Centrale initiativer vedr. stofbrugernes helbred Sundhedsministeriet by proxy.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Inddrag nu Kick-off møde
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Fakta  Ca børn vokser op med en forældre, der har været indlagt på sygehus med en alkoholrelateret lidelse.  En undersøgelse af alkoholbehandlingsklientellet.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Reform af førtidspension og fleksjob
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
KØBENHAVNS KOMMUNE SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Præsentation af tilsynskoncept.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Projekt Socialsygeplejerske
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Netværk af forebyggende sygehuse
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
”Vigtige værktøjer i kronikerbehandlingen - Lægemidler”
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Debatmøde Århus, 20. februar 2006 Thomas Krag Mobility Advice Cykeltrafik – økonomi og baggrund.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Finanslovforslaget for august Finanslovforslaget for 2004 Rammerne for økonomien, konjunktursituationen og indsatsen mod ledigheden Nye.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
DEN LÆGELIGE BEHANDLING AF STOFMISBRUG
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode” Rasmus Højbjerg Jacobsen CEBR Copenhagen Business School.
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
Den lange forhistorie. Fra aftale til nye love Boligaftalen mellem V + C + DF + RV ”Den almene boligsektors fremtid” 2006 Boligaftale
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
Indsatsen mod æresrelaterede konflikter i Danmark
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Regionalpolitisk redegørelse 2010 TITEL DIAS Indsæt alternativt baggrundsbillede ved at højreklikke  Baggrund  Klik drop down menu  Effekter.
LÆGEORDINERET HEROIN Kolle Kolle -19. januar 2010
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
Lokale grønne partnerskaber
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
MTHSU d. 16. November 2006 Puljer i budget 2007: –Overførsler (mellem årene) –Puljer i det hele taget.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Status og udsigter for den lægelige behandling Dansk Selskab for Addiktiv Medicins konference om strukturreformen 31. Marts 2004 Thomas Fuglsang.
KL´s visioner for kroniske patienter
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Behandling for stofmisbrug i Perioden Amterne får ansvar for visitation og behandling 1998 Lov om social service 2002 Grundtakstmodellen.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Indikation for heroinbehandling
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Vurdering af kommunernes implementeringen af ”National handlingsplan til forebyggelse af hepatitis C blandt stofmisbrugere” Afdelingslæge, Ph d Jan Fouchard.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Social Farming Dagens program / citat NUZO
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Økologisk investeringsstøtte og LAG
OK18 Det kommunale og regionale forlig
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Præsentationens transcript:

Centrale initiativer vedr. stofbrugernes helbred Sundhedsministeriet by proxy

Satspuljeaftaler på narkotikaområdet •Regeringen og satspuljeinitiativerne har i efteråret 2003 og efteråret 2005 indgået aftaler om udmøntning af henholdsvis satspuljen for 2004 og satspuljen for 2006 på narkotikaområdet. Formålet med aftalerne har været at tage en række væsentlige initiativer med det sigte at intensivere indsatsen mod narkotikamisbruget. Regeringen og satspuljepartierne har en fælles ambition om med initiativerne i endnu højere grad at begrænse stofmisbruget og de alvorlige skader, som misbruget påfører stofmisbrugerne selv, deres nærmeste og det omgivende samfund.

Satspuljeaftaler på narkotikaområdet II •Til gennemførelse af initiativerne i den omhandlede satspuljeaftale for 2004 blev der afsat i alt 145 mio. kr. over årene Til gennemførelse af initiativerne i aftalen for 2006 blev der afsat 248,4 mio. kr. over årene Som det fremgår af gennemgangen nedenfor, er der for en række af initiativerne aftalt permanent satspuljefinansiering, dvs. finansiering for tiden efter henholdsvis 2007 og 2009.

Satspuljeinitiativer med direkte betydning for stofmisbrugernes helbred •De initiativer, der med satspuljeaftalerne for 2004 og 2006 er taget på narkotikaområdet, har – bortset fra forebyggelsesinitiativet ”Narkoen ud af byen” – alle betydning for stofmisbrugernes helbred i den forstand, at også initiativer, der tager sigte på udvidelse af behandlingsindsatsen, vil have gavnlig virkning på helbredstilstanden hos de stofmisbrugere, der kommer i behandling. I det følgende gennemgås imidlertid alene de initiativer, der mere direkte tager sigte på forbedring af stofmisbrugernes heldbred.

