Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (www.emu.dk/emuevaluering)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Overordnet målsætning:
Præsentation af BibTeach2 Uddannelsesbiblioteket i en omstillingstid Middelfart, d november 2006 v. Susanne Nielsen Holstebro Tekniske Gymnasium.
Portfolioeksamen Studieområde 2
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Undervisning i ”Relation”
TPG handleplans-skema
Præsentation af materialer på personalemøde
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
Opgaveskrivning Informationssøgning
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
Roskilde Tekniske Skole
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Undervisningsplanlægning
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
Almen studieforberedelse
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Praktikprojekt 2008 Historie
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Deltagerstyret undervisning

Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Generelt om skræddersyede Arbejdsrum og integration
SkoleIntra i fremtiden – hvordan kan det integreres med andre tjenester og systemer Ole Windeløv, UNI-C.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Præsentation af materialer på personalemøde
Vejlederens kommunikation
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Innovation i AT/SO.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Almen studieforberedelse
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Produkter, planer og visioner Nye produkter, planer og visioner for de kommende år v/ Ole Windeløv
Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag.
Webetik Om ophavsret, kopiering og brug af billeder fra internettet i skoleopgaver og på hjemmesider.
materialet er altid tilgængeligt eleverne inspireres gensidigt.
De seks bedste billeder fra gruppen
Elevernes undervisningsmiljø på Knabstrup skole 4-6 klasse.
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
ETwinning og ENIS – status og sidste nyt Kolding 10. marts 2008 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI C
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Styregruppemøde 7. november 2011
Materialeplatformen®
Velkommen til fagligt samspil
Præsentationens transcript:

Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (

Undervisernes anvendelse af EMU 1) Underviserne anvender portalen til at søge supplerende materiale og eksempler på konkrete undervisningsforløb til direkte brug i undervisningen. Her benyttes især tjenester såsom Materialeplatformen og SkoDa. 2) Herudover bruges EMU til at finde links til og inspiration fra andre relevante hjemmesider, til at vejlede elever i fx gymnasiet i forbindelse med opgaver, caseopgaver og eksamen. Her bruges Fagenes Infoguide ofte. 3) Praktisk informationssøgning som eksempelvis omkring eksamensforhold, bekendtgørelser, lovsamlinger etc.

Bidrag fra underviserne..hvor høj grad brugerne selv vil være interesserede i at bidrage med eget undervisningsmateriale, som det i nogen udstrækning allerede gøres nu på Materialeplatformen. Flere undervisere efterlyser netop mere interaktivitet på siden, hvor de selv inddrages mere i forhold til sidens indhold. Denne mulighed efterspørges især af de undervisere, som også mener, at deres respektive fagsider ikke indeholder tilstrækkeligt relevant undervisningsmateriale. …blive problematisk at få undervisere til at bidrage med materiale, da mange undervisere udtrykker en vis blufærdighed ved at skulle dele deres materiale med andre. Det er en allerede kendt udfordring for UVM og UNIC i forhold til at få undervisere til at bidrage på Lærer til Lærer-delen på Materialeplatformen. Følgende citat illustrerer problematikken: ”Jeg ville ikke have lyst til at lægge noget ud et sted som eks. EMU, hvor det ikke var et lukket rum. Jeg er blufærdig … det handler måske også om selvtillid.” (underviser)

Kvalitetssikring Nogle undervisere erkender dog selv, at deres ønske om mere undervisningsrelateret materiale ikke hænger sammen med deres holdning til selv at bidrage. Et forslag fra en underviser om i højere grad at kvalitetssikre det materiale, som underviserne selv kan lægge ud på Materialeplatformen, kan måske være en måde at imødekomme dette problem på. Omvendt kan det afholde nogen fra overhovedet at bidrage, hvis de føler, at deres materiale først skal ’godkendes’ til at blive udgivet, eller det forudsætter et endnu længere tidsforbrug på udarbejdelse heraf. Paradokset er velkendt og formentlig i nogen grad uløseligt under EMUs givne forudsætninger.

Genfinde materiale I forhold til brugeres frustrationer over ikke at kunne genfinde materiale, som man én gang har fundet, kunne en teknisk løsning med en form for bogmærkefunktion være nyttig. Hermed kunne brugeren lave sit eget ’katalog’, hvor allerede fundet materiale kan ’arkiveres’ og hentes senere. Denne funktionalitet findes i dag på Materialeplatformen, men der er tilsyneladende ikke mange, der har noteret sig, at den er der, da det er en løsning, som mange i undersøgelsen peger på som et behov

Efterspørgsel – egne bidrag..underviserne er generelt interesserede i at modtage inspirationsmateriale fra andre undervisere i form af velbeskrevne undervisningsforløb, mens de i mindre grad er villige til eller føler sig kvalificerede til selv at levere indhold til EMU. Underviserne efterspørger nær-professionelt undervisningsmateriale, som i det store og hele er grydeklart til brug – indhold som de vel at mærke forventer at kunne hente uden omkostninger. Der er således en problematisk efterspørgsel efter brugergenereret indhold, som kun de færreste brugere ønsker at bidrage til. Denne problemstilling er ikke ukendt i skoleverdenen og opleves ud over på EMU også på Materialeplatformen, på Fagenes Infoguide og på andre lignende tjenester.

Forlagene Forlagene spiller en vigtig rolle i EMUs udvikling og har gjort det fra portalens start. Fra mange sider i undersøgelsen har evaluator fået det klare billede, at samspillet mellem EMU og forlagene og deres forening er en balancegang. … Det virker imidlertid som om, samarbejdet fungerer ganske udmærket, og der er en god dialog mellem EMU (UNIC) og Forlæggerforeningen, og også direkte mellem EMU og nogle af forlagene. Disse indgår også som producenter af forskellige delsites på EMU. Der linkes fra EMU til forlagenes materialer, og alt indgår i Materialeplatformen, som forlagene selv er med til at vedligeholde.