! Ikke mere vejledning efter at synopsen er afleveret.

Hvad indeholder en synopsis? 3-5 sider, linjeafstand: 1,5 punkt 12 Stamdata og titel Problemformulering Underspørgsmål, arbejdet med disse og delkonklusioner Diskussion af materialer, metoder og teorier Sammenfattende konklusion: Litteraturliste Perspektivering Generel kommentar

Materiale, metode og teorier Materiale; relevant, faglig, saglig eller kunstnerisk kvalitet, dækkende og brugbart for din problemformulering metode = fremgangsmåde/arbejdsform f. eks; naturvidenskabelige metode, en statistisk undersøgelse eller en stilistisk analyse. Bemærk, at du skal forholde dig til en metode som andre har benyttet - ingene eksperimentelt arbejde i AT, men derimod ofte forholde dig til den metode andre har benyttet for at nå frem til et givent empirisk materiale. teori er en forklaringsmodel/et forsøg på at beskrive en del af verden. F. eks Kvantemekanik, liberalisme eller psykoanalyse. Nogle teorier kan også fungere som en metode, f. eks psykoanalysen og diskursanalysen, som er teorier og metoder til, hvordan disse områder kan undersøges

Problemformuleringer kort præsentation af din sag Problemformulering = problemformuleringen fortæller, hvad du vil undersøge. Den røde tråd i opgaven og hvordan du har valgt at arbejde med materialet. fremhæv PF typografisk - fremstår tydeligt. PF skal inddrage begge fag. Tydelig tværfaglig problematik er krævet.

Typer af problemformuleringer korte og fortælle præcist og afgrænset, hvad opgaven drejer sig om enten ved: 1. Et eller flere sammenhængende spørgsmål. Brug gerne: åbne spørgsmål, spørg med hvordan eller hvorfor = undersøgelse Med udgangspunkt i valgkampen i november 2007 vil vi arbejde med spin og politikernes selviscenesættelse. Vi vil inddrage en eller flere partivideoer og en partilederdebat. Vi vil undersøge hvilke magtformer, der anvendes i kommunikationen mellem politikere og vælgere. Vi vil undersøge om den politiske vision mister betydning i en spin-kontrolleret medievirkelighed. Vi vil afkræfte eller eftervise Klaus Kjøllers teori om, at politikerne indenfor de næste 8-15 år vil have overtaget kontrollen med nyhedsdækningen vha. professionelle presserådgivere/spindoktorer. https://www.eg-gym.dk/scripts/elever/studieplan/vishold.aspx?aar=09&hold=1219

Problemformuleringer 2. eller ved: En påstand du vil argumentere for eller imod eller en hypotese du vil bekræfte eller forkaste Problemformulering: Er alternative videnskaber videnskaber? Jeg vil forholde mig til følgende to påstande i denne synopsis: - Alternative videnskaber er ikke rigtige videnskaber. - Alternative videnskaber benytter en naturvidenskabelig diskurs for at styrke deres egen autoritet og for at skabe et diskursivt fællesskab. https://www.eg-gym.dk/scripts/elever/studieplan/vishold.aspx?aar=09&hold=1219

Gode problemformuleringer angiver sagen er korte og præcise er formuleret som spørgsmål – eller kan omdannes til spørgsmål lægger op til hovedkonklusionen