Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den menneskelige hjerne …

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den menneskelige hjerne …"— Præsentationens transcript:

1 Den menneskelige hjerne …
… narrer os når den kan!

2 Hjernens enestående kraft   Iøfgle en uerndsøeglse på Cmabrigde Uinvertisy bteyedr det ikke noegt i hivklen rkækefløge bgotsavrene såtr i et ord, det esente vgitgie er at det frøtse og sdiste bgosatv i odret er på de rtete padlser. Rseten kan lgnie vloaypk men du vil satdig vræe i snatd til at lsæe det. Det er frodi den mnenesekilge hejrne ikke lesær hevrt bgotsav, men odret som en hleehd. Når man læser er det kun det første og sidste bogstav, der er vigtigt – rækkefølgen imellem er ligemeget. Hjernen kompenserer for den manglende information.

3 Hvis der er noget der roterer? – Gå hjem, du har brug for en pause! 

4 Se på billedet? Hvad ser du?
Undersøgelser viser, at børn ikke kan identificere par i intime situationer, fordi de ikke har denne type billeder lagret i deres erindring. Børn ser ni delfiner. Denne test viser, om dit sind allerede er ødelagt. Har du problemer med at finde delfinerne indenfor seks sekunder, er det helt galt.

5 Optiske illusioner og visuelle fænomener Vil du forvirre dine øjne og din hjerne lidt? Ja? Så skal du prøve at se følgende billeder ..

6 De ...

7 … bevæger sig ikke!

8 ... parallel eller ikke?

9 Spiral eller cirkel?

10 Koncentrér dig om krydset i midten
Koncentrér dig om krydset i midten. Efter kort tid vil du se, at den prik der bevæger sig vil blive grøn! Se på krydset lidt længere, så vil alle prikker undtaget den grønne forsvinde.

11 *         Følg instruktionerne. *         1) Se intenst på de fire små prikker i midten af billedet i 30 sekunder *         2) Se på en væg ved siden af dig *         3) En lysende cirkel vil komme frem *         4) Blink nogle få gange, og en figur vil komme frem *         5) Hvad ser du? Eller HVEM ser du?

12 Er cirklen i midten til venstre større end den i midten til højre?

13 Er dette en spiral?

14 Hold blikket fast på den sorte prik i midten og se hvordan den grå tåge langsomt forsvinder..

15 GUL BLÅ ORANGE SORT RØD GRØN LILLA GUL RØD ORANGE GRØN SORT
Se på grafikken og sig FARVEN ikke ordet GUL BLÅ ORANGE SORT RØD GRØN LILLA GUL RØD ORANGE GRØN SORT BLÅ RØD LILLA GRØN BLÅ ORANGE Højre - venstre konflikt: Din højre hjernehalvdel forsøger at sige farven, men den venstre insisterer på at læse ordet.

16 Fokusér på den sorte prik og bevæg hovedet
frem og tilbage

17

18 Tæl de sorte prikker…

19 Er de vandrette linier parallelle eller skrå?

20 Hvor mange fødder har denne elefant?

21 Hvor mange ansigter kan du se?


Download ppt "Den menneskelige hjerne …"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google