Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer"— Præsentationens transcript:

1 Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
Gruppe 5 Pia, Thomas og Hassan.

2 Om e-conomic E-conomic er et webbaseret regnskabsprogram (et SaaS-baseret system). Benyttes af over virksomheder. E-conomic Danmark A/S er et datterprogram til E-conomic International A/S, som står for udviklingen samt driften af systemet. E-conomic Danmark A/S blev oprettet i 2002 og står for salg, support og marketing i Danmark.

3 Karakteristik af e-conomic
Funktioner som kendetegner at e-conomic er et ERP-system: E-conomic udvikler løbende systemet, og tilbyder kunderne gratis opgraderinger. Med tillægsmoduler som Abonnement, API, Bilagsindscanning, Dimension, Lagerstyring og og Projektstyring kan systemet tilpasses de behov forskellige brancher måtte have. E-conomic har både et debitor- og kreditorkartotek, fås i small og standard og har grundfunktionerne: Finans, Debitor og faktuering, Kreditor og Rapporter. På den måde kan systemet bruges i mange områder i firmaet. Systemet er integreret til DanLøn, DataLøn, PBS og Excel. Samt har det en ensartet og brugervenlig brugergrænseflade.

4   E-conomics opbygning E-conomics er et system som anvendes til alle funktioner (”wall to wall”-systemopbygning). Selvom det er et ”wall-to-wall”-system, har det stadig brug for tillægsmoduler alt efter hvilke specielle behov man har i virksomheden. Hos e-conomic kan man få flg. tillægsmoduler: Abonnement: udviklet til virksomheder som har behov for at kunne fakturere samme vare/ydelse i bestemte intervaller. F.eks. opkrævning af husleje, leje af webhotel eller medlemskontingenter. API: udviklet til udveksling af data mellem e-conomic og virksomhedens øvrige it-systemer. Herigennem kan man bl.a. integrere andre databaser med e-conomic., så de kan udveksle informationer med hinanden. Bilagsindscanning: gør bilag og dokumenter tilgængelige hvor som helst, og virksomhedens revisor eller bogholder kan bogføre bilagene online. Dimension: holder styr på hvilke afdelinger i virksomheden som er gode til at tjene penge. Igennem Dimension kan virksomhedens indtægter og udgifter fordeles på de forskellige afdelinger. Lagerstyring: udviklet til små og mellemstore virksomheder indenfor handel. Dette modul holder styr på virksomhedens lagerbeholdninger i og med at man kan holde styr på varerne fra køb til salg. Projektstyring: udviklet til at oprette projekter, tilknytte opgaver, registrere timer osv.

5 Fordele og ulemper ved et ”wall-to-wall”-system:

6 Fordele og ulemper ved et ”best-of-breed”-system (flere systemer som bindes sammen):

7 Markedsføring, salg og implementering af e-conomic
E-conomic benytter den direkte forretningsmodel, da de selv udvikler, dokumenterer og vedligeholder systemet. De står selv for den primære markedsføring af deres produkt, men benytter sig også af den indirekte forretningsmodel, da de har et partnerprogram til markedsføring. Den direkte model:

8 Den indirekte model: Tilgang til e-conomic Virksomheder kan tilgå og anvende e-conomic som en serviceydelse. E-conomic er webbaseret og er udelukkende lavet til at blive brugt via internettet.

9 Use cases Opret faktura : Brugeren kan oprette en faktura i systemet samt ændre faktura oplysninger i systemet. Systemet opdaterer med de nye data. Opret debitor : Brugeren kan oprette en debitor i systemet samt ændre debitor oplysninger i systemet. Systemet opdaterer med de nye data opret postering : Brugeren kan oprette en postering i systemet samt ændre postering oplysninger i systemet.Systemet opdaterer med de nye data Opret medarbejder : Når der bliver ansat nye medarbejdere går brugeren ind og opretter de nye ansatte i systemet. Brugeren går ind og opretter medarbejder med navn og et nummer. Hvorefter dette bliver gemt i en medarbejder liste, der vises på skærmen i en liste. Opret vare : Brugeren kan oprette en vare i systemet samt ændre vare oplysninger i systemet.Systemet opdaterer med de nye data Opret besked : Brugeren kan oprette en besked i systemet samt ændre besked oplysninger i systemet.Systemet opdaterer med de nye data Slet/alle : Brugeren kan slette alle indtastede informationer, systemet opdaterer med de nye data Rediger : Brugeren kan redigere og ændre på de indtaste data.

10 Eksempler på brug af systemet

11 Enkeltmandsvirksomhed m. løn:
Salg af varer/ydelser m/moms:

12 Bogføring -> Opret Postering:
Posteringer (find bilag):

13 Faktura ->Opret tilbud/ordre/faktura

14 Opret fakturalinje: Varekartotek:

15 Opret fakturalinje (opdateret):
Bogfør faktura:

16 Overordnet domænemodel:


Download ppt "Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google