Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Lederudvikling.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Udviklingsplaner Sønderborg
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Talentinternat modul 3..
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Refleksion Hvad var din/jeres eftertanke efter dagen i går?
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Det gode børneliv - og det tværprofessionelle samarbejde Børn og Kultur Internt seminar 22. Juni 2012.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Dialogmøde Den åbne skole 26/ – Hundelev – Løkken - Vrå.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Strategisk Usability John Paulin Hansen. Næste gang er sidste gang Hver gruppe fremlægger deres oplæg i 15 minutter Start 17:00 - Slut 20:00 Gruppe 1,2,3,pause,18:00.
Sammen finder vi ud af det
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Velkommen til Round Table
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Vidensbaseret praksis i botilbud
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Hvordan får jeg indflydelse?
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Formål med konferencen
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og Workshop om: ”En integreret, rehabiliteringsorienteret og helhedsorienteret indsats i et fagpolitisk perspektiv. Fokus på brobygning og integration af faglighederne i hhv. psykiatri og socialpsykiatri”   Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og Pernille Jensen, næstformand for Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Program for workshoppen 13.30 Vi starter 13.35 20 minutters fælles oplæg 14.00 Gruppearbejde går i gang – instruks følger! 14.35 Opsamling i plenum og afsluttende refleksioner 15.00 Workshoppen slutter

1. Hvad skal der til – centrale elementer:   Mener vi det samme, når vi siger ”integreret og helhedsorienteret”? Hvis det er en god idé, hvorfor er det så svært? Pas på med historieløsheden – ikke nyt fænomen. Nødt til at se systemisk på problemerne – ikke bare appellere til god vilje Projekterne under ”Psykiatri på tværs” eller Psykiatriens Hus i Silkeborg er gode nok, men næppe løsningen i bestemt form ental…

1. Hvad skal der til – centrale elementer:   Vores bud: Recovery som styrende målsætning for alle indsatser – uanset hvor de er organisatorisk forankret. Klarhed over kompetence- og magtfordeling: Det medicinske perspektiv kan ikke definere den sociale indsats eller omvendt Rehabilitering som det fælles udgangspunkt Fælles fokus på jobskabelse – på et meget tidligt tidspunkt, jf. IPS Kendskab til hinandens kulturer og samarbejde på tværs – det fungerer dér, hvor vi kender hinanden!

2. Hvilke veje ser vi, hvilke går vi allerede?   På den store – og lange - bane: Et opgør med siloerne og opdelingen – mellem region og kommune, og internt i regioner og kommuner? Hvor er ambitionerne i regeringens psykiatriudvalg – og hvad tør/kan vi selv pege på? ”Whole life – whole system”? I det små – det kan lade sig gøre: Fx Projekt om velfærdsledelse på Frederiksberg – fællesskab på tværs med patienten/borgeren i fokus Fx Sandwich-møder – Fælles skolebænk, få ansigter på hinanden, nemmere at tage kontakt og skabe løsninger nu og her

3. Udfordringer vi møder?  Organiseringen og lovgivningens forskellige foki Forskellige kulturer og manglende kendskab giver fjendebilleder lette vækstvilkår Tendenser til stærkt øget centralisering og specialisering er problematiske i forhold til lokale, netværksbaserede løsninger Omstruktureringer og omlægninger ødelægger samarbejdende netværk i hverdagen Fællesskab og samarbejde på tværs betragtes ikke som kerneydelse

4. Hvordan imødegå disse? Rehabilitering: indsatsen skal tilrettelægges ud fra borgerens livssituation og beslutninger. Tænk hvis alle bidrog til processen – med udgangspunkt i borgerens eget ”powerstatement” og en fælles plan? Præmiér samarbejde, gør samarbejdet til kerneydelsen! Opdyrk fælles uddannelse /fælles skolebænk, udveksling, fælles projekter, fælles adresse og fælles forpligtende mål, som modvirker ”fiasko-forskydning” og ”dem og os-tænkning” Hav processen sammen, så der er fælles ejerskab til resultaterne

4. Hvordan imødegå disse? Hent inspiration i de 7 principper for åben dialog og overfør dem til en dansk kontekst: Hurtig hjælp, inden for 24 timer Netværket inddrages fra dag 1 Indsatsen tilrettelægges fleksibelt og i nærmiljøet Den ansvarlige tovholder følger patienten/brugeren i hele forløbet Teamet følger patienten/brugeren i hele forløbet og kan suppleres ved behov Tolerance for usikkerhed, tiden som medspiller. Undgå forhastede beslutninger og strategier, successiv udvikling af indsatsen Dialogbasering. Fokus på at fremme dialog i familien/netværket og sekundært på at frembringe ændringer hos brugeren/patienten; at opbygge en ny gensidig forståelse Ansæt personer med egen erfaring! Følg seriøst op på de aftaler, der allerede findes Brug telefonen – gør det!

Spørgsmål til gruppearbejdet: Genkender I de udfordringer/barrierer oplægget fremlægger? Er der nogen vigtige, vi har overset? Hvad gør I allerede og hvad kan I – allerede på mandag – gøre endnu mere for skabe brobygning og sammenhænge? Hvordan bidrager mennesker med egen erfaring til disse skridt – og i hvor høj grad har de været med til at definere dem? Hvilken hjælp kunne I efterlyse – fra regeringen, fra KL og Danske Regioner, fra faggrupperne, fra uddannelsesstederne, fra forskningen eller andre?

Procesplan for gruppearbejdet Spørgsmålene er til inspiration, skal ikke nødvendigvis besvares Gruppen vælger en ordstyrer – fx den der bor længst mod nord Gruppen vælger en opsamler, der undervejs giver gruppen forslag til, hvad der har været de væsentligste overvejelser Gruppearbejdet foregår i runder, ingen indlæg over 1 minut De sidste 5 minutter af gruppearbejdet indkredser I - med hjælp fra opsamler - de 1 til 2 vigtigste overvejelser, som I vil fremhæve

Spørgsmål til gruppearbejdet: Genkender I de udfordringer/barrierer oplægget fremlægger? Er der nogen vigtige, vi har overset? Hvad gør I allerede og hvad kan I – allerede på mandag – gøre endnu mere for skabe brobygning og sammenhænge? Hvordan bidrager mennesker med egen erfaring til disse skridt – og i hvor høj grad har de været med til at definere dem? Hvilken hjælp kunne I efterlyse – fra regeringen, fra KL og Danske Regioner, fra faggrupperne, fra uddannelsesstederne, fra forskningen eller andre?