Tværgående indsats for unge årige

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Advertisements

17½ års samarbejde i Aarhus
Amalie Ørum Etablering af en ungevejledning på Hovedbiblioteket.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Uddannelsesparathed i Skive Kommune
Roskilde Produktionsskole
Unge-indsatsen i Skive
Formål at give udsatte unge uddannelse og kompetencer, samt netværk unge i projektperiode Fokus på at metodeudvikle ungdomsuddannelsernes parathed.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
”Vi når målet – men hvordan?”
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Forældremøde 7. klasse.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Center for Job- og Erhvervsservice - få det bedste frem.
Uddannelsesafklarende samtaler
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Den koordinerede ungeindsats
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Hvordan arbejder jobcentrene med afklaring af arbejdsevnen/arbejdsprøvning? Jobcenter Roskilde Birthe Haastrup Anette Perós.
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Rehabiliteringsteam Organisation og erfaringer ”Den gode indstilling”
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Tværgående samarbejde –
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Implementering af ungepakken
Præsentationens transcript:

Tværgående indsats for unge 15-17-årige i Solrød Kommune (Ungepakke 2)

Formål med Solrød Kommunes tværgående ungeindsats At sikre en sammenhængende og helhedsorienteret indsats for målgruppen, herunder at sikre implementeringen af Ungepakke 2 i Solrød Kommune.

Målgruppe for Solrød Kommunes tværgående ungeindsats Den primære målgruppe for det tværgående ungesamarbejde er unge 15-17-årige, som ikke har kunnet profitere af hidtidige skole- og uddannelsestilbud. Der er her tale om: Alle ikke-uddannelsesparate unge Unge, som er droppet ud af uddannelsessystemet, og hvor en hurtig tilbagevenden ikke anses for realistisk eller hensigtsmæssig Unge, som er i risiko for at droppe ud af uddannelsessystemet Undervisningspligtige unge er i princippet ikke omfattet af samarbejdet

Styregruppe Styregruppen har til opgave at fastsætte de overordnede rammer for den tværgående ungeindsats, sikre etablering af relevante tilbud til målgruppen samt foretage en løbende evaluering af samarbejdet: Medlemmer af styregruppen fra Job- og SocialCenteret (formand) Ungdomsskolen Børn- og Unge Rådgivningen Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU)

Ungeteam Ungeteamet er et tværfagligt visitationsteam, som har til opgave at drøfte konkrete sager med henblik på at lægge en plan for den enkelte unge, herunder drøfte, hvilken aktivitet den unge skal visiteres til. Ungeteamet mødes 2 timer hver anden uge.

Ungeteam Medlemmer af ungeteamet: Ungekonsulent, Job- og SocialCenteret (formand) Virksomhedskonsulent, Job- og SocialCenteret Misbrugskonsulent, Job- og SocialCenteret Projektmedarbejder, Ungdomsskolen/Ungebasen SSP-konsulent Sagsbehandler, Børn og Unge Rådgivningen 3 vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU)

Visitation af unge/ungeteamet Ungeteamet kan f.eks. visitere den unge til Ungebasen Andre afklaringsforløb Virksomhedspraktik/fritidsjob Produktionsskolen …

Mentorer Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats giver nu mulighed for mentorer til 15-17-årige, som gives tilbud gennem Jobcenteret: ”Med henblik på at fremme, at personer kan opnå eller fastholde aktiviteter, tilbud, ansættelse i fleksjob eller i ordinær ansættelse, kan der ydes støtte til en mentorfunktion.” (Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats §78) Det vil også sige, at en 15-17-årig kan have både en kontaktperson i Børn og Unge Rådgivningen og en mentor – der kan her være tale om én person med to funktioner.

Forventede resultater Reduktion i antallet af unge uden uddannelse og job Reduktion i tilgangen af unge til kontanthjælp