Negative tal Sisse Bülow Brandt LH201129.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VEKTORER AM 2006.
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Oplæg for Integrationsrådet 10. april 2013
Progression i de større skriftlige opgaver:
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Vektorer i planen Regneregler Definition Begreber Definition af:
Faglig læsning i naturfagene
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Sundhedsprofiler for børn
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Grønt flag grøn læreruddannelse
Natur og naturfaglige fænomener – en undersøgende tilgang
Skolereformen Overordnede mål:
International Linje.
Tværfagligt undervisningsforløb
Teamlærerkursus Onsdag d. 7. september kl. 13.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Karl Henrik Flyums model

Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Matematik i 4 klasse.
Statistik 9. Klasse.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Nye mad- og bevægelsesvaner i klassen
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Synopsis VIP3/2012.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Tekstslide med overskrift, indhold og notefelt Overskrift Max 1 linje Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For.
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Talforståelse og regneregler
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Udsatte børn i folkeskolen - hvordan løser folkeskolen opgaven? Specialundervisningen i folkeskolen.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Læring i bevægelse Motivation
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Fælles mål 2009 Isboden.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Mundtlig matematik eksamen
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Matematik i 6 klasse.
Synopsis.
Talforståelse og regneregler
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
WORKSHOP 2A, DLF-kursus, Krogerup Højskole, 20. oktober 2015.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
SSO - Større skriftlig opgave
Naturfag.
SSO - Større skriftlig opgave
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Program Torsdag den 12. april HTX
Velkommen til fagligt samspil
VEKTORER AM 2006.
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Præsentationens transcript:

Negative tal Sisse Bülow Brandt LH201129

Indledning Problemformulering Bevis Faglige mål Tosprogede 7. Klasse Termometer Tallinje Konklusion

Indledning I 4.-6. klasse introduceres de negative tal og de rationale tal. Dette giver nye udfordringer i forbindelse med tallenes ordning, tallinje og positionssystemet. Fælles mål s. 2 De negative tal optræder i elevernes hverdag uden de selv tænker over det. Vi vil med udgangspunkt i elevernes hverdag inddrage forskellige elementer, som bl.a. kan være med til at udvikle elevernes matematiske forståelse for negative tal.

Problemformulering Hvilken betydning har udarbejdelsen af vores undervisningsmateriale for forståelsen af negative tal hos tosprogede elever? Hvordan tilrettelægger man bedst muligt et undervisningsforløb, så det giver fuld forståelse mellem de positive og negative tal?

Bevis Kommutative lov for addition for alle naturlige tal. Definition af de hele tal Definition af addition for alle hele tal Definition af 0’s egenskaber for alle hele tal Sætning 1: Den kommutative lov for addition gælder for de hele tal: a + b = b + a 5 tilfælde 0 + b = b + 0 n + m = m + n n + -m = -m + n -n + m = m + -n -n + -m = -m + -n Ypsilon s. 309 - 316

Faglige mål Fælles mål 2009 - Matematik Matematiske kompetencer Matematiske emner Matematik i anvendelse Matematiske arbejdsmåder Undervisningsministeriet: Fællesmål 2009 for Matematik

Tosprogede Organisering af undervisningen Malmers læringscirkel Praktikken Michael Wahl Andersen: Matematiske, billeder i sprog og læsning, kap. 2

7. Klasse Opgave Til hvert af de 5 emner skal I lave en opgave, som jeres makker skal løse. Emner: Procent, hastighed, valuta, handelsregning og negative tal. Krav til opgave: De skal indeholde tekst. I skal have en facitliste. Der skal være mindst 5 forskellige opgaver med negative tal. Eksempel: Amillas opgaver til Rasmus Talrækker 4-2 = 2 4-4 = 0 4+1 = 5 3-2 = 1 4-3 = 1 4+0 = 4 2-2 = 0 4-2 = 2 4+(-1)=3 Matematiktak for syvende klasse s. 99

Udarbejdelse af undervisningsmaterialer

Udarbejdelse af undervisningsmaterialer

Konklusion Det er vores erfaring, at især de tosprogede elever har sværere ved at tilegne sig det matematiske sprog. Det kan derfor være en hjælp, at der er flere perceptuelle tilgange. Eleverne kan bruge tallinjen og termometeret både til udregninger og til at visualisere og afprøve sammenhængen mellem de positive og negative tal. Vi bruger regnehistorierne i undervisningen både som en indføring til emnet og som en opgave til eleverne, hvorved de formulerer sig på matematikkens sprog og oplever matematikkens forskellige anvendelsesmuligheder.