Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Lyngby-Taarbæk VIDENSBY
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Lærerprofessionen.
Vækstforum Hovedstaden
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Hvad kan København som hovedstad?
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Orientering forældremøde 10. klasse
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Styrelsen for International Uddannelse Susanne Suhr Andersen, Markedsføringsenheden Politiske Initiativer, konferencer, mv Sørup Herregård, 18. marts 2010.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 – Anna Marie Illum.
KOMPETENCERÅDET Kompetencecenter COMPASS Organisation Indsatsområder Grønt lys til uddannelse Afslutning Ved kursuschef og leadpartner Kirsten.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
7. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets strategi AARHUS UNIVERSITET.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Center for Regional Udvikling
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Vision mission værdier handleplaner
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
MISSION Vores mission er, at:
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
Hvem er Business Region North Denmark?
Det kompetente Nordjylland
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner adgang til kvalificeret arbejdskraft, samt bidrager til et aktivt og varieret kultur-, fritids- og byliv at sikre en platform for videreudvikling af Silkeborgs uddannelsesmæssige styrkepositioner at styrke samspillet mellem uddannelsesinstitutioner i Silkeborg

Et unikt uddannelsessamarbejde – Stærk udviklingsplatform

Vision tæt udviklingsorienteret samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, de studerende, Silkeborg Kommune samt andre nationale og internationale partnere en synlig Silkeborg uddannelsesprofil med markante uddannelsesfyrtårne og rum for eksperimenterende læring et varieret uddannelsesudbud af høj kvalitet inden for alle uddannelsesniveauer samt efter- og videreuddannelse

Samarbejde med erhvervslivet Internationalisering Indsatsområder Uddannelse til flere Attraktivt studiemiljø Ungdoms-uddannelse Videregående uddannelse Efter-/ videre-uddannelse Fagligt Socialt Samarbejde med erhvervslivet Internationalisering

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Tætte relationer mellem uddannelse og erhvervsliv om praktikophold og elevers virksomhedskontakt Styrke elevernes kendskab og relationer til arbejdsmarkedet gennem praktikophold, virksomhedsbesøg, opgaver m.v. UU, erhvervsskoler, erhvervSilkeborg, relevante virksomheder

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Længere startbane til ungdomsuddannelser Give ikke-udannelsesparate afgangselever bedre rammer for afklaring og blød start på ungdomsuddannelse UU, EGU, TH Langs HF & VUC, Social- og Sundhedsskolen, Samarbejde med relevante aktører

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Videreudvikling af Garantiskolen Med afsæt i den allerede veludviklede platform igangsættes nye initiativer Garantiskolens nuværende deltagere, evt. udvidet med flere deltagere

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Rusmiddelpolitik Med udgangspunkt i problemer med rusmidler og undervisning, laves et forsøg, som sætter fokus på, hvordan det kan takles Garantiskole deltagere

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Forbedret fremmøde på uddannelsesinstitutionerne At etablere fælles forståelse for begrebet mødepligt gennem involvering af unge, forældre og folkeskolen. Inspiration til udarbejdelse af individuelle handleplaner for forbedret fremmøde på de enkelte skoler Garantiskole deltagere

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Psykologbetjeningen på ungdomsuddannelserne via PPR Sikre, at de elever der har behov for støtte i deres videre uddannelsesforløb, så vidt muligt får den med det samme Garantiskolens medlemmer og PPR

Handleplan 2010 – 2011 ”Uddannelse til flere” Oplevelsesforankret pædagogik At styrke elevernes engagement og indlæring, så frafald reduceres. Et styrket udviklingssamarbejde mellem områdets ungdomsuddannelser og læreruddannelsen. Ungdomsuddannelser, Læreruddannelsen, Sygeplejeskolen, Produktionshøjskolen

Handleplan 2010 – 2011 ”Attraktiv uddannelsesby” Velkomstpakke og Studiekort Silkeborg til studerende Studerede modtager en velkomstpakke, der bl.a. består af et studiekort med særlige privilegier. Derudover kan velkomstpakken bestå af invitationer til interessante arrangementer, merchandise, relevant information mv. Videregående uddannelser, Silkeborg Kommune, Handel Silkeborg, erhvervSilkeborg

Handleplan 2010 – 2011 ”Attraktiv uddannelsesby” ”Studenterhus” Afklaring af perspektiver og muligheder omkring etablering af et attraktivt og relevant mødested for studerende i tilknytning til kulturtorvet og medborgerhuset. Hele Silkeborg Uddannelsesforening

Handleplan 2010 – 2011 ”Attraktiv uddannelsesby” Kendskabsudbredelse omkring Uddannelsesby Silkeborg Øget kendskab til Silkeborgs kvaliteter og muligheder som uddanelsesby Hele Silkeborg Uddannelsesforening,

Handleplan 2010 – 2011 ”Attraktiv uddannelsesby” Innovation og iværksætteri Samarbejde om innovation og iværksætteri på tværs af uddannelsesinstitutioner Silkeborg Tekniske Skole og Handelsskolen Silkeborg