Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 1 Hvad kendetegner den gode håndværker? - et debatoplæg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Finsenscentret den 25. marts 2014
Psykisk arbejdsmiljø.
Mødepakke for øverste chef på virksomheden
Sikkerhedskultur - lærlinge
Kompetenceområde 1 • Får folk til at spille sammen • Motiverer og inspirerer folk til at gøre deres bedste • Viser tillid til, at folk kan løse opgaven.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Øget fokus på lærlingens sikkerhed i uddannelsen
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Projektering og styring.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Definitioner 5 Når både mødes 3 (Afsnit C+D)
Lærerprofessionen.
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
BAI-konferencen – 19. november 2013 ” Opsøgning af mindre virksomheder.” - samarbejde med tømrermestre om behovet for efteruddannelse af mestre og svende.
Virksomheder – Leavitt’s model
Tværfaglig opgave for bygge og anlægs elever
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Om feedback og tilbagemeldinger
Tillid Temadag for AMIR
Sociologi – Individ og samfund
Påbud – Forbud – Advarsel – Redningsskilte/ Henvisning
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
… og hvad hvis krisen medfører opsigelser? HR kommunikation i.
Kick-off: Hele Ledelser
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Kodeks for offentlig topledelse
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Hvad er mål/resultat (output)?
Grundlæggende sygepleje i Hjørring Kommune. Hvem er vi?
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Karrosseriformer Karrosseriets former kan grundlæggende opdeles i forskellige typer, der hver især har et eller flere særlige kendetegn. Ken der du de.
Vision, mission, værdi. Chili skal med alle sine kommunikationsvinduer (Chili Magazine, Frikvarter Magazine, Chili-net) være den ubestridte markedsleder.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker
Briding the Gaps Between Developers and Users v. Grudin Indledning Faktorer som kan påvirke bruger involvering Kontrakt udvikling Produkt udvikling Intern.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Ole Nørby 1 Kvalitetsreformen Bedre velfærd og større arbejdsglæde Høj kvalitet i den offentlige service: 1.Brugerne i centrum 2.Attraktive arbejdspladser.
Faglæreruddannelse TECH COLLEGE Aalborg.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
GF2 – Opbygning Fag og Målpinde
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 3 1.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
En Praktikværts forventninger Hvilke forventninger/krav har praktikværten til eleven i VO/lærepladsen.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Vidensarbejderens særlige arbejdssituation - forebyggelse af arbejdsrelateret stress Oplæg i IDA, fredag, 27. april 2007 Christine Ipsen, Ph.d.
Sygefravær eller arbejdsglæde APV – kørekort til et godt arbejdsmiljø.
Teknisk informationsmøde 2009
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Installationsbranchen er en branche i vækst!
Rollebeskrivelser i Synergi
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Centralforeningen for Stampersonel
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Installationsbranchen og elektriker- og vvs-energi-uddannelserne 2018
Det produktive team Software kvalitet og kultur
En Praktikværts forventninger
[Projektnavn] Post mortem
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 1 Hvad kendetegner den gode håndværker? - et debatoplæg

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 2 Baggrund for debatoplægget  For mange fejl i nye installationer  Mangel på grundlæggende håndværksmæssige færdigheder  Det er ikke en selvfølge at kunne tilrettelægge og skabe overblik over et installationsforløb

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 3 Elfaget og det gode håndværk Formål med debatten  At virksomhederne, skolerne og elektrikere får en holdning til den ”gode håndværker” og det gode håndværk  At der altid tages udgangspunkt i det gode håndværk og gives plads for den faglige stolthed  At opretholde kundernes store tillid til branchen

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 4 Debatoplæggets indhold En definition af den gode håndværker  Faglig dygtig  Kan arbejde sikkert (arbejdsmiljø)  Er troværdig  Er omstillingsparat  Ved, hvordan en flot installation skal udføres (æstetik)  Kan kommunikere  Kan tilrettelægge sit arbejde

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 5 Lærlingen

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 6 Krav til virksomheden I dialog med skolen Har fokus på høj kvalitet Anerkender vekseluddannelsesprincippet Giver plads for lærlingen Har dygtige ledere

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 7 Krav til den tekniske skole Faglærerne skal være fagligt kompetente og have en høj kvalitetssans Har en tæt kontakt til elbranchens virksomheder Benytter korrekte komponenter og anvender dem korrekt Tager udgangspunkt i det gode håndværk i alle situationer

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 8 Krav til svenden Er teknisk fagligt kompetent Har indgående kendskab til gældende love og regler på området Kender sin rolle som ”mentor” Er struktureret og har ordenssans Kender og anerkender lærlingens faglige niveau Gør det rigtigt hver gang Har faglig stolthed

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 9 Krav til skuemestrene Der skal fokus på: De håndværksmæssige kvaliteter De grundlæggende eltekniske færdigheder (måleteknik, kvalitetssikring, fejlfinding osv.)

Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 10 Spørgsmål?