Kan omsorg accelereres?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Sygepleje i korttidsafsnit
Patientpakker Angina /NSTEMI
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Omsorgen i accelererede mammaforløb i dagkirurgisk regi.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Psykoedukation til unge i OPUS
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
” Nyligt laryngectomerede patienters oplevelse af at have fået overdraget ansvaret for ændret krop”. En kvalitativ eksplorerende undersøgelse af fem.
Kvinder og korttidsindlæggelser
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Hvordan sikres omsorgen i accelereret operationsforløb ?
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg
Rehabilitering efter operation
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Tak Tak for invitationen til i dag
Sygepleje som profession
Sygeplejerskeuddannelsen
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Nov J.J. O-3 Kvalitet i sygeplejen i det accelererede forløb ved hofte- og knæalloplastik Trine Kruse Helle Bergstedt Marianne Lundegaard.
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Patientforløb internt i Onkologisk Afdeling og i samarbejde med regionshospitalerne.
Brugerdialog FS SASMO kongres , Vejle Center Hotel
Anni Skou Jens Oluf Pedersen Akut Medicinsk Modtageafsnit A4 Medicinsk afdeling M1.
Omsorg i det accelererede operationsforløb
Læringsseminar 1 Storyboard fra Sygehus Thy-Mors Sikkert Patientflow.
Patientoplevet kvalitet - Erfaringer fra Danmark
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Hospicedagcenter – et nyt palliativt tilbud ? Patientforløb for kræftpatienter i region Midtjylland Hospice Djursland 28.maj 2008.
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
omsorg i det accelererede operationsforløb
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
omsorg i operationsforløb
Apopleksi patientforløbet på Neurologisk afdeling N
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Accelererede patientforløb:
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Undersøgelse af voksnes smerter efter Tonsillectomi.
Evidens og accelereret patientforløb
Hvordan udfordres evidensbaseret viden i den kliniske sygeplejepraksis
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Formål og mål for dagen Viden om og forståelse for, hvad det vil sige at se sin arbejdsplads ud fra et arbejdsgangs- eller procesperspektiv Kendskab til.
Hospitalsenheden Vest Velkommen til Hospitalsenheden Vest Afsnit for patienter med hoftenære brud – mulighed for ”fast-track forløb”? Oplæg af: Marianne.
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Kliniske retningslinjer, patientforløb og daglig klinisk praksis
Patientforløb for onkologiske patienter
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Palliation til ældre med kræft
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Fælles akutmodtagelser og kvalitet i behandlingen af ældre medicinske patienter. Hanne Jørsboe Ledende overlæge Akutafdelingen Nykøbing Falster + Bestyrelsesmedlem.
Patienters oplevelse af livet efter indlæggelse på intensiv afdeling Forskningsprojekt ved Forskningsenheden for Klinisk Sygepleje Intensivsygeplejersker.
På vej mod et nyt OUH…! Center for Accelererede Patientforløb CAP Odense Universitetshospital SAS Radisson, H.C. Andersen 26. marts 2009.
Forældreundervisning for forældre/pårørende til børn/unge indlagt på BU1.
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
"De er jo så søde alle sammen"
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Formål At tilbyde de hovedhalskirurgiske patienter i Region Hovedstaden højt specialiseret sygepleje i eget hjem, således at kvaliteten sikres og overgangen.
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Mål Du føler dig ventet og velkommen
Præsentationens transcript:

Kan omsorg accelereres? Uddrag af bacheloropgave fra Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole 2008: ”Hvordan er det at være kvindelig patient i det accelererede patientforløb efter hysterektomi” Sygeplejerske Marie Lundsten

Problemstillinger ved det accelererede operationsforløb Pårørerne, netværk og primær sektor Patienten forventes at være aktiv medspiller Patienten modtager standardiseret pleje Patientens fysiologiske krop kommer sig hurtigere, men hvad med patientens kropsfornemmelse og mentale restitution Kortere indlæggelse og hurtigere udskrivelse – kan patienten følge med og er patienten tryg ved udskrivelsen

Forskningsspørgsmål Hvad er kvinderne mest optagede af under forløbet? Hvordan oplever kvinderne, at den korte indlæggelsestid har betydning for den mellemmenneskelige relation i sygeplejen?

Resultater Der er 7 hovedtemaer, som går igen blandt de interviewede kvinder

1. tema passivitet, ansvarsfralæggelse og ”flinkepige” optræden på afdelingen – det modsatte i hjemmet

2. tema behov for at blive set, føle sig speciel og få personlig opmærksomhed og omsorg

3. tema søde og rare sygeplejersker er balsam for krop og sjæl

4. tema behov for, at nogle er hjemme efter udskrivelsen – men er på den anden side bange for ikke at kunne leve op til familiens forventninger ved hjemkomsten

5. tema angst og lettelse i forbindelse med at få fjernet livmoderen

6. tema tiden før og op til operationen synes lang, tiden efter operationen og før udskrivelsen føles kort

7. tema kropslig kvindelighed

Accelererede forløb kan godt gå hånd i hånd med omsorg i plejen det er ikke tiden, der er afgørende, men nærværet og den mellemmenneskelige relation mellem patient og sygeplejerske

Hvad er fidusen ved accelererede operationsforløb Organisation Multidisciplinær Forudsætter, at alle medarbejdere har samme viden, forståelse og holdning Bedre tværfaglig koordination og samarbejde Kvalitetssikring Multifaktoriel At arbejde systematisk og evidensbaseret efter kliniske retningslinier Mål: ”smerte- og risikofrie kirurgiske operationsforløb”