RegionsMEDudvalget Seminar 17-18. juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
MED-REPRÆSENTANT I EFFEKTIVISERINGSTIDER SPILLET OM VELFÆRDEN.
1 Inspektorforeningens årsmøde 3. marts 2010 Gorm Leschly.
Medarbejderudviklingssamtalen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Værdigrundlaget i Greve
Evaluering af årets projektledermesse Radisson Blu Falconer, Frederiksberg Den 17. november.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Skabelon til strategisk plan
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Pia Dybdal og Lene Wichmann Personalepolitisk messe 12. januar 2010.
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering i Region Midtjylland
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Den gode forandringsproces
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Tillid Temadag for AMIR
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
1 Kirkelig ledelse – også i provstiet v/ Inge Lise Pedersen.
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
1 SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Copyright; Mogens Sparre Wise Mind Ledelse i Praksis – 11. aften v/Mogens Sparre.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Dan Zielke og 1.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Det Sociale Kapitel
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Hospitalsenheden VEST Adfærd og ansvar.
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
SALG I CENTRUM - Et pilotprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Iværksættercenter og Væksthus Midtjylland Målgruppe: IV / SMV 0-5 år, max.10 medarbejdere.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
Yngre Lægers arbejdsmiljø - det handler om trivsel.
Indre By / Østerbro LokalMED
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Overordnede bestemmelser
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Info-møde for NAVN PÅ AFDELING d. xx. xxxx
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Præsentationens transcript:

RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010

2 ▪  Formål  Status for MEDudvalgsarbejdet  Identificere styrker og forbedringspotentiale  Anledning til overvejelser i.f.t. MEDaftalen?

3 ▪  Metoder  Spørgeskemaundersøgelse blandt alle udvalgsmedlemmer på alle niveauer og i alle udvalgstyper  Individuel og kollektiv undersøgelse  Fokusgruppeinterview med undervisere på kurser i MEDudvalgsarbejde  Spørgeskemaundersøgelse blandt et udsnit af ikke- medlemmer af MEDudvalg

4 ▪  Data  1330 af 3371 medlemmer har svaret (42%)  125 af 224 udvalg har svaret (55%)

5 ▪ Resultater – lokale udvalg Rammer og vilkår  Hvad fungerer godt? -Tid til deltagelse i udvalgsarbejdet -Tid til formøder -Adgangsmuligheder til it, telefon, mødelokaler m.v.  Hvad kunne evt. forbedres? -Tid til egen mødeforberedelse -Tid til opfølgning

6 ▪ Resultater – lokale udvalg Oplevelse af mødevilkår  Hvad fungerer godt? -Antallet af udvalgsmøder -Indholdet på udvalgsmøder -Prioriteringen af punkter på dagsordener -Dagsordener og referater fra udvalgsmøder

7 ▪ Resultater – lokale udvalg Oplevelse af information  Hvad fungerer godt? -Kvaliteten af den skriftlige information -Kvaliteten af den mundtlige information  Hvad kunne evt. forbedres? -Modtagelsen af information fra dit udvalg i god tid -Informationen fra det overordnede udvalg til dit udvalg

8 ▪ Resultater – lokale udvalg Oplevelse af samarbejdet  Hvad fungerer godt? -Tillidsforholdet mellem udvalgsmedlemmerne -Tonen på udvalgsmøderne  Hvad kunne evt. forbedres? -Udvalgsarbejdet som udtryk for reelt samarbejde

9 ▪ Resultater – lokale udvalg Oplevelse af viden og kontakt  Hvad fungerer godt? -Måden udvalget udnytter din viden på -Din viden om, hvad udvalget har indflydelse på -Den netværk, du har med andre i forhold til udvalgsarbejdet  Hvad kunne evt. forbedres? -Kollegers interesse for udvalgets arbejde

10 ▪ Resultater – lokale udvalg Medbestemmelse og medindflydelse  Hvad fungerer godt? -Udvalgets mulighed for at kende beslutningsgrundlaget på området -Udvalgets mulighed for at få sine synspunkter og forslag til at indgå i grundlaget for beslutningerne -Udvalgets evne til at sikre, at det er de rigtige områder udvalget arbejder med  Hvad kunne evt. forbedres? -Udvalgets mulighed for tidlig og reel inddragelse i beslutningsprocessen på det pågældende område -Udvalgets reelle indflydelse på beslutninger på det pågældende område

11 ▪ Resultater – lokale udvalg Overordnede emner  Hvad fungerer godt? -Dit udvalgs efterlevelse af MEDaftalens formålsparagraf -Samarbejdet mellem MEDudvalg og sikkerhedsudvalg -MEDudvalgets medvirken til at skabe dialog og samarbejde mellem ledelse og medarbejdere  Hvad kunne evt. forbedres? -Dit udvalgs gavn af arbejdet i overordnede udvalg

12 ▪ Øvrige generelle tendenser  Ledere er mere tilfredse end medarbejdere  Medlemmer af enstrengede udvalg er mere tilfredse end medlemmer af tostrengede udvalg  Størst tilfredshed på mindre arbejdspladser  Størst tilfredshed blandt erfarne medlemmer  Lidt højere tilfredshed blandt medlemmer af HMU’er og RMU end blandt medlemmer af de lokale udvalg  Generelt lav tilfredshed på alle udvalgsniveauer på de (3) spørgsmål, der handler om overgangene mellem udvalgsniveauerne

13 ▪ Hvad er vigtigst for medlemmerne?  Generelt vurderes alle emnerne højt på vigtighedsskalaen blandt både ledere og medarbejdere  Emnerne vedr. samarbejde, medbestemmelse og medindflydelse ligger højest  Antallet af møder, tonen på møderne og tillidsforholdet scorer højt på både tilfredshed og vigtighed  Udvalgets medbestemmelse og dialogen mellem ledelse og medarbejdere scorer lavere på tilfredshed, men vurderes som meget vigtigt

14 ▪ Den kollektive undersøgelse  Udvalgene mener, at MEDaftalen bidrager til, at Region Midtjylland løser opgaverne effektivt og hensigtsmæssigt  Som i den individuelle undersøgelse påpeges det, at udvalgenes arbejde ikke er kendt af ikke-medlemmer og at der er problemer i overgangene mellem udvalgsniveauerne – særligt i.f.t. RMU

15 ▪ Ikke-medlemmerne  Ikke-medlemmer af udvalgene giver udtryk for, at de har tillid til, at arbejdet i deres lokale MEDudvalg og i MEDsystemet som helhed fungerer efter hensigten  Ikke-medlemmerne erkender, at de har en meget begrænset viden om udvalgsarbejdet  I kommentarerne efterlyser ikke- medlemmerne information, synlighed og åbenhed fra udvalgene

16 ▪ Perspektivering  I.f.t. undersøgelse i Århus Amt  Generelt lidt højere tilfredshed  Præcis de samme områder opleves som problematiske  MEDsystemet i regionen er kommet godt fra start