Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15)."— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012

3 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).

4 Ifølge Markusevangeliet begyndte Jesus forkyndelsen af frelsesbudskabet for verden med ordene: "Tiden er inde, Guds rige er kommet nær: omvend jer og tro på evangeliet!".

5 Med Jesu komme bryder en ny tidsalder frem, nådens og frelsens tidsalder. Hans første ord er en opfordring til at tage imod den store nyhed, Guds riges virkelige nærvær, som Han vil bringe inden for alles rækkevidde, tæt på ethvert menneske.

6 Og med det samme viser Han os vejen: vi skal omvende os og tro på Evangeliet, det vil sige, gennemgribende at ændre vores liv og i Jesus tage imod det ord, som Gud gennem Ham taler til alle mennesker til alle tider.

7 Der er to ting, der vejer lige tungt: omvendelsen og troen på Evangeliet. Det ene eksisterer ikke uden det andet, men begge to udspringer af kontakten med det levende Ord, med Jesus, der er til stede og også i dag henvender sig til alle mennesker med disse ord:

8 «Omvend jer og tro på evangeliet»

9 Når man tager imod Guds ord og lever det, udvirker det en total mentalitetsændring (= omvendelse). Guds ord trænger ind i alles hjerter: europæere, asiater, australiere, amerikanere og afrikanere får Kristi sindelag over for det, der sker, over for den enkelte og over for samfundet.

10 Men hvordan kan Evangeliet udvirke den dybe omvendelses mirakel, udvirke en ny og lysende tro? Hemmeligheden ligger i det mysterium, som Jesu ord indeholder.

11 Hans ord er ikke bare formaninger, forslag, henvisninger, retningslinjer, ordrer eller påbud. I Jesu ord er Jesus selv tilstede og taler, taler til os. Hans Ord er Ham selv, Jesus selv.

12 Derfor kan vi møde Ham i Hans Ord. Og når vi tager imod Ordet i vores hjerter, sådan som Han ønsker, at vi tager imod dem (det vil sige, at vi skal være rede til at omsætte dem i handling), bliver vi ét med Ham, og Han undfanges og vokser i os.

13 Derfor kan og bør enhver af os tage imod Jesu indstændige opfordring.

14 «Omvend jer og tro på evangeliet»

15 Vi kan af og til opfatte Evangeliets ord som alt for ophøjede og vanskelige, alt for fjerne fra vores måde at leve og tænke på, og vi kan fristes til at lukke ørerne for dem og miste modet.

16 Men alt dette sker kun, hvis vi mener, at vi skal flytte vores vantros bjerg helt alene.

17 Det er imidlertid nok at stræbe efter at leve blot ét enkelt af Evangeliets ord for deri at finde en hjælp, vi ikke havde drømt om, en enestående styrke, et lys på vores sti (se Sl 119,105).

18 Fordi disse ord er Guds nærvær, vil livet med dem gøre os frie, rense os, omvende os, trøste os og give os visdom.

19 «Omvend jer og tro på evangeliet»

20 Hvor mange gange om dagen kan ikke disse ord lyse for os!

21 Hver gang vi møder vor egen svaghed eller andres svaghed, hver gang det synes os umuligt eller meningsløst at følge Jesus, hver gang vanskelighederne truer med at overvinde os, hver gang kan ordene være os et skub, en frisk brise eller en opmuntring til at begynde på ny.

22 Blot en lille, hurtig ’omvendelse’ er nok til, at vi kan nå ud af vores indelukkethed og åbne os for Gud, og opleve et andet, sandere liv.

23 Hvis vi så deler disse oplevelser med nogle venner, der også har gjort Evangeliet til rettesnor for deres liv, vil vi se det kristne fællesskab spire frem og blomstre omkring os.

24 For hvis vi efterlever Guds ord og deler det med andre, skaber det også dette mirakel: det lader et synligt fællesskab opstå, som i verden bliver surdejen og saltet, og i alle verdenshjørner vidner om Kristus.

25 “Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, skrevet i 1997 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se www.focolare.org Denne PP er oversat til flere sprog og findes på www.santuariosancalogero.org «Omvend jer og tro på evangeliet»


Download ppt "Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15)."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google