Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
SCKK, Kvalitet i MUS - 5. netværksmøde januar 2004 Kompetenceafdækning i egen institution På baggrund af Jan Bartrams introduktion til området skal I i.
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Læring i bevægelse - hvorfor?
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Workshop 5.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Lederudvikling.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Folkeskole-reformen August 2014.
Introduktion til værdistrømsanalyser
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Hvad er realkompetencevurdering?
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Hvad siger medarbejderne?
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Medarbejdersamtaler gør en forskel SCKK – 14. maj 2003 Lilian Mogensen Personale- og servicechef ATP-huset.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Uddannelsesafklarende samtaler
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Organisationsanalyse. Klar fælles vision og mål Se sammenhæng til eget job Åben kommunikation Accept af fejl Accept af teamarbejde Inddragelse/delegering.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Kompetencestrategi med mening
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Læringspunkter modul 1-5
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Spor om implementering, udrulning og entré-strategi
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Det Nationale Exitkontaktpunkt Socialstyrelsen, 23. maj 2016.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Præsentation af ledelsesværktøjet
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Anerkendelse af realkompetencer-motivation til kompetenceudvikling KOMBA Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler Et samarbejde mellem BA SCKK Niels Brock Kompetencecenter NVR (Nationalt Videncenter for Realkompetence)

Baggrund for projektet En helhedsorienteret beskæftigelsesindsats, der imødekommer den indsattes specifikke behov Tværfunktionelt og tværfagligt arbejde

Mission og vision Hvorfor er vi her? Beskæftigelsesafdelingen bidrager til at styrke Kriminalforsorgens samlede resocialiserings- indsats og dynamiske sikkerhed og medvirker dermed til at opfylde Kriminalforsorgens overordnede formål Hvad vil vi være? Beskæftigelsesafdelingen vil bidrage til at udvikle de indsatte gennem målrettet, sammenhængende beskæftigelse, der understøtter deres forandringspotentiale, således at mulighederne for at føre et liv uden kriminalitet styrkes, ligesom vi vil bidrage til at skabe en høj dynamisk sikkerhed.  

Model for beskæftigelsen Beskæftigelsescentre Erhvervsfaglige og “skole kompetencer” Introduktion til fængselslivet motivation til beskæftigelse eller/og skole, adfærdsændring Visitation og vurdering Placering og basale behov

Introduktion og motivation Et eksempel på en pakke Uge 1 Dagligdagen Ret og pligt Beskæftigelsesmulighed Idræt Uge 2 Basale færdigheder : diæt, hygiejne Kommunikation Konfliktnedtrappende sprog Uge 3 Kommunication & samarbejde Introduktion til AM og kognitiv metode + Cellearbejde Motivation og afdækkende samtaler Beskæftigelsesplan

Formål med projektet (1) At medarbejderne i BA opnår: Forståelse af BA´s samlede kompetence- beredskabsbehov Overblik over egne, nuværende kompetencer og behov for udvikling af kompetencer set i lyset af BA´s fremtidige arbejdsopgaver Motivation til kompetenceudvikling, der kan sætte dem i stand til at varetage de nye opgaver og indgå i den nye struktur, som venter i afdelingen

Formål med projektet (2) BA skal sættes i stand til selv og i samarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner at arbejde med anerkendelse af realkompetencer blandt andet som et led i MUS

og strategier for Kriminalforsorgens generelt og særligt for BA. Visioner, værdier, strategier Virksomhedsportræt RKV Aktiviteter ”Tragtmodel”, hvor der tages afsæt i de overliggende visioner, værdier og strategier for Kriminalforsorgens generelt og særligt for BA. Der tegnes et billede af fremtidens krav til kompetencer hos BA og den enkelte. Der udarbejdes en RKV, og der lægges plan for gruppevis og individuel Kompetenceudvikling og endelig iværksættes aktiviteter for grupper og enkeltindivider. Der er en bevægelse fra organisation - BA- gruppe- individ.

Oversigt over kompetenceforløbet Møde med ledelsen + repræsentanter fra medarbejdergruppen Fase 1 kick-off seminar Fase 2, delforløb 1 Mine fremtidlige muligheder i BA Torsdag d. 19.-20. august + møde uge 34-35 Mandag d. 6.-7. september + møde uge 37-38 31. maj Baseret på AMU fag om Personlig udvikling til arbejde og uddannelse. Målet med dagene er afklaring af: - Generelle kompetencekrav til BA - Øvrige mål, der kan bruges til efterfølgende individuel kompetencevurdering Kompetenceudviklingsprojektet præsenteres Med baggrund i visioner mv. arbejdes med de fremtidige arbejdsopgaver og krav til kompetencer i BA. 2 dages seminar med overnatning på Rigspolitiets kursuscenter i Avnø

Møde med ledelsen og medarbejderrepræsentanter Fase 2, delforløb 2 Afvikling af aktiviteter Uge 39, 40 og 41 Uge 44 Løbende fra uge 44 Anbefalede kompetenceudviklingsforløb præsenteres 3 dage splittet på 3 uger. Der afvikles RKV-workshops. 1 dag for alle, herefter 2 dage for hold med ca. 15 pr. hold og 1 dag med individuel tilbagemelding. Der udarbejdes fælles og individuelle kompetenceudviklingsforslag,og der gives individuel vejledning, herunder vejledning i forhold til RKV-proceduren.

Resultater Vi er bevidste om, at vores nye opgaver og ny struktur kræver kompetence-udvikling og tværfagligt samarbejde Vi har fået større kendskab til hinandens kompetencer Der arbejdes nu i tværfagligt team-flere på vej Der afvikles kompetenceudviklingsaktiviteter MUS vil få større fokus på strategisk kompetenceudvikling og eksterne muligheder herfor samt på RKV ”Min kompetencemappe” – et godt redskab ved MUS

Udfordringer undervejs Modstand mod forandring RKV for medarbejdere med mellemlange og lange videregående uddannelser RKV - og hvad så?

Nogle gode råd Arbejd strategisk med kompetence- udviklingen (visioner og strategier) Tilgodese såvel generelle, fælles behov for komp.udv. som individuelle behov Skabe klarhed over, hvilke nye arbejdsopgaver, den enkelte skal udføre Lad processen omkring RKV ske i samarbejde med relevant uddannelses- institution