Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

[Projektnavn] Post mortem

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "[Projektnavn] Post mortem"— Præsentationens transcript:

1 [Projektnavn] Post mortem

2 Præstation i forhold til mål
Mål: Fremlæg projektets oprindelige mål Fremlæg de vigtigste målepunkter (elementer til måling af succes) Faktiske forhold: Opsummer den faktiske situation i forhold til målene Vis fremdriften i forhold til målene

3 Præstation i forhold til tidsplan
Tidsplan: Opsummer projektets oprindelige tidsplan Fremlæg de vigtigste milepæle Faktiske forhold: Opsummer den faktiske situation i forhold til tidsplanen Vis forskellene i form af oprindelige datoer (x uger forsinket, x måneder forud osv.)

4 Præstation i forhold til kvalitet
Kvalitetsmål: Fremlæg det eller de oprindelige kvalitetsmål for projektet Fremlæg de vigtigste målepunkter (elementer til måling af succes) Faktiske forhold: Opsummer den faktiske situation i forhold til kvalitetsmålene Vis fremdriften i forhold til målene

5 Præstation i forhold til budget
Budget: Fremlæg det eller de oprindelige kvalitetsmål for projektet Fremlæg de vigtigste omkostningsmål og -begrænsninger Faktiske omkostninger: Opsummer den faktiske situation i forhold til budgettet Vis fremdriften i forhold til mål og begrænsninger

6 Post mortem Efter afdeling

7 Projektplanlægning Hvordan blev projektet planlagt?
Hvem var ansvarlig for de oprindelige planer? Hvordan fungerede det? Var det et godt team? Var projektet veldefineret fra begyndelsen? Var der en egentlig nedskrevet plan? Hvordan blev projektplanen distribueret? Hvordan fungerede det?

8 Projektplanlægning Var det den rigtige plan?
Var det en god plan? Hvad var godt? Hvad manglede? Var planen realistisk? Hvordan udviklede planen sig i forløbet? Var ændringen god eller dårlig? Hvordan påvirkede ændringerne projektet? De vigtigste områder, hvor det kan gøres bedre: Sørg for, at forslagene er meget specifikke.

9 Forskning og udvikling Hvordan blev det styret?
Hvordan blev projektet styret, hvad angår forskning og udvikling? Hvor mange teams og personer, rapporteringsstruktur osv. var der? Hvordan fungerede det? Forbedringer? Hvordan kommunikerede forskning og udviklingsteamene? Hvilke metoder, tidsplaner osv. blev anvendt? Hvordan fungerede det?

10 Forskning og udvikling Hvor effektiv var forskning og udvikling?
Identificering og løsning af tekniske problemer Blev problemerne identificeret tidligt nok? Blev der fundet en tilfredsstillende løsning på problemerne? Hvad fungerede? Fungerede ikke? Kunne være bedre? Estimater og udførelse Var estimaterne realistiske? Hvad var en medvirkende årsag til gode estimater? Hvad var årsagen til dårlige estimater?

11 Projektstyring Hvordan blev projektet styret?
Møder: Hvem/hvornår/hvor ofte? Hvordan fungerede det? Kommunikation: Hvem/hvornår/hvor ofte? Ændringer: Hvordan blev de registreret og viderekommunikeret? Andre metoder: , oversigter, databaser, rapporter osv.?

12 Produktion Var teamet velforberedt til at modtage produktet?
Var styklisten og papirarbejdet færdigt og præcist? Var de bestilte materialer klar? Opfyldte produktet målene til produktionsegnethed? Opstod der uventede forsinkelser eller problemer?

13 Kvalitetssikring og support
Hvordan blev produktkvaliteten målt? Var metoden effektiv? Hvordan var det færdige produkt i forhold til kvalitetsmålene? Hvordan blev kvalitetsproblemer løst? Var supportteamene velforberedte? Svarer produktkvaliteten til supportressourcerne?

14 Marketing Var der overensstemmelse mellem positioneringen og det færdige produkt? Var positioneringen vellykket? Passende? Effektiv? Var produktlanceringen effektiv? Blev marketingprogrammerne gennemført på en effektiv måde? Opfyldte produktet og lanceringen marketingmålene?

15 Salg Fik salgskanalen og salgsstyrken de korrekte oplysninger om produktet? Opfyldte produktet og oplysningerne kundens behov? Var timingen god? Omkostningerne? Hvordan ser det indledende salg ud i forhold til målene? Hvordan er produktet blevet modtaget?

16 Vigtige lektioner

17 Hvad gik godt? Opsummer i punktform de ting, der fungerede godt
Brug specifikke eksempler: "Daglige 15 minutters morgenstatusmøder fungerede godt” i stedet for "Team kommunikerede godt". Distribuer en oversigt over de formularer, fremgangsmåder, rapporter osv., der var særligt brugbare, eller angiv, hvor på nettet de kan hentes.

18 Hvad gik galt? Opsummer i punktform de ting, der forårsagede problemer
Forsøg at indkredse specifikke situationer, fremgangsmåder, metoder, tidsmæssige forhold osv., som forårsagede problemer Hvordan reagerede teamet på problemer?

19 Forslag til forbedringer
Registrer de vigtigste forslag til forbedringer af fremtidige produkter af denne type på afdelings- eller ledelsesniveau Distribuer en mere detaljeret udgave af denne præsentation, eller angiv, hvor på nettet den kan hentes

20 Spørgsmål og kommentarer


Download ppt "[Projektnavn] Post mortem"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google