Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Advertisements

N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.
Elevtrivselsundersøgelsen 2011 Egå Gymnasium Svarprocent: 95% (745 besvarelser ud af 784 mulige)
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Temadag om undervisningsmiljø
Sammenhængs-kraft som DYNAMO i klasserummet
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Velkommen til 10.A Gentofte 10. klassecenter
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
KOMpetenceMål i PraksIS
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
CSI i forsvaret.
EUX AUGUST 2012 VELKOMMEN!. LÆRER: MILLIE NYMARK Underviser bl.a. i engelsk, informationsteknologi, dansk, planlægning, læring, kommunikation & samarbejde.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Hold Fast Oplæg ved UUO-møde om De gymnasiale uddannelser Christian Alnor rektor ved Middelfart Gymnasium og HF.
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Lærermiddelkultur(er)?
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Forældremøde 7. klasse.
Fem lærere på mentorkursus
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Sunds skole Evaluering
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Velkommen. Dagens Program Velkomst og præsentation Gennemgang af Værktøjskassen Pause med kaffe og kage Erfaringer med Værktøjskassen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
PI-modellen: fra Projektidé til Innovation
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dokumenter Lærer Projektoverblik Lærerplanlægning Eksempler og refleksioner Lærerressourcer Vurdering og standarder.
LÆRING, DER SES!.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Evaluering på EGY Disposition: - Fra evalueringsplan til evalueringsstrategi - konkrete evalueringer og ”værktøj” - perspektivering ”Man kan ikke måle.
Fem lærere på mentorkursus
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Det frie Gymnasium.
Åbent hus Skolens navn Dato.
GUIDE TIL EN KLASSES AFLEVERINGER
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Årsplan skolesundhedsplejen 2015,
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Princip for kontaktforældre
GUIDE TIL EN KLASSES AFLEVERINGER
Princip om skolefrihed Godkendt d
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Jytte Hansen UCSyddanmark

Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen som ét læringsfællesskab. Effektmål: 90 pct. af eleverne i de berørte klasser oplever et godt socialt fællesskab. 75 pct. har en fraværsprocent under 10 pct.. 85 pct. oplever undervisningen som inspirerende. 95 pct. af lærerne er klædt på til at skabe et socialt fællesskab, der inkluderer alle. 95 pct. oplever at være i besiddelse af de rette kompetencer og værktøjer til at gennemføre undervisningen som ønsket. Projektet berører 46 undervisere, 12 ledere og elever i Region Syddanmark. Undersøgelsen gennemføres i skoleåret: August 2011 – Juni 2012

Før-måling (starten af skoleåret)  Et pilotprojekt i foråret 2011 (forarbejde til udarbejdelse af spørgeskema)  Spørgeskema til eleverne (skal følge samme spor som effektmålingen – dvs. samme spørgsmål, så man kan se udviklingen).  Spørgeskema til lærerne (skal følge samme spor som effektmålingen – dvs. samme spørgsmål, så man kan se udviklingen).  Nøgletal – fravær, frafald, karakterer… (hvis det ikke er muligt at anskaffe tallene, så indføres spørgsmål omkring fravær og karakterer i spørgeskemaet til eleverne)

Effektmåling (sidst på skoleåret – i starten af maj)  Spørgeskema til de involverede lærere: Har lærerne brugt værktøjerne i løbet af skoleåret, hvordan synes de i givet fald, det har fungeret? Har de følt sig klædt på til at skabe et socialt fællesskab? Hvordan kan det eventuelt videreudvikles (kommentar-boks)? Spørgsmål vedr. værktøjskassen med de 30 konkrete værktøjer til fremme af en relationsskabende og inkluderende undervisning.  Spørgeskema til eleverne (oplevet fællesskab, forskellige typer fællesskab, vurdering af undervisning, vurdering af egen læring)  Nøgletal – fravær, frafald, karakterer… (hvis det ikke er muligt at anskaffe tallene, så indføres spørgsmål omkring fravær og karakterer i spørgeskemaet til eleverne)

SMTTE- modellen