Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Reformation.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Reformation."— Præsentationens transcript:

1 Reformation

2 Martin Luther Født: Martin Luther blev født den 10. november 1483 i Eisleben Død: Martin Luther døde den 18. februar 1546 Nationalitet: Tysk – romerske rige Kendt for: Reformation Beskæftigelse: Munk Institution: Wittenberg Universitet

3 Som barn gik han i latinskole, og i 1501 begyndte han på universitetet i Erfurt. Han fik aldrig færdiggjort sit jurastudium på grund af en traumatisk oplevelse, der gjorde, at han valgte at lægge sit liv helt om. Luthers karriere var dog langt fra forbi, da han gik i kloster i Erfurt. Efter få år begyndte han sit præstestudie, og i en periode underviste han også i moralfilosofi. 

4 Oprør Martin Luther var i direkte modstrid med Den katolske kirke i hans samtid. Kirken solgte aflad, hvilket betød, at man kunne give penge til kirken, som så garanterede, at man ville blive udsat for mindre pine, når man døde og kom i skærsilden.

5 Luther mente, at disse forestillinger var uden belæg i Bibelen og udelukkende tjente til at give penge til Den katolske kirke Skærsilden blev i samtiden opfattet som et sted, hvor mennesket blev straffet for sine forkerte handlinger, inden det blev lukket ind i paradis.

6 Reformationen Teser er de påstande Martin Luther skrev, mod den katolske kirke. Reformationen var der hvor Martin Luther gjorde oprør mod den katolske kirke, og satte de 95 teser på kirkedøren, i Wittenberg. Fordi han var uenig i den måde kirken, tolkede biblen på.

7 Da Martin Luther valgte at blive munk, startede han reformationen.
Reformationen er en af de sjældne begivenheder, der startede i Wittenberg i Tyskland, hvor Martin Luther i 1517 rejste en kritik mod den katolske kirke med sine 95 teser. Martin Luther mente at hele gudstjenesten skulle foregå på et sprog som alle kunne forstå. Førhen var gudstjenesten på latin.

8 Hvilken betydning har det for eftertiden
I 1536 er en af de afgørende begivenheder i Danmarks historie, fordi sådan som vi indrettede det danske samfund, har direkte rødder tilbage til reformationen.  I dag er det ca. 500 år siden at Martin Luther slog sine 95 teser op, på kirkedøren i Wittenberg. Det startede en bevægelse, som han ikke selv havde forudset virkningen og betydningen af. Det har den betydning at efter 500 år efter, stadig bygger på nogle reformationens idéer og tanker.

9 Derfor bliver der mange steder fejret og markeret, at Martin Luther har haft betydning ikke kun for kirken, men også for vores menneskesyn. Der vil blive gjort status over den indflydelse som reformationen har ført med sig. Han har også gjort så vi ikke går i en katolske kirke, men i den protestantiske kirke. Go animate

10 Marcus, Karoline, Camilla L.S og Nicolai H.H
Lavet af Marcus, Karoline, Camilla L.S og Nicolai H.H


Download ppt "Reformation."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google