Hvad kan jobcentrene tilbyde?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Midtjyske virksomheder om behovet for arbejdskraft Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Beskæftigelsesregion
Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
LinkedIn Intro.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Sammenhængende beskæftigelsesindsats FOKUS Gå-hjem-møde, mandag den 7. marts 2005.
Magistrenes Arbejdsløshedskasse
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Uddannelsesafklarende samtaler
Personlig jobformidler
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lemvig Kommune Mogens Jensen, Kontorchef Beskæftigelsesregion Midtjylland 6. marts 2013.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Beskæftigelsespolitikkens synsvinkel
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
Arbejdsmarkedschef Michael Petterson Vejle Kommune Flygtninge i arbejde.
Erfaringer om, hvad der virker i indsatsen mod langtidsledighed Jobcenter Roskilde, Anne Haarløv, April 2013.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
1 Jobcenter København – Hva’ kan jeg bruge dem til…? Jobcenter Københavns Arbejdsmarkedscenter Virksomhedsservice.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
VIRKSOMHEDSBEREDSKAB MIDT- VESTSJÆLLAND CASE VIRKSOMHEDSKONSULENT JANNIE JAKOBSEN JOBCENTER GREVE.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
Case: Toms Gruppen Jobrotation - en succes på Toms "Hos Toms har vi gennemført en større uddannelsesaktivitet for produktionsmedarbejdere med god støtte.
Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
PKU-kurser med jobtræningsforløb
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Kommunale Praktik- og løntilskudsstillinger i Skanderborg Kommune 2014
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Fælles teamledernetværk
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Virksomhedspulje til bedre match
Når jobsamtale ikke bare er en samtale!!!!
Præsentationens transcript:

Hvad kan jobcentrene tilbyde? Jens Folman, Jobcenter Kalundborg

Hvad kan jobcentrene tilbyde virksomhederne? Udgangspunkt i Jobcenter Kalundborg, men Jobcentrene tilbyder (stort set) det samme Der kan være forskelle i forhold til hvordan virksomhedsindsatsen er organiseret Men ’grundpakken’ er den samme, og alle jobcentrene her ønsker at give en service der er tilpasset den enkelte virksomheds behov Alle jobcentrene her ønsker at samarbejde på tværs af kommunegrænserne om opgaven Endelig vil alle gerne levere en kundeorienteret og ubureaukratisk service til jer

En professionel virksomhedservice Udgangspunktet for vores indsats: Viden om arbejdsmarkedet og viden om virksomhedernes behov, bl.a. Analyser fra beskæftigelsesregionen Oplysninger fra vores samarbejdsvirksomheder Oplysninger fra vores samarbejdspartnere, fx erhvervsrådene i vores kommuner Målrettede analyser, fx Mploy undersøgelse

Analyserapport fra Mploy Undersøgelse blandt 2500 virksomheder i 10 kommuner, 241 i Kalundborg Jobcentret samarbejder med en stor andel af virksomheder i lokalområdet – ca. halvdelen af virksomhederne har gjort brug af jobcentret inden for det seneste år Samtidig viser undersøgelsen, at der er et stort potentiale for at udvide samarbejdet Virksomheder er interesserede i service fra jobcentret vedr. rekruttering Stor andel af virksomheder ser jobcentret som en vigtig samarbejdspartner

Hvad ønsker virksomhederne? 10% 27% 22% 41% Differentierede strategier for virksomhedsindsatsen

Strategi for virksomhedsindsatsen Pointen er At virksomhederne har forskellige behov, og derfor skal jobcentrene kunne levere en forskellig service i forhold til det behov den enkelte virksomhed har Og det er også pointen i forhold til dagen i dag Når vi ikke kan levere tjenere og kokke i tilstrækkeligt omfang til jeres branche, så skal vi gøre noget mere…

Hvad gør vi så? Vi finder kandidater til virksomhederne – helt almindelig hjælp til rekruttering Vi opkvalificerer de ledige, så de klar til at arbejde inden for fx hotel- og restaurationsbranchen Vi laver jobrotation – efteruddannelse af medarbejdere som erstattes af vikarer, mens de er på uddannelse Og vi gør det i samarbejdet med andre – i Kalundborg er erhvervsrådet fx en central samarbejdspartner

1. Jobservice – én indgang for virksomheden Kontakt til Jobservice pr. telefon, mail eller via medarbejdere Spørgeguide udfyldes i samarbejde med virksomheden. Aftales den ønskede kontaktform, deadline og evt. opslag på jobnet.dk Virksomheden ansætter / vælger den rette kandidat Forventningsafstemning! Mulige kandidater udsøges Videre forløb aftales med kandidater Besked til virksomheden om antal kandidater

Et eksempel… … en onsdag Jobsamtaler torsdag og fredag Telefonisk kontakt fra en lokal tømrer, der har brug for 2 personer i ordinære job. Nye ansatte på arbejde mandag morgen en i ordinære job en med løntilskud Jobsamtaler torsdag og fredag Kandidater fundet

2. Opkvalificering Her kan vi fx tilbyde opkvalificering på jobbet gennem virksomhedspraktik og løntilskud – I får en ledig ud på jeres virksomhed gratis eller med løntilskud, og I forpligter jer til at give personen træning og oplæring i forhold til jobbet Og vi kan tilbyde vores ledige borgere kurser og uddannelse i forhold til områder, hvor der er mangel på arbejdskraft, fx Hotel- og restaurationsbranchen Voksenlærlingeansættelse kunne være en mulighed

Et eksempel… Virksomhedspraktik 01.08.13 Opfølgningen efter 3 uger viser: - Den unge mand trives godt - Han nyder udendørs arbejde Der er en god kemi, og Arbejdsgiveren er tilfreds med manden Ung mand Uden uddannelse Anlægs- gartner Kalundborgegnens Erhvervsråd og jobcentret informerer sammen arbejdsgiveren om muligheden for løntilskud og på sigt læreplads Bliver ansat med løntilskud i perioden 01.09.13 – 13.10.13 Starter uddannelsen som anlægsgartner pr. 14.10.13 Kommer tilbage til sin læreplads den 28.03.14

3. Jobrotation I finder nogle Vi finder nogle medarbejdere I gerne vil ha’ afsted på uddannelse Vi finder nogle ledige der kan træde ind som vikarer for dem I sender på uddannelse

Hvad gør vi i forhold til jer? Hotel- og restaurationsbranchen er en branche med mangel på kvalificeret arbejdskraft Hvordan skaffer vi jer den arbejdskraft I har brug for? Det er dét vi skal bruge dagen på i dag Hvilke kurser er relevante for jer? Hvis flere jobcentre og flere arbejdsgivere går sammen, så kan uddannelsesinstitutionerne oprette de uddannelsesforløb i efterspørger Apparatet er der…