Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Hjerterum og opsøgende funktion
Set i forældreperspektiv
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Trivselsgrupper for forældre
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lyshøjskolen 2011 med Videncenter og resurseteam
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Skolereform august 2014………………
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Inklusion i Børneinstitution Højme
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Steen Gravgaard Eriksen
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Læring og inklusion i skolen
Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Overblik over afkast/resultat mål ifm. klubpolitikken Klub- politik - Udvikle og styrke det gode ungdoms- liv Overgang skole og klub Samarb.aftale vedr.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Hvilket arbejde udfører AKT-læreren
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Odense tirsdag d. 8. december 2009 Workshop
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
AKT på Dybbøl Skolen.
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.

Med baggrund i Bakkeskolens viden, erfaringer og ekspertise i forhold til børn, der er i socio-emotionelle vanskeligheder, - er Bakkeskolen udset til at medvirke i en opkvalificering af skolekulturens rummelighed.

Bakkeskolens AKT-team tilbyder skolerne i Horsens Kommune: At være kraftcenter for skolernes AKT-medarbejdere – ved at samle viden og koordinere tiltag på de forskellige skoler. At danne netværk for skolernes AKT- funktionslærere .Ved hjælp af: pæd. sparring – planlægning – ideer fra den pæd.værktøjskasse – m.m. At være vejledere på skolerne i forhold til bl.a.: observationer af relationerne mellem eleverne og relationerne til lærerne/pædagogerne. Supervision – samtaler – problemafklaring – pædagogisk sparring.

Formål med vejlednings-ordningen At opkvalificere indsatsen overfor børn i adfærds- ,kontakt- og trivselsvanskeligheder. Herunder opkvali- ficering i at arbejde med barnet ud fra et helhedssyn. At styrke kompetencerne hos medarbejderne på skolerne i forhold til at håndtere den pædagogiske praksis i klasserne og sfo-delen. At sætte fokus på skolernes støtte/resurcecentre som omdrejningspunkt i forhold til den samlede indsats.

Procedure når Bakkeskolens AKT-team ønskes brugt som vejledere Inden henvendelsen til Bakkeskolen Ansøgningen – Henvendelsesskema Visitation Det første møde – Opgaven defineres og afklares – Kontrakt Arbejdsfase – obs – social træning – konfliktopløsning - sparring – m.m. Løbende evaluering Opfølgning efter indsatsen

Henvendelsesskema i forbindelse med ønske om AKT-indsats fra Bakkeskolen Skole:___ Klassetrin:___Team:___ henvendelse fra:_______Dato:__ Kort beskrivelse af baggrunden for ønsket om AKT-indsats: Kort beskrivelse af ønskerne til AKT-teamet, f.eks. Hvilke tanker, der er i forbindelse med en mulig indsats, samt ideer til omfanget: Kort beskrivelse af, hvad der allerede har været forsøgt: