Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet METODE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Advertisements

Kulturmøder og kulturforskelle
Den 16.august 2010 Regionsgården
Inddrag nu Kick-off møde
Inspirationstema: Børns rettigheder
Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Psykoedukation til unge i OPUS
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Kvalitative Resultater Fra imaginær forskellighed til konstruktiv diversitet Sara Louise Muhr, P.hd. Lektor, Lunds Universitet.
Dahlbom & Mathiassen Computers In Context 9. Power
Tuberkulose (1) Beskriv forløbet af en infektion med tuberkulosebakterien Mucobacterium tuberculosis. Forklar hvordan bakterien spredes og hvad immunsystemet.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Handicap, idræt og social deltagelse
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
En konsulent er : • -En praktiserende læge • -der er ansat af Regionen • der har en særlig viden eller erfaring indenfor et eller flere områder. • der.
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
PSS-Promoting Social Skills
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Udvikling og styring af en virksomhed
Peter Hasle Hvordan kan man internt arbejde med at udvikle arbejdsmiljøledelsessystemet og overkomme begrænsningerne.
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Dansen omkring handicapbegrebet
Empowerment og sundhed
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Ibis’ monitorerings/performance system 1.Deltagerbaseret monitorering med partneres vurderinger i centrum, som kan udgøre et strategisk rum for læring.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Roller og ansvar i forandringsnetværket
TEMA-EVENT OM KØN, KROP OG KOMPETENCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 17/11/2010 Uniformerede mænd og maskuliniteter.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Den strategiske forretningsplan – hvordan
John Andersen Empowermentbegrebet
Cand. scient. Soc. Charlotte Vincent
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
4. Lektion: Ligestilling med økonomiske briller 4.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Forældredialog om alkohol
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Hvordan virker certificering som arbejdsmiljøregulering? Robson Sø Rocha, PhD Assistant Professor Copenhagen Business School.
INTROKURSUS KØN OG LIGESTILLING I UDVIKLINGSARBEJDET Juni 2011.
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Forandringer i almen praksis
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
fremtidig rapporteringspraksis
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Metoden brugerstyret behandling
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet METODE Juni 2011

VURDERING AF UDVIKLINGSPROJEKTER OG ARBEJDE KØNS- NEGATIV KØNS-NEUTRAL KØNS- SENSITIV KØNS-POSITIV KØNS- TRANSFORMATO RISK Kønsuligheder forstærkes Enten bevidst eller ubevidst Kønsaspekter overses, anses ikke relevante. Kønsuligheder hverken forstærkes eller forbedres Kønsaspekter integreres aktivt for at nå projektets mål Forholder sig til kønsproblemati kker Kønsaspekter er centrale for nå positive udviklingsmål Forandring af kønsuligheder er en hovedkompon- ent i projektet Kønsaspekter er centrale for at fremme ligestilling og positive udviklingsmål Transformation af Kønsuligheder

KØNS MAINSTREAMING Definition: En strategi eller metode til i praksis at fremme ligestillingen og sikre at både mænd og kvinders synspunkter, erfaringer og behov indtænkes indenfor alle områder og aktiviteter Et middel ikke et mål I projektsammenhæng: Kontekstanalysen, planlægning & design, vurdering, implementering, monitorering og evaluering

MAINSTREAMING I PROJEKTER Eks. Planlægning og design af et projekt Sikre at mål og strategier forholder sig til de i analysen identificerede kønsproblematikker Sikre repræsentation og aktiv deltagelse af kvinder og mænd fra forskellige og marginaliserede grupper. Samt at deres praktiske behov og strategiske interesser afspejles i projektbeslutningerne

MAINSTREAMING I PROJEKTER Eks. Monitorering af et projekt Sikre Kønssensitive indikatorer Eks. registrere om: der sker skift i balancen mellem kvinders og mænds adgang til ressourcer eller beslutningsfora der sker ændringer i niveauet af kønsbaseret vold Mænd i højere grad fortaler for ligestilling

Styrke kvinders evne til at tage kontrol over eget liv WOMEN’S EMPOWERMENT Styrke kvinders evne til at tage kontrol over eget liv Empowerment er en vigtig betingelse for, at kvinder kan kræve og gøre brug af lige rettigheder, ressourcer og indflydelse og dermed for ligestilling Dobbeltstrategi: Mainstreaming og women’s empowerment

Social analyse der skelner mellem de ressourcer, KØNSANALYSE ER ET MUST Social analyse der skelner mellem de ressourcer, aktiviteter, muligheder og begrænsninger kvinder har i forhold til mænd i en given socio-økonomisk gruppe

Afdække kønsrelationerne og ulighederne Hvem gør hvad? KØNSANALYSE Afdække kønsrelationerne og ulighederne Hvem gør hvad? Hvem har adgang til hvilke ressourcer? Hvem har kontrol med / ejer hvilke ressourcer? Hvem bestemmer og hvordan? Afdække praktiske kønsbehov, strategiske kønsinteresser Vurdere projektets betydning for forskellige grupper Hvem vinder og hvem taber?

Tendens til at være umiddelbare og kortsigtede PRAKTISKE BEHOV Levevilkår Tendens til at være umiddelbare og kortsigtede Relaterer sig til daglige behov – ikke blot fysiske (vand, mad), men deres rolle i at opfylde disse behov Unikke i forhold til mænd og kvinder Nemme at identificere Kan løses via tilføjelse af specifikke input (mad, en lægeklinik, brønd…)

ADRESSERING AF PRAKTISKE BEHOV Inddrager kvinder som modtagere og måske som deltagere Kan forbedre levevilkår (her og nu) Generelt ændrer de ikke ved de traditionelle kønsroller og relationer

STRATEGISKE INTERESSER Position Tendens til at være langsigtede Relaterer sig til en ulige position. Ikke altid let at identificere Skal løses ved bevidstgørelse, øget selvtillid, uddannelse, styrkelse af kvindeorganisationer…

ADRESSERING AF STRATEGISKE BEHOV Involverer kvinder som aktive medspillere (agenter) eller gør det muligt for kvinder at blive aktive medspillere (agenter) Kan styrke kvinders position i samfundet Kan styrke kvindernes evne og mulighed til at tage kontrol over eget liv og ændre forholdet mellem kønnene