Nu er vi ved DEL 2 Modeller … er svaret vi laver modeller af hvordan vi tror information behandles ud fra hvad vi ved om virkningerne, dvs hvordan vi ved.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er Gud? Hvor bor han? Hvor er der plads til ham?
Advertisements

Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Game maker.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
James Bond går tur i en park...
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1 situation1situation 2 et sted i verden situation 3 tid K1 g1 g2g1 K2 g2 g1 K1 K2 P1 P2 C1 C2 S1: Cyl(g2) S2: Cyl(g2)
Er mit barn klar til skolestart ?
Semiotik, Lingvistik og sprogbrug
Hvad er mediefag?.
Du kender det… man vil prøve dette eller hint, man vil prøve dette eller hint, for at opdage - lige midt i - for at opdage - lige midt i - at det skulle.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Grammatik hvorfor og hvordan?
Den menneskelige hjerne …
Corporate Identity og Branding
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
TERM modellen Introduktion til øvelse
Kommunikation Dit budskab består af: 7% ord 38 % toneleje
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Dansk 1. klasse.
Talentinternat modul 3..
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Engelbert H – og den sidste chance
Nu er vi ved DEL 3 Flere tegn og signaler et tegn (fx et symbol) kan godt bruges som et signal: fx kan dannebrog signalere at at vi nu er i Danmark og.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Lidt om ham Austin Performativer der virker…. Opgør med den klassiske forståelse af sproget: Klassisk: Udsagn kan være beskrivende eller erklærende Disse.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Differentalkvotient af cos(x) og sin(x) og tan(x)
Kate-QUIZ-mus.
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Læseforståelses-pædagogik i et dsa-perspektiv
 ForrigeForfra X LukNæste  Vis igen Du er her: Niveau 1 - Trin 1 - Opgaven - Indledning Først skal du… Først skal du lige arrangere vinduerne, så de.
Reduktion AM 2009.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Henriette Lungholt 3. maj 2010 Mundtlig kommunikation.
Den menneskelige hjerne …
Det semantiske web Costanza Navarretta Center for Sprogteknologi, Københavns Universitet
JONAS FRYKMAN. SKOLE IKKE-SKOLE JONAS FRYKMAN: OM AT GØRE EN FORSKEL, DER GØR EN FORSKEL; DEN MODERNE SKOLENS FRAVÆR AF TRANSPARENS FRIHED TVANG.
Afledet funktion Her har jeg tegnet f(x) og f’(x)=g(x)
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1
Vidensmodel (opsamling) Viden er en relation mellem bevidsthed (person) og virkelighed (situation) Kausalitet sansning information Intention tænkning mening.
Synopsis vt2.1-vt2.4 vt2.1: fænomenologi, der undersøger erkendelsesprocessens subjektive side: erkendelse som akt (Husserl) vt2.2: hermeneutik som objektiv.
Usability ITU, forår 2008 Usability ITU Forår 2008 ’Teori 2’ 3. kursusgang, 14. februar 2008.
Unified Modeling Language
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering3B.1 Definition af klasser Klasseskelet, metoder, et eksempel: dato.
Reformation.
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Reformation.
Sprog Semiotik, Lingvistik og sprogbrug. Hvem er jeg: Hans Götzsche (allerførst; men forklaring følger)
Optrappende og afspændende sprog
Laroche et. al Gruppe 1: Mette, Camilla, Gorm og Jesper
Statistik, bøder m.m. Statistik
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Den menneskelige hjerne …
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
1. Trin – Problemstilling
DIT NAVN DIN UDDANNELSE (husk både kandidat og bachelor, hvis de er forskellige) og KONTAKTOPLYSNINGER Baggrund Kort beskrivelse af hvilket problem, specialet.
Den menneskelige hjerne …
Præsentationens transcript:

nu er vi ved DEL 2 Modeller … er svaret vi laver modeller af hvordan vi tror information behandles ud fra hvad vi ved om virkningerne, dvs hvordan vi ved at sprog fungerer fordi vi har undersøgt det empirisk

Syntax vi kan fx forestille os at sætningsbygning (syntax) processeres af en topologisk figur som er en såkaldt "double helix" refc: Götzsche, Hans & Ksenya Filatova: “On the Ontology and Cognitive Processing of Languages ”, in Cognitive Dynamics in Linguistic Interactions, Cambridge: Cambridge Scholars Press 2012, pp

Syntax eller vi kan forestille os at spiralen er lukket sammen som et Möbius- bånd refc: Götzsche, Hans & Ksenya Filatova: “On the Ontology and Cognitive Processing of Languages ”, in Cognitive Dynamics in Linguistic Interactions, Cambridge: Cambridge Scholars Press 2012, pp

Visuel Perception og vi kan forestille os at den visuelle perception er lagret i en dynamisk hemisfære refc: Götzsche, Hans & Ksenya Filatova: “On the Ontology and Cognitive Processing of Languages ”, in Cognitive Dynamics in Linguistic Interactions, Cambridge: Cambridge Scholars Press 2012, pp

Modeller? … er selvfølgelig svaret på meget – og man kan forestille sig ganske mange ting – men om de passer skal prøves ved at undersøge virkeligheden og teste om modellerne passer; om de er adækvate

Modeller … og om de gør det ved vi først når vi har prøvet ad …

Modeller … og det har vi ikke gjort i dag – så derfor går vi over til noget helt andet:

Semiotik 2 … altså noget tidligere: vi husker at semiotisk kommunikation er SIGNALER DER opfattes og altid kan udtrykkes som sætninger TEGN der opleves og ikke altid kan udtrykkes i sætninger

Signaler … fx et rødt trafiklys: det betyder selvfølgelig "stop"; men det er bydemåde (imperativ), som er det samme som sætningen "du skal stoppe" – der er altså ikke nogen henvisning fra det røde lys til nogetsomhelst; kun en samfundsmæssig konvention fastsat af trafikmyndighederne

Flere signaler også kaldet staten … og hvis vi ikke opfatter et signal rigtigt så kan det gå så grueligt galt … eller vi kan få en bøde eller få taget kørekortet

Tegn så galt går det ikke med: dannebrog, der er et særligt tegn (i form af et symbol), og selvom det blev tabt af nogle tyske riddere ved et slag i Estland i 1219 er det blevet et symbol på dansk nationalitet, dvs den kultur der er fælles for en gruppe mennesker så vi går videre til DEL 3