Portfolio -hvordan man arbejder med portfolio i billedkunstundervisningen og til eksamen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Advertisements

Portfolioeksamen Studieområde 2
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Undervisning i ”Relation”
Præsentation af materialer på personalemøde
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Peder Ohrt Projektnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
Peder Ohrt Fagligt netværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Peder Ohrt Uddannelsesnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion,
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Portfolio Hvad er portfolio? Hvilke typer findes der?
Fornavn Efternavn, Titel Evt. Arrangementsnavn Det rullende universitet A A R H U S U N I V E R S I T E T Kommunikationsafdelingen Line Holdt Rude, phd.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
IT i undervisningen.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
DIEB-DEB13.1 Lektion 13: Øvelse Oversigt: Instruktion.
Portfolio opgaven 2kok1122.
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Innovation i AT/SO.
Fysik B : Omfang 5/8 timer pr. uge 5/8 timer pr. uge Gennemgang af stof, demonstrationsforsøg, journaløvelser, rapportøvelser, EDB Gennemgang.
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
Professionsuddannelser og læremidler
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
Billeder.
Stilladsering af det skriftlige arbejde i samfundsfag
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Mundtlig matematik eksamen
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Digital eksamen, Health Vinter Hvordan Der udleveres en iPad til hver studerende Der kan logges på systemet 10 min. Før eksamen starter Når.
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
DIEB-DEB3.1 Lektion 3: Øvelse 2 Oversigt: Instruktion.
23. juni 2015 Det Semantiske Web Mads Carlsen. 23. juni 2015 Problemer med det nuværende Internet Ingen semantiske specifikationer. Søgning giver mange.
Eksamensorientering 2015 Eksamensorientering.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Marianne Georgsen E-learning lab, Institut for Kommunikation Aalborg Universitet Adjunkt i IKT og læring Humanistisk informatik og humanstisk datalogi.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Hvad er portfolio? Et pædagogisk redskab, der bygger på et mappeprincip, og hvis formål er at øge elevens bevidsthed om og ansvar for egen læring. Målet.
Formativ evaluering Workshop Kort repetition  Formativ evaluering  den lærende skal have indsigt i sin egen læreproces  Formativ evaluering.
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
Vælg skabelon/template
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Portfolio IT B.
SSO - Større skriftlig opgave
Webinar om evaluering af elevudbytte
Præsentationsportfolio
Hvad er portefolie? Betyder at tage med sig
Hvorfor dansk på GF1?.
Præsentations-portfolio
Projekt: Koncept til formidling
Tilstedeværelsesundervisning
Digital dannelse - Digital Genial
Præsentationens transcript:

portfolio -hvordan man arbejder med portfolio i billedkunstundervisningen og til eksamen

Hvad er en portfolio? Som udgangspunkt en tom beholder Bliver til en samling af arbejdet i billedkunstundervisningen hele året

Hvad skal portfolioen bruges til? Til at dokumentere arbejdet i løbet af året Til at vise udviklingen i arbejdet Danner grundlag for evaluering med læreren Bruges som materiale til eksamen

Hvad skal i en portfolio? Læreren sørger for: Lektier Billedmateriale Forløbsplaner Målbeskrivelser Opgaver og øvelser Evalueringsskemaer Feedback Eleven står for: Noter og idéer Research til projekter Procesbeskrivelser Overvejelser Skitser Færdige opgaver Digitale billeder Personlige links Præsentationsmateriale Selvevalueringer Andet materiale

Portfolio niveauer: Privat arbejdsportfolio ALT i relation til faget samles her, altså også lektier og noter osv. Vurderings-/evalueringsportfolio Elevens praktiske og skriftlige arbejder, både færdige og skitser/idéer og procesbeskrivelser, som kan danne grundlag for kommunikation med læreren om faglig udvikling Eksamensportfolio Redigeret udgave af portfolioen, som skal bruges til eksamen… mere om det senere

Portfolioens form: Ringbind med faneblade Elektronisk mappe på skolens intranet Papirmappe i skufferne til større arbejder I slutningen af året brændes al elektronisk information på en CD-rom og portfolioen hjembringes til eksamenslæsning

Portfolioens formål: For eleven: Bruges til eksamen Bruges til evalueringssamtaler med læreren Bruges til karaktervurdering af læreren For eleven: Giver eleven mere indflydelse på eksamenssituationen Skaber mere selvstændighed Giver eleven mere kontrol over egen læreproces Viser også elevens arbejdsproces Skaber mere ansvarlighed Skaber større refleksion Giver mere gennemsigtighed i bedømmelsesprocessen