Begrænsning af hepatitis-smitte blandt stofmisbrugere •Med satspuljeaftalen for 2004 blev det aftalt at indføre en ordning med tidlig og gratis vaccination mod både hepatitis A og B samt en ordning med gratis vaccination af pårørende til stofmisbrugere mod hepatitis B. Der blev afsat 3,4 mio. kr. i 2004 og 0,3 mio. kr. i hvert af årene – i alt 4,3 mio. kr. – til initiativet. Der blev aftalt permanent satspuljefinansiering.

Vandampuller i sprøjtesæt •Med satspuljeaftalen for 2004 blev det aftalt at indføre en ordning med indlæggelse af ampuller med rent vand i de værktøjssæt med sprøjter og kanyler, der uddeles og sælges af amterne. Der blev i hvert af årene afsat 1 mio. kr. – i alt 4 mio. kr. – til initiativet. Der blev aftalt permanent satspuljefinansiering.

Kvalitetsvurdering af metadonbehandlingen •Med satspuljeaftalen for 2004 blev det aftalt at iværksætte og gennemføre en kvalitetsvurdering af metadonbehandlingen som grundlag for fremtidig kvalitetssikring og -udvikling på linje med indsatsen herfor i det øvrige sundhedsvæsen. Der blev afsat 3 mio. kr. til det i Sundhedsstyrelsen forankrede projekt, som skal munde ud i en faglig vejledning for den lægelige behandling af stofmisbrug.

Indførelse af et målrettet sundhedsfagligt tilbud til de hårdest belastede stofmisbrugere •2.4. Indførelse af et målrettet sundhedsfagligt tilbud til de hårdest belastede stofmisbrugere •Med satspuljeaftalen for 2006 blev det aftalt at oprette en pulje, hvorfra relevante større kommuner kan søge om støtte til dækning af ½ af udgifterne til indførelse af et målrettet sundhedsfagligt tilbud til de hårdest belastede stofmisbrugere svarende til det tilbud, som man har haft gode erfaringer med i Københavns Kommune. Der blev afsat 4,6 mio. kr. i 2006 og 7,8 mio. kr. i hvert af årene – i alt 28 mio. kr. – til initiativet.

Indførelse af metadoninjektion som behandlingsmulighed •Med satspuljeaftalen for 2006 blev det aftalt at indføre metadoninjektion som behandlingsmulighed for personer med et massivt intravenøst misbrug og med aktuelle eller truende helbredsmæssige skader trods adækvat sædvanlig behandling, hvor metadonen indtages gennem munden. Der blev afsat 5 mio. kr. i hvert af årene – i alt 20 mio. kr. – til initiativet. Der blev aftalt permanent satspuljefinansiering.

Øget indsats rettet specielt mod hepatitis C blandt stofmisbrugere •Med satspuljeaftalen for 2006 blev det aftalt at øge indsatsen rettet specielt mod hepatitis C blandt stofmisbrugere på landsplan. Der blev afsat 6 mio. kr. i 2006 og 12 mio. kr. i hvert af årene – i alt 42 mio. kr. – til initiativet, der vil udmønte sig i en handlingsplan fra Sundhedsstyrelsen med særlige forebyggelsesmæssige initiativer og med specielle retningslinier for undersøgelse og behandling. Der blev aftalt permanent satspuljefinansiering.

Udvidet tilbud om gratis vaccination mod hepatitis B •Med satspuljeaftalen for 2006 blev det aftalt at styrke risikostrategien ved endnu mere systematisk at teste, vaccinere, informere og beskytte udsatte grupper og personer mod hepatitis B. Der blev afsat 3,5 mio. kr. i hvert af årene – i alt 14 mio. kr. – til initiativet. Der blev aftalt permanent satspuljefinansiering.

Vesterbro-pulje •Med satspuljeaftalen for 2006 blev det for at understøtte nærmiljøets muligheder for at medvirke til imødegåelsen af narkotikaproblemerne på Vesterbro i København aftalt at oprette en pulje, hvorfra foreninger mv. kan søge om støtte til dækning af udgifter til udvikling og gennemførelse af lokalt forankrede initiativer, der tager sigte på i bred forstand at forbedre forholdene for stofmisbrugerne og afhjælpe de problemer, som narkotikamiljøet påfører bydelen. Der blev afsat 3,4 mio. kr. i 2006 og 2,2 mio. kr. i hvert af årene til initiativet.