Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
orehoved Havn på falster
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Teststrategi Engrosmodellen
5 IT-didaktiske principper
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
Modul 1 - Processer.
Arkitektur - data.
IT udvalgets evaluering af arbejdet 2010 Med udgangspunkt i kommissoriet Et næsten færdigt udkast Kommentarer udbedes Hvad mangler vi – hvad skal ændres?
Vurdering af sygehusplaner baseret på:
Kortforsyningsseminar 24. marts 2009 Anne Buch-Larsen Kort & Matrikelstyrelsen Mail:
Velkommen til workshoppen Blindgyde eller karrierevej - kundecentret som en integreret del af koncernen Drivsel – drift og trivsel i call centre konference.
Velkommen til temadag om Indholdskanalen. Program: : Indholdskanalens muligheder Baggrunden for Indholdskanalen : Leverandør-præsentationer.
Udviklingstendenser indenfor turismen – globalt og lokalt
Udviklingsplaner Sønderborg
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
Kick Off Broen til bedre sundhed - Parallelsession 2.
Esbjerg Trafik- & Mobilitetsplan
It-ledelse for ikke-it-chefer
IT-Strategi.
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
SEO PÅ AU.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Kommunalreformen VEU som brobygger
Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Microsoft / Multidimensionel marketing til Small Business Fra multidimensionel segmentering til multidimensionel marketing - En analyse af SME markedet.
Biogas og Fjernvarme v/Henrik Andersen – Dansk Fjernvarme.
TAMBOUR.COM 2. SEMESTERPROJEKT UDARBEJDET AF DANNI JENSEN OG DAVID OLSEN.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Potentialevurdering.
Ikke-kommercielleKommercielle Strategi Koncept udvikling Masse medier (TV, annoncer) Web, social Kataloger Analyse Idégenerering Konceptudvikling for fælles.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
07.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Funktioner Oversigt, principper og teknikker Kapitel 7.
En fast Kattegatforbindelse
Organisering. Det er jer Carsten Pedersen Inger Birkebæk Madsen Hanne Laursen (Thorbjørn Sørensen) (Peter Saabye) Anni Berndsen Thorbjørn Sørensen Peter.
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap.
planlægnings- og styringsmodel og afsnit i bogen
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
Transport over Øresund. Indledning Visionen om (syd)Skåne og (øst)Sjælland som en samlet region (’Øresundsregionen’). Massive investeringer i infrastruktur.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
planlægnings- og styringsmodel og afsnit i bogen
Geografisk fleksibilitet ved ansættelsen organisationsaftalen § 8, stk. 3: ”Organisten er desuden forpligtet til at gøre tjeneste ved andre ansættelsesmyndigheder,
Alternativ forside Overskrift Max 1 linje Vi kører bil, når vi kører bil – i kommunen! Samarbejde om Sikker Trafik – workshop 1. oktober 2014/ seniorprojektleder.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
Vækstforum Lovgivningsmæssige rammer for den regionale og lokale erhvervsfremme. Vækstforums møde den 25. marts 2008 v/Bent Mikkelsen.
Grunde til at jeg elsker dig
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Økonomistyring og budgettering
At deltage i projektarbejde
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland _fmdskab_LBR_Ringsted Jobcentrenes samlede placering, resultater i 1. kvartal 2008.
1 Kap. 4, Jordens Tyngdefelt = Torge, 2001, Kap. 3. Tyngdekraftens retning og størrelse g (m/s 2 ) Acceleration Tyngdepotentialet (W): evene til at udføre.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Økonomistyring og budgettering
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Redegørelse for gasforsyningssikkerhed 2016
Repræsentantskabsmøde BS’61
Præsentationens transcript:

Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008 Sikre Rastepladser Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008

Det betragtede område

Analysen Lokal, Regional og Transit Godstyper, -mængder og –værdier Hvorfra og hvorhen Værdi for Chauffør, Vognmand, Speditør og Transportkøber Formålet 1 at vurdere markedsgrundlaget for Sikre Rastepladser i det betragtede område. Formål 2 At vurdere hvilke forretningsmuligheder der er i spil, herunder prisfølsomhed hos brugerne.

