’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Refleksion i kommunikationen
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Åbent bord Den Kreative Platform
Struktur: ”Quiz og byt”
Når lærere samarbejder med forældre
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Faglig læsning 7. – 9. kl. Work-shops.
Strukturer velegnet til…
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
Dansk på SOSU-STV Metoder og indhold.
Bytte   PowerPoint  .
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Darum skole 4. november 2013.
VW: Cooperative Learning (CL) - Introduktion, inspiration, erfaringer, videndeling HRS – tirsdag/torsdag, uge 1, 2011 PROGRAM Velkomst, VW, program Kort.
Erhvervsfaglige kompetencer
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
”Hvordan kunne vi også arbejde med teksterne?”
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Projektlederens rolle(r)
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Videreudvikling af ide 2&2
Relationer – børn og voksne
Karl Henrik Flyums model
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Grupper – hvordan gøres det?
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Relationer – Omgangstone
Cooperative Learning Workshop 4
Cooperativ learning - også kaldet CL
Problemer eller udfordringer.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Refleksioner og opsamling ift. i går
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Modul 4D Videreudvikling af idé I grupper. Idé-udvikling i grupper.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Modul 4A Ideudvikling 2&2 alene med en bunke blandede stimulikort (Spillet)
HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.
Øvelse 1: First Impressions
Program: Præsentation af teorien og praktiske øvelser CL på Ejby skole Spørgsmål og dialog Cooperative Learning.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Cooperative Learning in English Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
FORRETNINGSPLAN.
Opsamling fra i går Opsamlingen kommer til at foregå ved hjælp af metoden : Ekspertgrupper Ekspertgrupper er en af mange undervisningsmetoder, som.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Sauntehus Cooperative Learning.
Huskesedler repetition af virologi
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
For eller imod tobak? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
For eller imod tobak? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentationens transcript:

’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan Cooperative learning ’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan

Tænkningen bag cooperative learning Socialkonstruktionistisk tankegang Bekymring over at ’vi’ taber mange elever Bekymring over at nogle elever ikke udfordres nok Læring er noget eleverne gør (aktivitet), ikke noget lærerne gør ved eleverne (ikke nyt i DK) Det nye ligger i den systematik der anvendes for at realisere aktivitet for den enkelte elev

Det fysiske læringsmiljø

Heterogene teams Svag Middel Middel Stærk

SPIL-principperne Samtidig interaktion, der sikrer, at flest mulige elever deltager aktivt samtidig (25-50% taletid) Positiv indbyrdes afhængighed, der sikrer, at eleverne hjælper hinanden (alle har fordel af at de andre klarer sig godt) Individuel ansvarlighed, der sikrer, at alle tager fagligt ansvar for arbejdet (redegøre for egen læring) Lige deltagelse, der sikrer, at alle får plads til at udfolde sig. (sikres via strukturerne)

Strukturer Interaktionsmønstre, der foregår mellem eleverne i teams (4) eller par (2) En række trin der definerer hvordan eleven går i dialog med andre og med stoffet Strukturer har navne og er målrettet 6 læreproces domæner: Teambuilding Classbuilding Viden og færdigheder Tænkefærdigheder Kommunikative færdigheder Videndeling

Strukturerne Besøg en vismand Bordet rundt Chef og sekretær Dobbeltcirkler Duetlæsning Ekspert puslespil En for alle Fang en makker Find min regel Flashcard-spil Flipover stafet Giv en – få en Hjørner Huskesedler Karrusel-feedback Lyt-tegn-skriv Mix og match Mix-par-svar Møde på midten Ordet rundt Par på tid Par-sammenligning Par-tjek Partnere Ping-pong-par Quiz og byt Rejse for én Resumé-pas Rolle-brainstorming Rollelæsning Samtidig skrivetur Sorteringsspil Stå og del Svar-bazar Team-erklæring Team-interview Team-ordspin Team-par-solo Team-rokade Tre til te Tre-trins-interview Tænk-par-del Vælg fra viften Værdi-linje

Eksempel: Huskesedler Eksempel: Huskesedler (teambuilding, viden og færdigheder, videndeling, kommunikative og sociale færdigheder) Et antal sedler med stofområder/begreber der skal repeteres, udleveres eller fabrikeres af eleverne selv Sedlerne placeres synligt midt på bordet og team- medlemmerne skriver deres initialer på dem, de kan forklare Sedler med alle 4 initialer lægges i ’det-kan-vi’-bunken Fra de tilbageværende sedler vælger team-medlem 1 en seddel han/hun ikke kan forklare De team-medlemmer der har signeret sedlen, forklarer, hvad de ved om stofområdet/begrebet Når alle har forstået det, skriver de sidste deres initialer på sedlen og den lægges i ’det-kan-vi’-bunken. Team-medlem 2 vælger en ny seddel, osv. Der fortsættes til alle stofområder/begreber er forklaret

Eksempel: Bordet rundt Eksempel: Bordet rundt (teambuilding, viden og færdigheder, tænkefærdigheder, kommunikative og sociale færdigheder) Læreren stiller en opgave som har mange svar Team-medlemmerne skriver efter tur et svar på et ark og giver pen og ark videre til den næste (F.eks. efter et forløb i programmering/ markeds-føring/xxx får eleverne 5 minutter, hvor de efter tur skriver vigtige begreber eller anden viden, de husker fra forløbet)

Eksempel: Dobbeltcirkler Eksempel: Dobbeltcirkler (classbuilding, viden og færdigheder,tænkefærdigheder, videndeling, kommunikative og sociale færdigheder) Halvdelen af eleverne former en cirkel og vender ryggen imod cirklens centrum. Den anden halvdel af eleverne danner en cirkel udenom således at hver elev stiller sig ansigt til ansigt med en fra indercirklen Læreren stiller et spørgsmål Partnerne diskuterer i den aftalte tid Partnerne takker for snakken, og ydercirklen rykker en person til højre Læreren stiller et nyt spørgsmål og eleverne diskuterer med deres nye partnere (F.eks. Som optakt til et projektarbejde diskuterer eleverne deres erfaringer fra tidligere arbejder eller gode råd til det næste på grundlag af spørgsmål som: Hvad er vigtigt at være opmærksom på ifm rapportskrivningen?, Hvordan får man det optimale ud af en projektdagbog?, osv.

Og meget mere Undervisningsdifferentiering, inklusion og rummelighed Forelæsninger og stop-strukturer CL og projektarbejde Kollegialt samarbejde og arbejdsklima Skoleudvikling

Links www.cooperativelearning.dk http://www.kaganonline.com/