Skolepraktik temamøde med EL konsulent og LUU

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Mellemtrin EMU.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE En øvelse for livet. REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE 2010.
LUU konference Torsdag den 10 oktober 2013  Hvordan vil PC inddrage LUU i arbejdet omkring kvalitetssikring?  Hvordan vil PC sikre at eleverne når målene.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Hierarki for styringsredskaber
Undervisningsplanlægning
Folkeskole-reformen August 2014.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
EU Socialfondsprojektet
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Kompetanseutvikling av voksenlæreren 1 Nye tanker gjennom erfaringsdeling og gjensidig inspirasjon.
Virksomheder - definition
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
”Åbent praktikcenter i et virksomhedslignende miljø med fokus på samarbejde med lokale virksomheder og Social Enterprise” Ansøger Aarhus Tech Center for.
@ventures, Kompetencecenter for e-læring © Den Virtuelle Miljøskole Michael Lund-Larsen, Centerchef
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Den inkluderende skole
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Elevplankonference september
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Virksomhedskontakten på Teknisk skole i Esbjerg
Elevplankonference september
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
Handel med korn mellem landmænd
at få sund fornuft til sund adfærd….
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kvalitetssikring af skolepraktikken
Virksomhed og iværksættere
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Hvordan motiverer vi de unge?
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
- Tanker fra en underviser
– hvordan får vi de ansatte med?
Workshop 1.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

Skolepraktik temamøde med EL konsulent og LUU

Hidtidige aktiviteter i udviklingen af SKP Den gode skolepraktik Hæfte her Praktikmodeller Mere info her SKP-uddannelsen Mere info her SKP i virksomhedslignende miljøer Her

SKP-instruktør uddannelsen

Fokuspunkter: Instruktørens roller Instruktørens værktøjer Instruktørens udfordringer

EUC-Nord, Erhvervsskolerne Aars, TCAA Trin 2: 3 gange 2 dage MPK – Lindholm brygge – MPK

Kompetencer lærlingen kan opnå i SKP afhænger af tre hovedfaktorer:   Kompetencer lærlingen kan opnå i SKP afhænger af tre hovedfaktorer: Instruktøren Opgaven Rammen

Instruktøren Jobbet er præget af nogle fælles elementer fra de funktioner der er i fagenes uddannelser: svend mester underviser  

  Måden instruktøren udfylder de tre dele af rollen på har betydning for elevens kompetenceudvikling. Det er meget tydeligt at det er den enkelte instruktørs måde at drive ”forretningen” på der er afgørende for succesen.

Opgaven Opgavens læringspotentiale er afgørende for elevens udbytte. Opgaverne skal rumme passende udfordringer til den enkelte elev og samtidig være kompleks nok til at motivere og engagere.  

Rammen Det samme stykke arbejde kan i forskellige rammer få karakter af vidt forskellige opgaver. Det er således ikke muligt at tale om opgaven uden også at se på den sammenhæng den indgår i og hvordan opgaveløsningen organiseres.  

Opgavernes form og organisering - stigende lighed med praksis. Skole   Skole Virksomhed Opgaver på skolen uden kundeforhold Opgaver med skolen som kunde Opgaver på skolen for eksterne kunder Opgaver udenfor skolen med eksterne kunder Opgavernes form og organisering - stigende lighed med praksis.

Opgaver på skolen uden kundeforhold Maksimal lighed med skolen Instruktørens rolle er som underviseren med beskeden mulighed for at udfylde de to andre dele. Der kan ikke skabes en ramme, som ligner fagets organisering i praksis og at det der bliver lavet skal bruges til noget. Der gives derfor ringe mulighed for at udvikle personlige, sociale og samarbejdskompetencer som fordres på arbejdsmarkedet.  

Opgaver med skolen som kunde Skole der ligner praksis maksimalt Instruktørens rolle har karakter af underviserens og giver delvis mulighed for at udfylde de to andre dele. I forhold til praksis mangler en del af produktionsrationalet – at andre end instruktøren stiller kvalitetskrav og kontrollerer, kundeforhold, tidskrav, økonomiske krav.  

Opgaver på skolen med ekstern kunde Maksimal praksis på skolen Instruktørens rolle rummer elementer fra alle de nævnte felter og giver maksimalt råderum for dispositioner, instruktøren styrer det hele selv. Formen rummer mulighed for at arbejde målrettet med elevernes kompetenceudvikling. I forhold til praksis opnås ikke kompetencer i relation til: Markedsbestemte krav til produkt, kundeforhold, tid, økonomi. Arbejdspladsens adfærdskrav, hierarki og socialisering til arbejdsmarkedet.  

Opgaver for eksterne kunder Maksimal praksis Instruktørens rolle rummer elementer fra alle de nævnte felter, instruktøren skal navigere efter de givne muligheder og sikre maksimal læring af produktionen. Eleven lærer det opgaven giver mulighed for og som instruktøren er i stand til at udlede af opgaven. Svagheder: Der er ikke mulighed for supplerende opgaver at regulere med, instruktøren kan ikke have så mange elever og er bundet til én arbejdsplads, der er ikke de samme muligheder for meget svage elever.  

  Knivholt Hovedgård -Et eksempel på SKP

Hent artikel her

Kvalitetspatruljens besøg i efteråret 2011 fremhæver skolepraktik som et område hvor EUC-Nord markerer sig kraftigt og nytænkende. I en artikel på ministeriets hjemmeside sættes fokus på EUC-Nords Skolepraktik herunder Knivholt. Læs artiklen af Pædagogisk konsulent; Lisbeth Mulvad her

Tech Aalborg virksomhed og værksteder Aars - VFU Centertyper: Odense virksomhed Tech Aalborg virksomhed og værksteder Aars - VFU Hvad adskiller VFU med udstationeringer fra virksomhedspraktik og hvorfor ikke kun VFU? Udover gråzonen med underminering af systemet med ordinære praktikpladser er der et problem med manglende deltagelse/optagelse i praksisfællesskabet, eleven er der på lånt tid og bliver ikke en lærling der hører til i virksomheden. Formelt må eleven heller ikke deltage i produktionen og bliver derfor ikke lærling. Risiko for manglende koordinering af læringen. Modellen med rum giver mulighed for koordinering og styring af et mere komplekst system som vi mener er nødvendigt for at kunne håndtere både virksomhedslogikken og skolelogikken