Strukturen Hvad er basiskonceptet? Hvad er de mange mulige supplerende funktioner der funktionelt og kommercielt kan tilføjes? Hvad er en logisk struktur i opbygningen? Hvordan sikrer man ekspansionsmulighederne for kapacitet og supplerende funktioner i sit lay-out? Vi forventer at skitsere et koncept for en sikker rasteplads, der er modulariseret, og hvor det er muligt at tilføje supplerende funktioner efterhånden som der er kommerciel basis for dette. Det er væsentligt at sikre en høj grad af fleksibilitet, da udviklingen kan betyde at behov ændres væsentligt.

IT Systemet Hvad er basis funktionaliteten (Booking osv.) Hvilke ”Long List” med yderligere features giver mening og økonomi. Hvad er mulighederne i forhold til at lave en Europæisk overordnet database med oplysninger, eller en struktureret informationsudveksling. Sikkerhedsproblematikken

Placeringen Ud fra de analyser af godsstrømme, arealbehov og andre betragtninger, vil vi pege på hvilke muligheder for lokalisering, der er i det betragtede område. Tæt på motorvejsnet Passende afstand til havne Tilstrækkelig plads, inklusive ekspansionsmuligheder Ingen følsomme naboer Sikkerhed Miljøaspekter Andre forhold

Investering Vi vil udarbejde et priskatalog for etableringen af de første trin af en sikker rasteplads. Dette bliver på overslagsniveau, og bliver i vid udstrækning baseret på enhedspriser og nøgletal. Det vil ikke desto mindre være et væsentligt værktøj i forhold til vurderingen af størrelsesordenen af en given investering i yderligere faciliteter.

Økonomien På basis af ovenstående udarbejdes en skitsemæssig ”Business Case” for en sikker rasteplads. Det vil være ”bedste mands bedste skøn” ud fra det stade vi befinder os på i dag. Følgende elementer vil blive inkluderet: Budget for investering og afskrivning, modulopdelt. Driftsbudget for ”Sikker Rasteplads” modulet og for udvidelser Indtægtsbudget for ”Sikker Rasteplads” modulet og for udvidelser Estimat for totaløkonomi og cash flow for hvad der vurderes som det mest interessante koncept. Følsomhedsanalyser, herunder effekt af ekstern support til investering eller drift.

Sponsorer til konceptudviklingen Region Sjælland v/ Guldborgsund Kommune. (Ca. 40%) Scandlines (Ca. 10%) Grontmij / Carl Bro (Ca. 50%) Yderligere midler ville være særdeles velkomne.

Det konkrete projekt Cargo Syd Undersøges som en separat, selvstændigt financieret aktivitet. Har faciliteter som lagerhotel, tankstation, spedition og toldklarering. Der er flere faciliteter på vej. Opfylder mange af de opstillede hypoteser for placering. Cargo Syd

Cargo Syd Interessenter Erhvervsråd Lolland-Falster Politiet CODAN forsikring Sikkerhedsbranchen Guldborgsund Kommune 3F transport HTS Scandlines DTL EU ? Kontaktperson: Preben Emborg p.emborg@mail.dk +45 26 71 08 65

Informationer Mange af de oplysninger vi skal bruge, har forretningsmæssig betydning for forskellige aktører, eller er oplysninger af sikkerhedsmæssig karakter, som ikke bør komme i hænderne på de forkerte. Det er derfor væsentligt at alle de er interesserede i dette koncept, bidrager med at skabe kontakter til nøglepersoner i virksomheder og myndigheder, der kan bidrage til at skabe det bedst mulige billede af basis for etableringen af en sikker rasteplads. Vi står inde for at ingen kontroversielle oplysninger kommer videre.

Kontakter Karsten Fick, Grontmij / Carl Bro, +45 27 23 65 44 kaf@gmcb.dk Allan Munk, Erhvervsråd Lolland Falster, +45 20 25 19 07 am@erhverv-lolland-falster.dk