Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
Værdigrundlaget i Greve
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
Ledelse og menneskesyn
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Administrative pejlemærker i BUF
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Fælles forældremøde Thurø
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Tillid Temadag for AMIR
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Mad, Måltider og Pædagogik
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Velkommen til MED-uddannelsen
Folkeskolereform 2014.
Kodeks for offentlig topledelse
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Visionen og personalets tarv Konkrete bud fra en TR.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Lederkonferencen 9. juni 2010
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Velkommen til MED- uddannelsen del 3. Præsentation af underviser og deltagere.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
MED- systemet er dit – brug det!
Indre By / Østerbro LokalMED
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Overordnede bestemmelser
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Centralforeningen for Stampersonel
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Hospitalsenheden VEST
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Dagens program 8.30-9.00 Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad gør vi nu? 12.00 Afslutning

MED-aftalen kort fortalt MED-aftalen er en ambitiøs aftale: Forudsætter, at vi har en stærk, tydelig og professionel ledelse Forudsætter medarbejderskab – medansvar Demokratifremmende Forbedre og styrke arbejdsmiljøet Effektiviserer så der bliver plads til øget faglighed Bygger på en tillidsdagsordnen

Tillidsdagsorden i BUF Tillidsdagsorden er et paradigmeskifte og en kulturændring, der tager tid Tillidsdagorden: 1. styring 2. Lederskab - medarbejderskab. Tillidsdagsorden via MED og i hele organisationen som faglig kvalitetsudvikling Vi fremmer en professionel uenighedskultur, som middel til dynamisk udvikling

Vision MED-organisationen skal bidrage til at gøre Børne- og Ungdomsforvaltningen til en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, der er præget af effektivitet, samarbejde og stadig udvikling, og hvor medarbejdernes trivsel er i højsædet. Fokus på faglighed MED-organisationen skal være præget af åbne og gennemsigtige beslutningsprocesser i et dynamisk og konstruktivt samarbejde. MED-organisationen skal være med til at skabe en forbilledlig samarbejdskultur i hele organisationen. En samarbejdskultur, der er præget af demokrati og en høj grad af medindflydelse, medbestemmelse og medansvar hos alle ledere og medarbejdere. Kræver klare roller og stærk ledelse

Mission Aftalen skal: skabe grundlag for fortsat udvikling af samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere styrke rammerne for demokratisk involvering på alle niveauer Aftalen skal sikre, at alle medarbejdere – enten direkte eller gennem en medarbejderrepræsentant (TR, AMR) – har mulighed for at få: Medindflydelse Medbestemmelse Medansvar - for egne arbejdsforhold, på rammerne for arbejdet, arbejdets tilrettelæggelse og sammenhængen mellem ressourcer og arbejdsmængde.

Medindflydelse, medbestemmelse og medansvar Medindflydelse indebærer, at der er åbne drøftelser mellem ledelse og medarbejderrepræsentanter, inden ledelsen træffer beslutninger. Medbestemmelse defineres overordnet set som en fælles beslutning, truffet på grundlag af samarbejde mellem ledere og medarbejdere. Medansvar indebærer den fælles forpligtelse til at formidle, skabe forståelse for, overholde og arbejde for de fælles beslutninger.

MED- og arbejdsmiljøorganisationsplan Områderne har et særligt ansvar for at binde MED-organisationen sammen, når der ikke længere er udvalg i Områderne

HovedMED På ledersiden: 10 lederrepræsentanter - heraf mindst 3 arbejdsmiljøledere. Mindst én arbejdsmiljøleder er repræsentant fra det selvejende område. På medarbejdersiden: 15 repræsentanter – heraf mindst 3 arbejdsmiljørepræsentanter. Mindst én arbejdsmiljørepræsentant er repræsentant fra det selvejende område.

LokalMED På ledersiden: Maksimalt 3 lederrepræsentanter. For klynger med 1 – 3 enheder maksimalt 2 ledelsesrepræsentanter. På medarbejdersiden: Der vælges 4 medarbejderrepræsentanter heraf mindst 1 arbejdsmiljørepræsentant. For klynger med 1 – 3 enheder vælges 3 medarbejderrepræsentanter heraf mindst 1 arbejdsmiljørepræsentant. Der kan udvides på medarbejdersiden på bekostning af ledersiden.

Trio På hver enkelt arbejdsplads etableres en Trio bestående af daglig leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant. Trioens opgave er at udføre ”MED-udvalgslignende” samarbejde med henblik på at sikre, at medarbejderne bliver medinddraget og får medindflydelse, medbestemmelse og medansvar i forbindelse med fastlæggelse af retningslinjer for arbejds-, samarbejds-, personale og arbejdsmiljøforhold.

Hvad betyder MED reelt? Vi vil fremme: Sammenhængskraften i BUF Historier fra organisationen skal nå politikere & praktikere, ledere og medarbejdere og de mange faggrupper. Professionel uenighed i konstruktive og dynamiske fora Helhedsorientering Tillid, ansvarlighed og trivsel

Forandringen: Klynger I er er godt i gang med implementeringen af MED, da de har arbejdet med TRIOen siden etableringen af klynger. Trio og MED har en særlig opgave i arbejdet med for højt sygefravær Læring fra pionerprojektet skal implementeres MED skal inddrages i arbejdet med pejlemærker, fordi styrkelse af den faglige udvikling er en strategisk vigtig opgave MED-aftalen er kernen i forhold til at udfolde den nye måde at lede på, og der etableres MED-udvalg, der involverer og medinddrager. Det betyder, at der skal ses nærmere på møde- og beslutningsstrukturer i den enkelte enhed, så det bliver klart hvilke diskussioner, der hører hjemme hvor.

Arbejdet i TRIO - Spørgsmål

Arbejdet i TRIO - Spørgsmål Ledere, TR og AMR hver for sig Hvor er I nået til? Hvad har været svært? Erfaringsudveksling